ΓΔ: 891.96 -2.28% Τζίρος: 19.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:08:36 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Η Huawei αναδεικνύει τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας

Η Huawei μέσα από μια πρωτοβουλία αναδεικνύει μια σειρά από projects που αναδεικνύουν την αποτελεσματική εφαρμογή της τεχνολογίας για να αλλάξει θετικά ο κόσμος.

Τις «Αληθινές ιστορίες από την HUAWEI», μια νέα πρωτοβουλία που αναδεικνύει το πώς μια ανοικτή και συνεργατική προσέγγιση στην τεχνολογία μπορεί να κάνει τον κόσμο καλύτερο, ανακοίνωσε σήμερα η Huawei. Η πρωτοβουλία «Αληθινές ιστορίες από την HUAWEI» βασίζεται σε μια σειρά από πρόσφατα projects που ανέλαβε η εταιρεία, τα οποία δείχνουν ότι με την αποτελεσματική εφαρμογή της τεχνολογίας μπορούμε να αλλάξουμε θετικά τον κόσμο.

«Στη Huawei θέλουμε να χρησιμοποιούμε την τεχνολογία για να δημιουργούμε γέφυρες μεταξύ ανθρώπων, όχι τείχη. Ανεξάρτητα από το ποιοι είμαστε ή από πού προερχόμαστε πιστεύουμε ότι η τεχνολογία μπορεί και πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να κάνει τον κόσμο καλύτερο. Τα τελευταία χρόνια έχουμε δεσμευτεί να πετύχουμε αυτό το όραμα, χρησιμοποιώντας την προηγμένη τεχνολογία μας, και σε πολλές περιπτώσεις τα εξαιρετικά έξυπνα smartphones μας», δήλωσε ο Ουώλτερ Τζι, διευθύνων σύμβουλος της Huawei Consumer Business Group Δυτικής Ευρώπης.

Το λανσάρισμα της πρωτοβουλίας «Αληθινές ιστορίες από την HUAWEI» αποκαλύπτεται μέσα από μια νέα ταινία, η οποία παρουσιάζει έξι δράσεις της Huawei από όλο τον κόσμο, μαζί με μια ιστορία που ενθαρρύνει τον κόσμο να αξιοποιήσει την προηγμένη τεχνολογία προκειμένου να βελτιώσει την καθημερινότητα των ανθρώπων

Τα έργα της Huawei τα οποία περιλαμβάνονται είναι τα παρακάτω:

- Εμπνέοντας τα κωφά παιδιά να μάθουν να διαβάζουν με το StorySign

Σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση Κωφών, τον Σύλλογο Κωφών Βρετανίας, την Penguin Books και την Aardman Animations, η Huawei δημιούργησε τo «StorySign», μια δωρεάν εφαρμογή για κινητά που στοχεύει να βοηθήσει τα 32 εκατομμύρια κωφά παιδιά σε όλο τον κόσμο να διαβάσουν χρησιμοποιώντας AI (τεχνητή νοημοσύνη) και AR (επαυξημένη πραγματικότητα) για μεταφράσεις επιλεγμένων βιβλίων στη νοηματική γλώσσα. Τα βιβλία του StorySign ήταν τόσο δημοφιλή, που προστίθενται άλλα 4 βιβλία στο portfolio της εφαρμογής σε κάθε μία από τις 13 νοηματικές γλώσσες στη Δυτική Ευρώπη και την Αυστραλία. Επιπλέον, φέτος η Huawei αναγνωρίστηκε για την πρόοδό της με το StorySign, λαμβάνοντας επτά βραβεία Lions στο Φεστιβάλ Δημιουργικότητας 2019 των Καννών, 4 εκ των οποίων ήταν χρυσά - ο υψηλότερος αριθμός βραβείων Lions των Καννών που έχει απονεμηθεί σε οποιοδήποτε κινέζικο brand.

