ΓΔ: 1422.32 1.30% Τζίρος: 88.50 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

smart home

Η νέα διασυνδεδεμένη έξυπνη κατοικία και τα οφέλη για τους ιδιοκτήτες

Όπως επισημαίνεται από στελέχη του χώρου των τεχνολογιών o δρόμος για την δημιουργία του έξυπνου κόσμου και κατ' επέκταση του smart home σε διεθνές επίπεδο και κατ'επέκταση στην Ελλάδα έχει μια σειρά από προκλήσεις.
businessdaily-Skertsos-Akis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την νέα ψηφιακή πλατφόρμα για την πρόοδο των έργων παρουσίασε ο Σκέρτσος

«Πρόκειται για τη δυνατότητα ενημέρωσης για όλα τα έργα, μικρών, μεσαίων και άλλων που υλοποιούνται σε κάθε δήμο, σε κάθε, νομό, σε κάθε περιφέρεια της χώρας», είπε ο κ. Σκέρτσος.
Thessaloniki_real estate_akinita
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηλεκτρονικά η εξόφληση όλων των χρεώσεων στον Δήμο Θεσσαλονίκης

«Στόχος μας είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Δήμου, η απλούστευση των διαδικασιών, ώστε να μπει ένα τέλος στην αναμονή των δημοτών μας στα γκισέ» ανέφερε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης.
Logistics, Exagoges, Exports, Limani, Port, Emporio, Trade
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η απατηλή λάμψη των ελληνικών εξαγωγών και το νέο παραγωγικό μοντέλο

Από το 2008, οι εξαγωγές έχουν σχεδόν τριπλασιασθεί. Όμως, τη μεγαλύτερη δυναμική δείχνουν οι εξαγωγές χαμηλής προστιθέμενης αξίας των αγροδιατροφικών προϊόντων, ενώ διεθνώς καλπάζει η Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση.
ΔΙΕΘΝΗ

Το εφιαλτικό σύστημα ηλεκτρονικής επιτήρησης των πολιτών της Κίνας

Ο ιδιότυπος... Τειρεσίας του Πεκίνου καταγράφει και βαθμολογεί την κοινωνική συμπεριφορά πολιτών και επιχειρήσεων, ενώ όσοι παίρνουν χαμηλές βαθμολογίες αντιμετωπίζουν σοβαρές συνέπειες.
Tourismos, Turism, Greek Islands, Skopelos
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καθοριστικά συμβάλλουν οι νεοφυείς επιχειρήσεις στην τουριστική ανάπτυξη

Τις προηγούμενες ημέρες ολοκληρώθηκε ο 5ος Διαγωνισμός Idea Platform του CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator, όπου νέοι επιστήμονες μέσα από εργαστήρια και συνεδρίες καθοδήγησης, ανέπτυξαν περαιτέρω τις ιδέες τους.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγκαίνια για το πρώτο χειρουργικό ρομποτικό σύστημα σε νοσοκομείο

Σκοπός του εγχειρήματος είναι η δωρεάν πρόσβαση όλων των Ελλήνων ασθενών και η εκπαίδευση των φοιτητών της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, των ειδικευόμενων χειρουργικής και των γενικών χειρουργών.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων

Προβλέπεται η ενίσχυση πολιτών με τεχνολογικό υπόβαθρο μεσαίας ή υψηλής εξειδίκευσης σε τεχνολογίες αυξημένης ζήτησης στην αγορά εργασίας, ώστε να ενδυναμωθεί η εγχώρια δεξαμενή ταλέντων.
papastergiou, παπαστεργιου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παπαστεργίου: Όλοι οι πολίτες να συμμετέχουν στη ψηφιακή πραγματικότητα

Συνολικά 62,5 εκατ. ευρώ θα δοθούν για την κατάρτιση περισσότερων από 34.722 εργαζομένων μέσου επιπέδου ψηφιακών δεξιοτήτων του ιδιωτικού τομέα, ενώ υπογραμμίζεται ότι τουλάχιστον το 25% αυτών θα πρέπει να είναι γυναίκες.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

BEYOND 2024: Η συμβολή του AI στη βελτίωση του Υγειονομικού Συστήματος

«Οι πολίτες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στον ιατρικό τους φάκελο εύκολα, είτε μέσω του υπολογιστή τους είτε μέσω του κινητού τηλεφώνου τους και να παρέχουν πρόσβαση στα δεδομένα του ιατρικού τους φακέλου σε γιατρούς του ΕΣΥ» ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας.