ΓΔ: 905.71 0.02% Τζίρος: 20.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:23:39 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Αύξηση 21% των χρηστών του Twitter που ξεπέρασε το 1 δισ. σε έσοδα

Τους 152 εκατ. χρήστες έφτασε το Twitter το 2019 και τα έσοδα του στο τελευταίο τρίμηνο κατέγραψαν αύξηση 11% με την μετοχή του να κινείται ανοδικά.

Το Twitter εδραιώνεται όλο και περισσότερο ανάμεσα στα social media καταγράφοντας αυξητικές τάσεις, με τους καθημερινούς ενεργούς χρήστες του διεθνώς να φτάνουν τα 152 εκατ. στο τέλος του 2019, καταγράφοντας αύξηση 21% από τα 126 εκατ. άτομα που ήταν το προηγούμενο έτος. 

Παράλληλα, το Twitter ανακοίνωσε ότι για πρώτη φορά σε ένα τρίμηνο -στο τελευταίο του 2019- τα έσοδα του ξεπέρασαν το ένα δισεκατομμύριο δολάρια (1,01 δισ. δολ.) και ήtαν αυξημένα κατά 11% σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2018.

Οι ανακοινώσεις είχαν ως αποτέλεσμα η μετοχή του να κινηθεί ανοδικά στο αμερικανικό χρηματιστήριο. Το μεγαλύτερο μέρος της ανόδου των εσόδων του προήλθε από τις ΗΠΑ, ενώ της αύξησης των χρηστών του από άλλες χώρες, καθώς συνεχίζεται η διεθνοποίηση του.

Τα διαφημιστικά έσοδα του κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2019 έφθασαν στα 885 εκατ. δολάρια (από τα οποία τα 509 εκατ. δολ. στις ΗΠΑ και τα άλλα στον υπόλοιπο κόσμο), αυξημένα κατά 12% σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2018.

Τα καθαρά κέρδη του ήσαν όμως κατώτερα των προσδοκιών, καθώς διαμορφώθηκαν σε 119 εκατ. δολάρια, έναντι 255 εκατ. δολ. πριν ένα έτος, λόγω αυξημένων κατά 22% δαπανών πέρυσι. Το προσωπικό του Twitter αυξήθηκε κατά 900 άτομα το 2019, φθάνοντας τους 4.800 εργαζόμενους.

Το Twitter ανακοίνωσε πέρυσι το Νοέμβριο ότι θα σταματήσει να δέχεται πληρωμένες πολιτικές διαφημίσεις παγκοσμίως, ενώ προ ημερών έκανε γνωστό ότι θα καταπολεμήσει τα παραπλανητικά ("deepfake") βίντεο και φωτογραφίες που έχουν δημιουργηθεί με ειδικό λογισμικό. Και στα δύο αυτά ζητήματα η γραμμή του είναι πιο επιθετική σε σχέση με το Facebook και άλλους ανταγωνιστές του.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

twitter
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το Twitter αφαιρεί από 21/12 τα παραπλανητικά μηνύματα για τα εμβόλια

Θα αφορά ψευδείς ισχυρισμούς ότι η πανδημία δεν είναι πραγματική ή σοβαρή και συνεπώς οι εμβολιασμοί δεν είναι αναγκαίοι, καθώς επίσης πως όσοι εμβολιάζονται θα έχουν σημαντικές παρενέργειες.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Καινοτόμο Ρομπότ συμμετείχε σε φεστιβάλ για τη βιώσιμη ανάπτυξη

Η τριήμερη Διοργάνωση EcoFest 2021 ήταν αφιερωμένη στη βιώσιμη ανάπτυξη, τις πράσινες και έξυπνες πόλεις, και τη βιώσιμη μετακίνηση επιστρέφει δυναμικά και για δεύτερη συνεχή χρονιά αναδεικνύει την πράσινη πλευρά της ζωής.