ΓΔ: 2593.74 0.93% Τζίρος: 56.49 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:05:40
Φώτο: Shutterstock

Στην κούνια με κινητά και tablet τα παιδιά στην Βρετανία!

Διπλασιάστηκε το ποσοστό των παιδιών που έχει στη κατοχή του κινητό τηλέφωνο ενώ τα μισά παιδιά στη Βρετανία ηλικίας μέχρι 10 ετών έχουν smartphone.

To 50% παιδιών μέχρι 10 ετών έχουν έξυπνο κινητό στην Βρετανία το 2019, σύμφωνα με έκθεση της ρυθμιστικής αρχής μέσων ενημέρωσης Ofcom. Ειδικότερα, για την ηλικίες μεταξύ εννέα και δέκα ετών το ποσοστό των παιδιών που είχε στην κατοχή του κινητό τηλέφωνο διπλασιάστηκε στη διάρκεια του τελευταίου έτους, ενώ την ίδια στιγμή ένα στα τέσσερα παιδία ηλικίας 3 μέχρι 4 ετών ήταν κάτοχοι tablet, με το 15% από αυτά να τους επιτρέπεται από τους γονείς τους να κοιμούνται μαζί τους βλέποντας βίντεο ή παίζοντας βιντεοπαιχνίδια!  Η μελέτη βασίστηκε σε περισσότερες από 3.200 συνεντεύξεις με παιδιά και γονείς στην Μεγάλη Βρετανία.

Άλλα βασικά ευρήματα για το 2019 περιλαμβάνουν ότι το 48% των κοριτσιών ηλικίας 5-15 ετών έπαιξαν online παιχνίδια, σε σύγκριση με το 71% των αγοριών. Τα αγόρια ασχολήθηκαν με το κινητό τους διπλάσιο χρόνο σε εβδομαδιαία βάση, παίζοντας 14,5 ώρες την εβδομάδα, σε σύγκριση με 7,5 ώρες για τα κορίτσια Το Snapchat και το Facebook παρέμειναν οι πιο δημοφιλείς πλατφόρμες για τα παιδιά, ενώ το 62% χρησιμοποίησε επίσης το WhatsApp (από 43% το 2018)

Η έρευνα επικεντρώθηκε και στις άλλες συνήθειες και δραστηριότητες των παιδιών μέχρι 10 ετών. Το 99% των παιδιών ηλικίας 5-15 ετών χρησιμοποιεί τηλεόραση, το 27% χρησιμοποίησε εφαρμογές με «έξυπνο ομιλητή», ενώ το ραδιόφωνο απομακρύνεται από τις προτιμήσεις των παιδιών καθώς μόλις το 22% το επιλέγει.

Το 80% των παιδιών παρακολουθούσαν βίντεο κατά παραγγελία και το 25% δεν παρακολούθησε καθόλου τηλεοπτικές εκπομπές ζωντανής μετάδοσης. Ένα κορίτσι εννέα ετών είπε στους ερευνητές: «Δεν μου αρέσει πολύ η τηλεόραση επειδή δεν μπορείτε να επιλέξω ποια κανάλια υπάρχουν σε αυτήν». Στην έρευνα ρωτήθηκαν επίσης οι γονείς για τις ανησυχίες τους, με το 45% των γονέων να δηλώνει ότι τα οφέλη των παιδιών που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο υπερέβαιναν τους κινδύνους. Υπάρχει όμως μια γενική αύξηση της ανησυχίας από πλευράς γονέων για τους νέους που είδαν περιεχόμενο που θα μπορούσε να τους οδηγήσει σε αυτοτραυματισμό

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Sunak, Great Britain, Britain, England, Bretania, Vretania, Agglia
ΔΙΕΘΝΗ

Κυρώσεις σε τέσσερα στελέχη των Χούθι επέβαλε η Βρετανία

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ είπε την Δευτέρα ότι η κυβέρνησή του θα προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων για να πλήξει εκείνους που χρηματοδοτούν τις επιθέσεις των Χούθι σε εμπορικά πλοία.
Μπιγκ Μπεν Λονδίνο
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: 20 χρόνια κάθειρξη σε γραφείο τελετών για απάτη με σορούς

Ο ιδιοκτήτης γραφείου τελετών Ρόμπερτ Μπους καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκιση επειδή κρατούσε σορούς αντί να τις ενταφιάζει ή να τις καίει, ενώ έδινε λανθασμένη τέφρα σε οικογένειες. Δήλωσε ένοχος για αδικήματα 12 ετών.
Σημαία του Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Σύλληψη άνδρα στην Κύπρο για κατασκοπεία υπέρ του Ιράν σε βρετανική βάση

Στην Κύπρο συνελήφθη άνδρας με βρετανική και αζερική υπηκοότητα, κατηγορούμενος για κατασκοπεία υπέρ του Ιράν σε βρετανική στρατιωτική βάση, όπως ανακοίνωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου.
Πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Πιθανές νέες άδειες γεωτρήσεων στη Βόρεια Θάλασσα λέει ο Μπέρναμ

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Άντι Μπέρναμ τόνισε πως θα ακολουθήσει «πραγματιστική» στάση σχετικά με τις εξορύξεις πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Βόρεια Θάλασσα, απαντώντας στα σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ για νέες άδειες γεωτρήσεων.
Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Ρεκόρ αφίξεων μεταναστών στη Βρετανία μέσω Μάγχης σε μία μέρα

Την Τετάρτη καταγράφηκαν 752 αφίξεις μεταναστών μέσω Μάγχης με μικρά σκάφη – αριθμός ρεκόρ για το 2024, σύμφωνα με το βρετανικό ΥΠΕΣ. Ο φετινός συνολικός αριθμός μειώθηκε κατά 42% σε σχέση με πέρσι.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΔΙΕΘΝΗ

Δασική πυρκαγιά στην ανατολική Αγγλία, ασφαλείς οι πυρηνικοί σταθμοί

Μεγάλη δασική πυρκαγιά στην ανατολική Αγγλία δεν απειλεί τους πυρηνικούς σταθμούς Sizewell, παρά το μέγεθός της, σύμφωνα με τις αρχές. Έχουν γίνει εκκενώσεις, ενώ δεν αναμένονται αλλαγές ανέμων που θα κατευθύνουν τη φωτιά προς αυτούς.