ΓΔ: 1357.3 -2.40% Τζίρος: 150.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
data-kiniti-mobile-dedomena-kostos
Φώτο: Shutterstock

Πάνω από 5 δισ. smartphones και social media επιδρούν στο ηλεκτρονικό εμπόριο

Σε διεθνές επίπεδο περισσότεροι από 5 δισ. πολίτες, σύμφωνα με στοιχεία από την GSMA, έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω έξυπνου κινητού, με τις τάσεις να είναι συνεχώς αυξητικές.

  
Νέα δεδομένα έχουν δημιουργηθεί στην αγορά του ηλεκτρονικού εμπορίου σε διεθνές επίπεδο και κατ´ επέκταση σε ευρωπαϊκό και περιφερειακό επίπεδο από την συνεχώς αυξανόμενη επιρροή των social media στις επιλογές των καταναλωτών.

Την ίδια στιγμή στο ηλεκτρονικό εμπόριο το έξυπνο κινητό τηλεφωνούν κυριαρχεί σταδιακά ως κανάλι αναζήτησης αλλά και αγορών, μια τάση που κυριαρχεί ήδη και στο e-banking. Σε διεθνές επίπεδο περισσότεροι από 5 δισ. πολίτες, σύμφωνα με στοιχεία από την GSMA, έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω έξυπνου κινητού, με τις τάσεις να είναι συνεχώς αυξητικές.

Οι νέες αυτές τάσεις και η ανοδική πορεία ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα θα συζητηθούν στη διάρκεια του Balkan eCommerce Summit που διοργανώνεται την Πέμπτη και την Παρασκευή 4 και 5 Απριλίου στη Σόφια της Βουλγαρίας, με την συμμετοχή 14 χωρών, μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων και ηλεκτρονικών πλατφόρμων. Αποκλειστικός αντιπρόσωπος του συνεδρίου στην Ελλάδα είναι η εταιρία Generation Y.

Το 89% της επισκεψιμότητας σήμερα στα ηλεκτρονικά καταστήματα των χωρών της Βαλκανικής, όπως έχει αναφέρει, ο Nikola Ilchev, eCommerce Academy and Balkan eCommerce Summit Founder, προέρχεται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media), σύμφωνα με αναλυτικά στοιχεία (έρευνα της Mediapost Hit Mail)

Στο πλαίσιο αυτό το Digital Marketing θα βρεθεί στο επίκεντρο των ενημερωτικών παρουσιάσεων του συνεδρίου προς τις συμμετέχουσες εταιρίες, με στόχο να τις οδηγήσει σε υιοθέτηση μεθόδων για ουσιαστική αύξηση των πωλήσεων. 'Αλλα στοιχεία που παρουσιάζουν ενδιαφέρον είναι ότι το 44% των καταναλωτών ηλεκτρονικών αγορών στην Ευρώπη επιλέγει λύσεις παράδοσης εκτός σπιτιού, ενώ τελικά μόλις το 68% των καταναλωτών ηλεκτρονικών αγορών δίνουν προτεραιότητα στην τιμή στις αγοραστικές τους αποφάσεις.

Από ελληνικής πλευράς στο συνέδριο συμμετέχουν μεταξύ άλλων ως ομιλητές ο Αναστάσιος Σπανίδης, πρόεδρος του Ομίλου Επιχειρήσεων GPA και ιδρυτής της Generation Y, καθώς και η Χρύσα Φακή, Head of Business Development της Generation Y, που θα παρουσιάσουν τις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις στον κλάδο του e-commerce. Επίσης η Εύη Μπουκώρου-Γεωργούδα, διευθύνουσα σύμβουλος της Generation Y.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

smartphone
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Κινητά: Τι είναι το NFC – Γιατί βρίσκεται στο top των αναζητήσεων

«Η τεχνολογία αυτή ενδείκνυται για περιπτώσεις που θέλουμε γρήγορη και εύκολη ανταλλαγή δεδομένων, με τρόπο που να μειώνει τον κίνδυνο ακούσιας ανταλλαγής» εξηγεί ο Μιχάλης Τσαρμπόπουλος Chief Digital Officer της Alpha Bank.
artificial intelligence, AI, texniti noimosini
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Προειδοποίηση για επικίνδυνη ανακάλυψη τεχνητής νοημοσύνης από την Open AI

Επιστήμονες της Open AI προειδοποίησαν το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ότι απειλεί την ανθρωπότητα μια νέα εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης που πλησιάζει την ανθρώπινη. Ακολούθησε η απόλυση του CEO, Σαμ Άλτμαν.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Ευρώπη ετοιμάζει τεχνολογία ικανή να συλλέγει ενέργεια στο Διάστημα

Η Αγγελική Καπόγλου, εργαζόμενη στην Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία και στο Τμήμα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Καινοτομίας. μιλάει για «ένα πρόγραμμα που μοιάζει να έχει βγει από ιδέες του κόσμου της επιστημονικής φαντασίας».