- Προστατεύοντας το τροπικό δάσος με την τεχνητή νοημοσύνη

Σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό, Rainforest Connect, η Huawei ανέπτυξε τη μοναδική τεχνολογία «ακρόασης», για να βοηθήσει στον εντοπισμό και την καταπολέμηση της παράνομης κοπής δέντρων στη Νότια Αμερική, καθώς και στην προστασία ορισμένων από τα πιο απειλούμενα είδη της γης, όπως η απειλούμενη μαϊμού-αράχνη. Καθώς οι ήχοι των τροπικών δασών είναι πολύ περίπλοκοι για να τους ερμηνεύσουν οι άνθρωποι, η Huawei και η Rainforest Connect χρησιμοποίησαν ανακυκλωμένα smartphones της Huawei για να συλλέγουν για δύο χρόνια ήχους τροπικών δασών και στη συνέχεια να ανεβάζουν τις ηχογραφήσεις στο cloud. Χρησιμοποιώντας την υπηρεσία big data της Huawei και ισχυρή τεχνητή νοημοσύνη, οι ήχοι μπόρεσαν να αναλυθούν σε πραγματικό χρόνο, που σημαίνει ότι οι τοπικοί δασοφύλακες ειδοποιήθηκαν εγκαίρως για απειλητικούς θορύβους, όπως αλυσοπρίονα ή φορτηγά - πράγμα που τους επέτρεψε να έχουν ταχύτατες αντιδράσεις.

- Βοηθώντας τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης στην «απεικόνιση» των συναισθημάτων

Σε συνεργασία με το Πολωνικό Οργανισμό Τυφλών και την κοινότητα τυφλών, η Huawei σχεδίασε το Facing Emotions, μια εφαρμογή για κινητά που φέρνει νέα τεχνολογία σε τυφλούς και σε άτομα με προβλήματα όρασης, για να τους βοηθήσει να «δουν» τα συναισθήματα μέσα από τη δύναμη του ήχου. Χρησιμοποιώντας την ισχυρή φωτογραφική μηχανή και την τεχνητή νοημοσύνη των smartphones της Huawei, η εφαρμογή Facing Emotions σκανάρει το πρόσωπο του ανθρώπου στον οποίο μιλάει το άτομο με προβλήματα όρασης, αναγνωρίζοντας τα μάτια, την μύτη και το στόμα του, στη συνέχεια επεξεργάζεται αυτές τις πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο και τις μετατρέπει σε ένα συναίσθημα το οποίο «μεταφράζεται» σε ήχο από το τηλέφωνο. Από την ημέρα που παρουσιάστηκε η εφαρμογή Facing Emotions έχει εγκατασταθεί περισσότερες από 1.000 φορές σε 22 χώρες.

- Συνδέοντας τα παιδιά με μια καλύτερη εκπαίδευση

Μετά την συμφωνία των Ηνωμένων Εθνών για 17 στόχους αειφόρου ανάπτυξης για το έτος 2020, η Huawei πιστεύει ότι η πορεία προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον ξεκινά με την εκπαίδευση. Με πάνω από 10 εκατομμύρια παιδιά από 5 έως 14 ετών στη Νιγηρία να μην πηγαίνουν σχολείο, η Huawei ίδρυσε την RuralStar - μια λύση αγροτικού δικτύου που φέρνει κινητή συνδεσιμότητα μέσα από ειδικούς πυλώνες και απλοποιημένα κουτιά σημάτων.

 - Track AI: Χρήση smartphones για την καταπολέμηση νόσου με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης

Σε συνεργασία με την DIVE Medical, η Huawei δημιούργησε το Track AI, ένα καινοτόμο λογισμικό, το οποίο χρησιμοποιώντας την τεχνολογία παρακολούθησης ματιών βοηθάει στη διάγνωση των πρώιμων σταδίων τύφλωσης σε μικρά παιδιά, η οποία εκτιμάται ότι επηρεάζει 19 εκατομμύρια παιδιά σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Huawei: Δυναμική παρουσία στο παγκόσμιο δίκτυο 5G με συνεχή ανάπτυξη

Η Huawei έχει εξασφαλίσει πάνω από πενήντα εμπορικές συμβάσεις 5G παγκοσμίως και έχει παραδώσει πάνω από 200.000 μονάδες με το 5G να γίνεται πλέον πραγματικότητα σε παγκόσμιο επίπεδο καθώς αναπτύσσεται ταχύτατα.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Συνδεδεμένο στο διαδίκτυο το 97% των Ελλήνων, κυριαρχούν τα social media

Θεαματική άνοδο παρουσιάζει η εφαρμογή Tik Tok στη χώρα μας ειδικά στα κορίτσια 16-24 ετών, ενώ πλέον τουλάχιστον εννέα στα δέκα παιδιά ηλικίας 5-12 ετών είναι συνδεδεμένα στο διαδίκτυο. Αύξηση της χρήσης ίντερνετ και από τις ηλικίες 55-64.