ΓΔ: 1381.07 1.14% Τζίρος: 93.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΣΧΕΔΙΟ ΗΡΑΚΛΗΣ

bank_building
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Έρχεται ο Ηρακλής ΙΙΙ για τις… ουρές «κόκκινων» δανείων ύψους 3,5 δισ.

Με την εκ νέου ενεργοποίηση του σχεδίου Ηρακλής θα ολοκληρωθεί η εξυγίανση των τραπεζικών ισολογισμών, με έμφαση σε αυτή τη φάση στις μικρότερες τράπεζες, όπου ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων δανείων παραμένει υψηλός.
LAMDA DEVELOPMENT
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Το «διαμερισματάκι» Αθανασίου, το μυστικό Περιστέρη και το deal στα ραδιοταξί

Το νέο και λίαν πρωτότυπο bonus της Lamda Development, το μυστικό της επιτυχίας της ΓΕΚ Τέρνα, τι είπε ο Αλ. Εξάρχου για τον Ηρακλή ΙΙΙ, η συνένωση δυνάμεων στα ταξί και η νέα εταιρεία της Γρηγόρης.
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Το πρόβλημα με τιτλοποιήσεις, η επεισοδιακή ΓΣ της ΕΧΑΕ και η Ζωή παίρνει φόρα

Γιατί οι τιτλοποιήσεις προ πανδημίας δεν πιάνουν τους στόχους, ο Ηρακλής για τους «μικρούς», η σύγκρουση διοίκησης – εργαζομένων της ΕΧΑΕ, πώς η Ζ. Κωνσταντοπούλου έκανε άνω κάτω το κόμμα, το ρωσικό πετρέλαιο και οι εφοπλιστές.
traino-sididromos-erga
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Πολιτική βία, τα καλά νέα για Ηρακλή, το δυστύχημα και η πανάκεια των διορισμών

Τα αυτονόητα μέτρα στήριξης των θυμάτων του δυστυχήματος και η πανάκεια των διορισμών, το πρωθυπουργικό «μέσο» για την επιτάχυνση των σιδηροδρομικών έργων, η ανησυχία για την έξαρση της πολιτικής βίας και τα ανέλπιστα καλά νέα για τον Ηρακλή.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θ. Καλαντώνης: Η σημασία του «Ηρακλή» στη διαχείριση κόκκινων δανείων

«Το Σχέδιο «Ηρακλής» σχεδιάστηκε με πρώτο μέλημα την ελαχιστοποίηση του κινδύνου να καταπέσουν οι εγγυήσεις», σημειώνει σε άρθρο του ο εκτελεστικός πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της doValue Greece
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Έρχεται η πρώτη κοινή τιτλοποίηση δανείων των τεσσάρων συστημικών τραπεζών

Αίτηση για παροχή εγγυήσεων μέσω του σχεδίου «Ηρακλής» για την τιτλοποίηση Solar καταθέτουν οι τέσσερις συστημικές τράπεζες τις επόμενες ημέρες. Στην πρώτη διατραπεζική τιτλοποίηση περιλαμβάνονται δάνεια αξίας 1,5 δισ. ευρώ.
Attica bank, trapeza attikis
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πήρε αναβολή η Attica Bank από ΤτΕ για την κατάθεση του capital plan

Θα κατατεθεί ένα μήνα αργότερα, καθώς το pre-rating για τα προς τιτλοποίηση χαρτοφυλάκια θα ολοκληρωθεί από τον οίκο αξιολόγησης DBRS εντός του Αυγούστου. Αυτό σημαίνει ότι η διοίκηση της τράπεζας δεν θα μπορεί να έχει νωρίτερα σαφή εικόνα για τις συνολικές κεφαλαιακές της ανάγκες.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γιατί θα αλλάξουν πάλι χέρια «κόκκινα» δάνεια αρκετών δισ. ευρώ

Πακέτα δανείων που έχουν τιτλοποιηθεί με το σχέδιο «Ηρακλής» ετοιμάζονται για πώληση, καθώς η εκτίναξη του πληθωρισμού δυσκολεύει την επίτευξη των αρχικών εισπρακτικών στόχων. Ποιες συναλλαγές αναμένονται άμεσα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εθνική: Το τίμημα για το Frontier II και οι ενστάσεις από τη Eurostat

Κοντά στο 50% της λογιστικής αξίας των δανείων αναμένεται να κλείσει η τιτλοποίηση Frontier II. Δεν επιμένει η Eurostat να εγγράφονται στο δημόσιο χρέος οι εγγυήσεις του Δημοσίου για τις τιτλοποιήσεις του «Ηρακλή».
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εθνική: Αίτηση για ένταξη του Frontier II στο πρόγραμμα «Ηρακλής ΙΙ»

Όπως αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών η αίτηση αφορά την τιτλοποίηση δανείων της ETE με την ονομασία Frontier II, συνολικής λογιστικής αξίας 1 δισ. ευρώ. Η ΕΤΕ είναι το τέταρτο πιστωτικό ίδρυμα που καταθέτει αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα «Ηρακλής ΙΙ».