ΓΔ: 1217.86 0.73% Τζίρος: 85.29 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

technology park crete

H συμβολή του Επιστημονικού Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης στην καινοτομία

Η δημιουργία του υπήρξε στις αρχές της δεκαετίας του 1990 μια πρωτοβουλία του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) και αποτελεί μια από τις δομές προώθησης της καινοτόμου επιχειρηματικότητας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πληροφορική: Ουραγός στην Ε.Ε. η Ελλάδα σε εξειδικευμένους εργαζόμενους

Την τελευταία θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση καταλαμβάνει η Ελλάδα στην απασχόληση στον κλάδο πληροφορικής. Οι ελλείψεις 70.000 εξειδικευμένων εργαζομένων απειλούν και τα μεγάλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη.
austriacards
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αustriacard: Μια πολυεθνική σε δύο ταμπλό, αλλά με μικρή εμπορευσιμότητα

Ο όμιλος τεχνολογίας με παρουσία σε 35 χώρες και διπλή διαπραγμάτευση των μετοχών του σε Βιέννη και Αθήνα επιθυμεί να αποτελέσει μια νέα πρόταση για τους επενδυτές και προχωρά σε ενέργειες για αύξηση του free float.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Nέα υβριδικά μοντέλα υιοθετούν οι ελληνικές τράπεζες

Σύμφωνα με διεθνή έρευνα της Boston Consulting Group, για πρώτη φορά το 2022 μια διαδικτυακή τραπεζική πλατφόρμα, η Monzo, αναδείχθηκε ως τράπεζα επιλογής από το 50% των πελατών της, ενώ ένα χρόνο πριν το ποσοστό αυτό ήταν μόνον 25%.
diktio_exipna ktiria
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιοι και πώς θα πάρουν κουπόνια για επένδυση σε «έξυπνα» κτήρια

Στο πρόγραμμα για 120.000 «έξυπνα» κτήρια μπορούν να ενταχθούν μονοκατοικίες και πολυκατοικίες. Ποιες είναι οι κατηγορίες παρεμβάσεων που χρηματοδοτούνται και τι θα πληρωθεί για κάθε κατηγορία.
Sotiria-Technology
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελληνική startup δημιουργεί συστήματα για την υποθαλάσσια ασφάλεια

Καινοτομικές λύσεις με αισθητήρες υψηλής ευαισθησίας και τεχνητή νοημοσύνη για προστασία αγωγών και άλλων κρίσιμων υποδομών από τη SOTIRIA Technology. Αυξημένο ενδιαφέρον μετά το σαμποτάζ στον αγωγό Nord Stream.
Stylianidis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στυλιανίδης: Αναβάθμιση του 112 με στόχο τη διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής

Νέα ψηφιακή εκστρατεία, με δύο πλήρως προσβάσιμα βίντεο που ενημερώνουν για τη λειτουργία και τη σημασία της υπηρεσίας του 112 σε καταστάσεις και περιστατικά έκτακτης ανάγκης εγκαινιάζει το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Ευρώπη ετοιμάζει τεχνολογία ικανή να συλλέγει ενέργεια στο Διάστημα

Η Αγγελική Καπόγλου, εργαζόμενη στην Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία και στο Τμήμα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Καινοτομίας. μιλάει για «ένα πρόγραμμα που μοιάζει να έχει βγει από ιδέες του κόσμου της επιστημονικής φαντασίας».
smartphone
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Κινητά: Τι είναι το NFC – Γιατί βρίσκεται στο top των αναζητήσεων

«Η τεχνολογία αυτή ενδείκνυται για περιπτώσεις που θέλουμε γρήγορη και εύκολη ανταλλαγή δεδομένων, με τρόπο που να μειώνει τον κίνδυνο ακούσιας ανταλλαγής» εξηγεί ο Μιχάλης Τσαρμπόπουλος Chief Digital Officer της Alpha Bank.
polytexneio, emp
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ιδρύθηκε η TopoTronics, η νέα εταιρεία τεχνοβλαστός του ΕΜΠ - Τι προσφέρει

Η TopoTronics είναι ο έκτος κατά σειρά ίδρυσης τεχνοβλαστός του ΕΜΠ, με σκοπό την ανάπτυξη υλικού (hardware) και λογισμικού (software) για τη συλλογή, διαχείριση και επεξεργασία γεωχωρικών δεδομένων.