ΓΔ: 2477.86 0.10% Τζίρος: 113.88 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:42:37
τεχνητή νοημοσύνη interface

Ο Κάμερον ανησυχεί για τους ηθοποιούς που δημιουργεί η Τεχνητή Νοημοσύνη

Ο Τζέιμς Κάμερον δηλώνει ότι η ιδέα να δημιουργήσει η Τεχνητή Νοημοσύνη έναν ηθοποιό τον τρομάζει, γιατί πιστεύει πως η γενετική AI δεν μπορεί να παράγει πραγματικά καινούργια πράγματα πέρα από όσα έχει ήδη δει.

Ο γνωστός σκηνοθέτης και σεναριογράφος Τζέιμς Κάμερον εξέφρασε την ανησυχία του για τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης στη δημιουργία ηθοποιών, χαρακτηρίζοντας την προοπτική αυτή «τρομακτική».

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο βραβευμένος με Όσκαρ δημιουργός αναφέρθηκε στην αξιοποίηση της τεχνολογίας και της Τεχνητής Νοημοσύνης στον κινηματογράφο, με αφορμή τη νέα του ταινία «Avatar: Fire and Ash». Εξήγησε ότι η γενετική Τεχνητή Νοημοσύνη δεν είναι σε θέση να δημιουργήσει κάτι πραγματικά πρωτότυπο, καθώς «δεν μπορεί να δημιουργήσει κάτι νέο που δεν έχει ξαναδεί».

Μιλώντας στην εκπομπή CBS Sunday Morning, ο Κάμερον περιέγραψε τη διαδικασία της «σύλληψης ερμηνείας», που εφαρμόστηκε εκτενώς στην παραγωγή της ταινίας. Όπως ανέφερε, η τεχνολογία αξιοποιείται για να αναδείξει τη συνεργασία μεταξύ ηθοποιού και σκηνοθέτη, και όχι για να τους αντικαταστήσει.

Συγκεκριμένα, εξήγησε πως ηθοποιοί όπως η Σιγκούρνι Γουίβερ και η Ζόι Σαλντάνια κινηματογραφήθηκαν αρχικά σε υποβρύχιες σκηνές σε ειδική δεξαμενή, με τη χρήση πολλαπλών καμερών για την καταγραφή της σωματικής τους ερμηνείας. Παράλληλα, μία ή δύο κάμερες κατέγραφαν το πρόσωπο των ηθοποιών σε κοντινό πλάνο καθ’ όλη τη διάρκεια, δημιουργώντας μια εμπειρία παρόμοια με θεατρική πρόβα.

Ο Κάμερον τόνισε ότι η γενετική Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί πλέον να επινοήσει χαρακτήρες και ερμηνείες από το μηδέν, γεγονός που, όπως σημείωσε, τον ανησυχεί ιδιαίτερα. Υπογράμμισε πως δεν επιθυμεί η τεχνολογία να αντικαταστήσει τη μοναδικότητα της ανθρώπινης ερμηνείας, δηλώνοντας ότι προτιμά να συνεργάζεται με ηθοποιούς και να αναδεικνύει τις δυνατότητές τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μητσοτάκης-Panay
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τι φέρνει η επένδυση της Amazon Web Services στην Ελλάδα και στις επιχειρήσεις

Η Amazon Web Services ενεργοποιεί τον Ιούλιο την πρώτη Local Zone στην Ελλάδα, φέρνοντας τοπική αποθήκευση δεδομένων, χαμηλούς χρόνους απόκρισης και νέες δυνατότητες για AI και cloud υπηρεσίες. Τα οφέλη για τις ελληνικές επιχειρήσεις.
Ευριπίδης Στυλιανίδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στυλιανίδης: Συνταγματική πρόβλεψη για την Τεχνητή Νοημοσύνη

Ο εισηγητής της ΝΔ, Ευρυπίδης Στυλιανίδης, τόνισε πως οι τεχνολογικές εξελίξεις, ιδίως στην τεχνητή νοημοσύνη, επιβάλλουν συνταγματικές αλλαγές για να προστατευτούν ανθρώπινα δικαιώματα, δημοκρατία και κράτος δικαίου.
Ψηφιακός μετασχηματισμός επιχειρήσεων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απολογιστική εκδήλωση για τον ψηφιακό μετασχηματισμό στη Δικαιοσύνη

Παρουσιάστηκαν νέα έργα ψηφιακού μετασχηματισμού της Δικαιοσύνης, όπως η επέκταση πληροφοριακών συστημάτων και η εφαρμογή του Ηλεκτρονικού Φακέλου, σε εκδήλωση με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπουργών και φορέων.
Νίκος Δένδιας βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις ΗΠΑ ο Δένδιας για επαφές με εταιρείες ρομποτικής και τεχνητής νοημοσύνης

Ο Νίκος Δένδιας, υπουργός Εθνικής Άμυνας, επισκέπτεται ΗΠΑ (Λος Άντζελες και Όστιν) για συναντήσεις με ερευνητικά ιδρύματα και εταιρείες στους τομείς ρομποτικής, καινοτομίας, τεχνητής νοημοσύνης, κυβερνοασφάλειας και διαστημικής τεχνολογίας.