ΓΔ: 2569.75 -0.08% Τζίρος: 396.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Xiaomi Redmi Note 14
Το Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ παρουσιάζεται σε εσωτερικό χώρο με το κουτί του.

Ένας στους τέσσερις Έλληνες προτιμά Xiaomi – 10 χρόνια συνεργασία με Info Quest

Ο Δημήτρης Εφορακόπουλος, πρόεδρος της Info Quest Technologies, ανέδειξε τη δυναμική της Xiaomi στην Ελλάδα, όπου 1 στους 4 κατέχει προϊόντα της, με αφορμή τα 10 χρόνια συνεργασίας και την παρουσίαση της σειράς REDMI Note 15.

Τη σταθερά αυξανόμενη παρουσία της Xiaomi στην ελληνική αγορά υπογράμμισε ο Δημήτρης Εφορακόπουλος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Info Quest Technologies, κατά την παρουσίαση της νέας σειράς έξυπνων κινητών REDMI Note 15, που περιλαμβάνει πέντε μοντέλα.

Όπως ανέφερε ο κ. Εφορακόπουλος, ένας στους τέσσερις Έλληνες διαθέτει προϊόντα Xiaomi, ενώ η στρατηγική συνεργασία της Info Quest Technologies με τη Xiaomi, που είναι ο επίσημος διανομέας σε Ελλάδα και Κύπρο, συμπληρώνει φέτος δέκα χρόνια.

Η είσοδος της Xiaomi στην Ελλάδα, τον Δεκέμβριο του 2016 μέσω της Info Quest Technologies, αποτέλεσε ορόσημο για την επέκταση της εταιρείας στην ευρωπαϊκή αγορά. Ο κ. Εφορακόπουλος τόνισε τη σημασία του ανθρώπινου δυναμικού των συνεργατών και των πελατών για την επίτευξη αυτών των αποτελεσμάτων.

Σύμφωνα με ανάλυση της Canalys, το δεύτερο τρίμηνο του 2025 η Xiaomi κατέχει την πρώτη θέση στην ελληνική αγορά smartphones, με μερίδιο 42% σε επίπεδο τεμαχίων και ετήσια αύξηση πωλήσεων 21%. Η Samsung ακολουθεί με 39% μερίδιο και ετήσια πτώση 1%, ενώ η Apple βρίσκεται στην τρίτη θέση με 8% μερίδιο και ετήσια άνοδο 12%. Πιο πίσω βρίσκονται η Realme και η Lenovo με 3% έκαστη.

Στο τρίτο τρίμηνο του 2025, η κατάταξη παραμένει παρόμοια: Xiaomi και Samsung διατηρούν τα μερίδιά τους στο 42% και 39% αντίστοιχα. Η Xiaomi συνεχίζει τη θετική πορεία με άνοδο 20%, ενώ η Samsung καταγράφει πτώση -5%. Η Apple αυξάνει το μερίδιό της στο 9% με ετήσια ανάπτυξη 33%, η Realme ανεβαίνει στο 4% και η Lenovo διατηρεί το 3%, σημειώνοντας ωστόσο ετήσια άνοδο 30%.

Η νέα σειρά REDMI Note 15, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, περιλαμβάνει τα μοντέλα REDMI Note 15 Pro+ 5G, REDMI Note 15 Pro 5G, REDMI Note 15 Pro, REDMI Note 15 5G και REDMI Note 15. Τα νέα smartphones προσφέρουν μπαταρία μεγάλης διάρκειας, ενισχυμένη αντοχή, βελτιωμένη προστασία από σκόνη και νερό, αναβαθμισμένες δυνατότητες απεικόνισης και υψηλές επιδόσεις για άνετη χρήση.

Επιπλέον, η Xiaomi παρουσίασε τα Mijia Smart Audio Glasses (έξυπνα γυαλιά) και τα REDMI Buds 8 Lite, διευρύνοντας περαιτέρω το οικοσύστημά της.

Πηγή: Xiaomi

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτίριο OTE Cosmote
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΤΕ: Ενίσχυση μεγεθών στο β’ τρίμηνο, ρεκόρ νέων πελατών FTTH και κινητής

Ο Όμιλος ΟΤΕ ανακοίνωσε αύξηση 3% στο προσαρμοσμένο EBITDA φτάνοντας τα 343,3 εκατ. ευρώ το β’ τρίμηνο. Το περιθώριο κέρδους ανήλθε σε 40,1%, ενώ τα έσοδα σταθερής λιανικής ενισχύθηκαν χάρη σε FTTH, FWA και τηλεόραση.
Κυριάκος Πιερρακάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Πιερρακάκης στους FT: Η Ευρώπη να αξιοποιήσει το ραδιοφάσμα για νέο πλούτο

Ο Κ. Πιερρακάκης τονίζει στους Financial Times ότι η Ευρώπη πρέπει να αξιοποιήσει το ραδιοφάσμα για να ευημερήσει και πως η ΕΕ δεν μπορεί να απαιτεί παγκόσμιο ανταγωνισμό από τις τηλεπικοινωνίες, οργανώνοντάς τες σε εθνικό επίπεδο.
Κτίριο ΟΤΕ Μαρούσι
ΑΓΟΡΕΣ

Πώς οι αγορές ιδίων μετοχών αυξάνουν την αξία της μετοχής του ΟΤΕ

Οι αγορές και διαγραφές ιδίων μετοχών του ΟΤΕ ενισχύουν την αξία για τους μετόχους, ενώ η αγορά στρέφει το βλέμμα στα αποτελέσματα β΄ τριμήνου και τις νέες εκτιμήσεις. Σε υψηλό 18 ετών η μετοχή.
Vodafone κτίριο τεχνολογίας
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δυνατό πρώτο τρίμηνο για την Vodafone, αύξηση εσόδων και EBITDA

Αύξηση εσόδων και λειτουργικής κερδοφορίας κατέγραψε το πρώτο τρίμηνο του 2027 η Vodafone, με τα έσοδα να φτάνουν τα 10,3 δισ. ευρώ και το EBITDAaL τα 2,9 δισ. ευρώ, χάρη σε ισχυρές επιδόσεις και ενοποίηση της Three UK.