ΓΔ: 1413.26 -0.42% Τζίρος: 105.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Τα ρομπότ αποδεικνύονται εξαιρετικοί συνάδελφοι

Άριστη είναι η συνεργασία των μηχανικών της Ford στην Κολωνία με μία ομάδα συνεργατικών ρομπότ με την αυτοκινητοβιομηχανία να στοχεύει την επέκταση του προγράμματος και σε άλλες εγκαταστάσεις της.

Άριστη είναι η συνεργασία των μηχανικών της Ford στην Κολωνία με μία ομάδα συνεργατικών ρομπότ για να πετύχουν το τέλειο φινίρισμα για κάθε Ford Fiesta.

Τα έξι ρομπότ εκτελούν μία σειρά από τέλεια συγχρονισμένες κινήσεις σε μορφή χορογραφίας για το βάψιμο ολόκληρης της επιφάνειας του αμαξώματος σε μόλις 35 δευτερόλεπτα. Η μέθοδος αυτή δεν στοχεύει στην παραγκώνιση των εργαζομένων, αλλά στην καλύτερη αξιοποίηση του χρόνου τους και στην ενασχόλησή τους με πιο περίπλοκα καθήκοντα, αποτρέποντας παράλληλα την κόπωση που σχετίζεται με την εκτέλεση επαναλαμβανόμενων εργασιών.

Στο στάδιο της παραγωγής, κάθε Ford Fiesta εμβαπτίζεται σε μία ειδική «μπανιέρα» περνώντας από μία διαδικασία που του διασφαλίζει πάνω από δέκα χρόνια προστασίας από φαινόμενα διάβρωσης. Στη συνέχεια, μικρές κηλίδες, μη ορατές με γυμνό μάτι, αλλά αντιληπτές με την αφή, είναι πιθανόν να παραμείνουν στην επιφάνεια επηρεάζοντας την ποιότητα του τελικού φινιρίσματος του οχήματος. Τα έξι ρομπότ εξομαλύνουν αυτά τα σημάδια και αφαιρούν τα υπολείμματα σκόνης με τη μέθοδο της αναρρόφησης. Οι τελικοί έλεγχοι ολοκληρώνονται από δύο εργαζόμενους πριν το αμάξωμα προχωρήσει για αστάρωμα.

Η Ford εξετάζει τη χρήση των ρομπότ και στις άλλες εγκαταστάσεις της όπως στη Βαλένθια (Ισπανία) και στην Κραϊόβα (Ρουμανία).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

autokinita-car-IX
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πολύ αυστηρά κριτήρια για εκπομπές ρύπων στα αυτοκίνητα από την ΕΕ

Την τελευταία δεκαετία η Ευρώπη είναι μια ήπειρος που δείχνει έμπρακτα ότι στηρίζει την πράσινη κινητικότητα, με κριτήρια πολύ πιο αυστηρά από αυτά που ισχύουν σε Κίνα, Ιαπωνία και ΗΠΑ.