ΓΔ: 2134.95 3.39% Τζίρος: 141.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:40:42
Ιωάννα Καρατζόγλου
Φώτο: Ιωάννα Καρατζόγλου, ενεργό στέλεχος με πολυετή εμπειρία σε ελληνικές και πολυεθνικές εταιρίες Ρομποτικής και Τεχνολογίας, Credits: Women in Robotics

Women in Robotics: Επίσημη είσοδος στην Ελλάδα για ενδυνάμωση γυναικών

Ο παγκόσμιος μη κερδοσκοπικός οργανισμός, Women in Robotics, ξεκινά στην Ελλάδα με επικεφαλής την Ιωάννα Καρατζόγλου, με mentoring, workshops και networking.

Η Women in Robotics, ο κορυφαίος παγκόσμιος οργανισμός που προωθεί τη συμμετοχή γυναικών στο χώρο της Ρομποτικής, πραγματοποιεί την επίσημη είσοδό της στην Ελλάδα.

Αυτή η σημαντική εξέλιξη σηματοδοτεί την έναρξη ενός νέου κεφαλαίου για την ελληνική τεχνολογική κοινότητα, με στόχο την ενδυνάμωση των γυναικών στον κλάδο της Ρομποτικής, αλλά και όσων επιθυμούν να εισέλθουν σε αυτόν.

Η παρουσία στη χώρα μας έρχεται σε μια εποχή όπου ο κλάδος της Ρομποτικής αναπτύσσεται ραγδαία διεθνώς, με την Ελλάδα να έχει την ευκαιρία να γίνει πρωτοπόρος σε εφαρμογές που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία, το εμπόριο, την υγεία και την αγροτική οικονομία.

Η Women in Robotics, ιδρυμένη ως μη κερδοσκοπική οργάνωση (501c3) στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, έχει εξελιχθεί σε ένα παγκόσμιο δίκτυο, με χιλιάδες μέλη, σε πάνω από 25 χώρες.

Ο οργανισμός προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα, εργαστήρια, mentoring και εκδηλώσεις δικτύωσης, βοηθώντας τις γυναίκες να ξεπεράσουν εμπόδια και να ηγηθούν στο χώρο της Ρομποτικής.

Με την είσοδο στην Ελλάδα, η Women in Robotics σκοπεύει να δημιουργήσει τοπικές ομάδες, να συνεργαστεί με πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και εταιρείες τεχνολογίας και να διοργανώσει εκδηλώσεις, που θα εμπνεύσουν την επόμενη γενιά γυναικών επιστημόνων.

Στη χώρα μας, τον οργανισμό θα εκπροσωπήσει η κυρία Ιωάννα Καρατζόγλου, ενεργό στέλεχος με πολυετή εμπειρία σε ελληνικές και πολυεθνικές εταιρίες Ρομποτικής και Τεχνολογίας, η οποία δήλωσε σχετικά:

“Η Ελλάδα, με την πλούσια ιστορία της στην καινοτομία και την τεχνολογία, αποτελεί το ιδανικό έδαφος για την ανάπτυξη της Women in Robotics. Είμαστε ενθουσιασμένες που θα υποστηρίξουμε τις Ελληνίδες επιστήμονες και μηχανικούς, δημιουργώντας ευκαιρίες για ανάπτυξη και ηγεσία σε έναν κλάδο που διαμορφώνει το μέλλον".

Η Women in Robotics καλεί όλες τις γυναίκες - φοιτήτριες, επαγγελματίες και ερευνήτριες - να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να ενισχύσουν την παρουσία και την επιρροή τους για ένα ισότιμο μέλλον στη Ρομποτική, κάνοντας την εγγραφή τους ως μέλη, στέλνοντας email στο: Greece@womeninrobotics.org

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εγκαταστάσεις ΔΕΣΦΑ Ρεβυθούσα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυξάνονται οι ροές LNG από ΗΠΑ μέσω Ελλάδας προς ΝΑ Ευρώπη και Ουκρανία

Η πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Κ. Γκίλφοϊλ, δήλωσε ότι οι αυξημένες εξαγωγές LNG από τις ΗΠΑ μέσω Ελλάδας ενισχύουν την ενεργειακή ασφάλεια της περιοχής. Ετοιμάζεται για σχετικές συζητήσεις σε Βουκουρέστι και Σόφια.
Σημαίες ΗΠΑ και Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ για αυξημένες επιστροφές παράτυπων μεταναστών

Οι υπηρεσίες του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου εκπαιδεύονται από αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ για νέες πρακτικές στις επιστροφές μεταναστών, με χρήση της ψηφιακής εφαρμογής που παρουσιάστηκε σε ειδικό σεμινάριο στις 27 Μαρτίου.
Μάρκο Ρούμπιο κατάθεση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρούμπιο: Πολύτιμη σύμμαχος η Ελλάδα, προτεραιότητα στη συνεργασία

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Μάρκο Ρούμπιο, επαινεί την Ελλάδα ως βασικό νατοϊκό σύμμαχο και γενέτειρα της δημοκρατίας, εκφράζοντας την πρόθεση των ΗΠΑ για περαιτέρω εμβάθυνση συνεργασίας σε άμυνα, ενέργεια και ασφάλεια.
Κωνσταντίνος Μπαλωμένος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Από παρατηρητής, πρωταγωνιστής η Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο

Η Ελλάδα ενισχύει τον γεωπολιτικό της ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες ασφάλειας και αφήνοντας την Τουρκία σε θέση αμηχανίας. Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Μπαλωμένος*.
Αγωγός φυσικού αερίου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κάθετος Άξονας: Μήνυμα στήριξης από το Φόρουμ της Αλεξανδρούπολης

Η ανάγκη στήριξης της Κομισιόν στον Κάθετο Άξονα κυριάρχησε στο ενεργειακό πάνελ του 4oυ Φορουμ για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, με έμφαση σε τιμολόγηση, ασφάλεια και νέες ενεργειακές ροές.
Γυναίκα ομιλήτρια μικρόφωνο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συναντήσεις Γουίτακερ και Γκίλφοϊλ με Έλληνες αξιωματούχους για θέματα ΝΑΤΟ

Ο Αμερικανός αντιπρόσωπος στο ΝΑΤΟ και η πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα συζήτησαν με Έλληνες αξιωματούχους, τονίζοντας τη σημασία της ελληνοαμερικανικής συνεργασίας σε άμυνα, θαλάσσια ασφάλεια και κοινή ευημερία.