ΓΔ: 2127.1 3.01% Τζίρος: 203.25 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:33:42
Ηλεκτρονικός ακυρωτής εισιτηρίων
Ο νέος ηλεκτρονικός ακυρωτής για εισιτήρια στα λεωφορεία της Θεσσαλονίκης σε λειτουργία.

Νέα εφαρμογή ΙΜΕΤ-ΕΚΕΤΑ: Ενημέρωση και επιβράβευση για πράσινες μετακινήσεις

Το ΙΜΕΤ του ΕΚΕΤΑ διαθέτει την εφαρμογή HIT App για iOS και Android, που ενημερώνει σε πραγματικό χρόνο για την κυκλοφορία και επιβραβεύει με εκπτώσεις όσους χρησιμοποιούν βιώσιμους τρόπους μετακίνησης με στοιχεία παιχνιδοποίησης.

Το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (Ι.ΜΕΤ.) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) διαθέτει τη νέα εφαρμογή HIT App για smartphone σε iOS και Android, στοχεύοντας στην προώθηση βιώσιμων τρόπων μετακίνησης και στην ενημέρωση για τις κυκλοφοριακές συνθήκες σε πραγματικό χρόνο.

Η εφαρμογή αξιοποιεί στοιχεία παιχνιδοποίησης (gamification) για να ενισχύσει τη θετική στάση των πολιτών απέναντι στα βιώσιμα μέσα μεταφοράς. Μέσω ενός συστήματος επιβράβευσης, οι χρήστες που επιλέγουν δημόσιες συγκοινωνίες ή ενεργούς τρόπους μετακίνησης, όπως ποδήλατο, ηλεκτρικό πατίνι και περπάτημα, κερδίζουν πόντους που μεταφράζονται σε εκπτώσεις και προσφορές σε συνεργαζόμενα καταστήματα.

Παράλληλα, η HIT App παρέχει ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο για την κυκλοφορία στην πόλη, αλλά και για τους χρόνους διαδρομής τόσο στην περιφερειακή οδό όσο και σε επιλεγμένες εναλλακτικές διαδρομές.

Μέσω της λειτουργίας «Καταγραφή ταξιδιού», οι χρήστες μπορούν εύκολα να καταγράφουν τις διαδρομές τους και να συλλέγουν πόντους, επιλέγοντας το μέσο μετακίνησης. Η εφαρμογή καταγράφει αυτόματα τα δεδομένα τοποθεσίας και, μετά την επικύρωση του ταξιδιού, προσθέτει πόντους στον λογαριασμό του χρήστη, ανάλογα με τη διανυθείσα απόσταση με βιώσιμα μέσα μεταφοράς.

Η ανάπτυξη της HIT App πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου UPPER (Unleashing the Potential of Public transport in EuRope), το οποίο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Horizon Europe της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην Ελλάδα, το έργο υλοποιείται από το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ σε συνεργασία με τον Οργανισμό Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ), με στόχο τη δημιουργία ενός έξυπνου, προσβάσιμου και περιβαλλοντικά φιλικού συστήματος αστικής κινητικότητας.

Το ΙΜΕΤ και ο ΟΣΕΘ καλούν τους πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά στη χρήση της εφαρμογής, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και αποκομίζοντας οφέλη για τη φιλική προς το περιβάλλον συμπεριφορά τους.

Επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να ενισχύσουν την τοπική τους παρουσία και να συνδεθούν με μια κοινότητα ενεργών πολιτών μπορούν να επικοινωνήσουν με το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ, ώστε να ενταχθούν στο πρόγραμμα ανταμοιβών και να συμβάλουν στη δημιουργία μιας πιο έξυπνης και βιώσιμης πόλης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 38χρονου στη Θεσσαλονίκη για αλλοίωση QR codes στάθμευσης

Συνελήφθη 38χρονος Ρουμάνος στη Θεσσαλονίκη, καθώς εντοπίστηκε να αλλοιώνει QR codes σε πινακίδες ελεγχόμενης στάθμευσης στη Βασιλίσσης Όλγας, με σκοπό την εκτροπή πληρωμών. Στην κατοχή του βρέθηκαν εργαλεία και 19 πλαστές πινακίδες.
λεωφορεία ΟΑΣΘ Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Έως 100 ευρώ πρόστιμο για εισιτηριοδιαφυγή στα λεωφορεία ΟΑΣΘ

Αυξάνονται τα πρόστιμα για εισιτηριοδιαφυγή στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, φτάνοντας τα 100 ευρώ ή 50 ευρώ για όσους δικαιούνται μειωμένο εισιτήριο. Μειώνεται στο μισό αν ο παραβάτης αγοράσει κάρτα απεριορίστων διαδρομών.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ο 6ος προβλήτας θα κάνει το λιμάνι Θεσσαλονίκης διαμετακομιστικό κόμβο

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε τη σημασία του 6ου προβλήτα στο λιμάνι Θεσσαλονίκης, που αναμένεται να ενισχύσει τη διακίνηση και τον ρόλο της πόλης ως κόμβου.
Ταξί σε αναμονή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Κανονικά θα κυκλοφορούν τα ταξί την Τρίτη

Τα ταξί Θεσσαλονίκης επιστρέφουν στους δρόμους από τις 5 το πρωί της Τρίτης μετά τη λήξη της 24ωρης απεργίας, ενόψει της ψήφισης του νέου νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταφορών. Νέες ενημερώσεις αναμένονται σχετικά με το θέμα.
Απεργία ταξί στο κέντρο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: 24ωρη απεργία ταξί αύριο – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν τη Δευτέρα 23/3 οι ταξιτζήδες Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο που επιβάλλει ηλεκτροκίνηση χωρίς μεταβατική περίοδο και δυσκολεύει την ανανέωση ειδικών αδειών. Κινητοποιήσεις και στην Αθήνα.