Συνάντηση για τα μέτρα προστασίας στις αμερικανικές εκλογές

Στελέχη της Facebook, Google, Microsoft και Twitter συναντήθηκαν με εκπροσώπους των υπηρεσιών ασφάλειας και πληροφοριών με σκοπό να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τις εκλογικές αναμετρήσεις του 2020.

Με τις «πληγές» από τις προεδρικές εκλογές το 2016 να παραμένουν ακόμα ανοικτές, ενώ συνεχίζονται και αποκαλύπτονται σκάνδαλα για παραβίαση προσωπικών δεδομένων από κολοσσούς της τεχνολογίας, οι κυβερνητικές υπηρεσίες έχουν αποφασίσει να λάβουν όλα τα μέτρα προστασίας εν όψει των νέων εκλογικών αναμετρήσεων το 2020.

Στελέχη της Facebook, Google, Microsoft και Twitter συναντήθηκαν με εκπροσώπους του FBI, του Γραφείου του Διευθυντή των Εθνικών Υπηρεσιών Πληροφοριών (Office of the Director of National Intelligence) και του υπουργείου Εθνικής Ασφαλείας στα κεντρικά του Facebook, στο Μένλο Παρκ για να συζητηθούν οι στρατηγικές ασφάλειας στις επερχόμενες εκλογές.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης καλούνται να εντείνουν τα μέτρα ασφαλείας τους για να προστατευτούν οι αμερικανοί πολίτες από τυχόν νέες κυβερνοεπιχειρήσεις με σκοπό τον επηρεασμό του εκλογικού σώματος, όπως συνέβη το 2016 υπέρ του νυν Προέδου Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Ναθάνιελ Γκλάιχερ, επικεφαλής της πολιτικής κυβερνοασφάλειας του Facebook σημείωσε: «Σκοπός ήταν να προχωρήσουμε με βάση προηγούμενες συζητήσεις και να ενισχύσουμε περαιτέρω τη στρατηγική συνεργασία σχετικά με την ασφάλεια των πολιτειακών, ομοσπονδιακών και προεδρικών εκλογών το 2020».

«Συγκεκριμένα, οι παριστάμενοι συζήτησαν για το πώς η βιομηχανία και η κυβέρνηση θα μπορούσαν να βελτιώσουν το πώς διαμοιραζόμαστε πληροφορίες και να συντονίσουν την ανταπόκρισή μας ως προς τον καλύτερο εντοπισμό και αποτροπή απειλών».

Ο εκπρόσωπος του Twitter με δήλωση του στο Reuters σημείωσε πως «Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια σε αντίδραση σε μια κοινή απειλή, και είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε αυτό που μας αντιστοιχεί». Η Microsoft και η Google επιβεβαίωσαν επίσης πως παρέστησαν στη συνάντηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σεμινάρια καινοτομίας στο Ισραήλ για έλληνες startuppers

Λήγει στις 13 Σεπτεμβρίου η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων από νέους έλληνες επιχειρηματίες προκειμένου να συμμετάσχουν στα ειδικά επαγγελματικά σεμινάρια καινοτομίας που διοργανώνει το Ισραήλ.