ΓΔ: 779.68 -3.21% Τζίρος: 80.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
kainotomia, innovation
Φώτο: Shutterstock

Μνημόνιο συνεργασίας Thess INTEC με ισραηλινούς φορείς καινοτομίας

Στo μνημόνιο συνεργασίας περιλαμβάνεται η μεταφορά τεχνογνωσίας και στην κάλυψη θέσεων εργασίας που θα δημιουργήσουν οι ισραηλινές και πολυεθνικές εταιρείες που έρθουν στο Thess Intec.

Νέα εποχή στις ερευνητικές και επιχειρηματικές σχέσεις της Ελλάδας και του Ισραήλ σηματοδοτεί το τριμερές Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU), που υπέγραψαν χθες, στην Μπερσέβα του Ισραήλ, που περιλαμβάνει μεταφορά τεχνογνωσίας ενώ ανοίγει και τον δρόμο για συνεργασία μεταξύ ελληνικών και ισραηλινών επιχειρήσεων σε διεθνείς συμπράξεις.

Το μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του τεχνολογικού πάρκου 4ης γενιάς της Θεσσαλονίκης «Thess INTEC AE», Νίκος Ευθυμιάδης, ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου Ben Gurion, Ντανιέλ Χάμοβιτς (Daniel Chamovitz), μέλος της διοίκησης του «Gav Yam Negev Advanced Technologies Park» και ο διευθύνων σύμβουλος του κέντρου καινοτομίας «Basecamp», Uzy Zwebner. Παρών στην τελετή της υπογραφής ήταν ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας, καθώς επίσης και ο επικεφαλής Οικονομικών και Εμπορικών Σχέσεων (ΟΕΥ) της ελληνικής πρεσβείας στο Τελ Αβίβ, Νικόλαος Χριστοδουλίδης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Thess INTEC, το μνημόνιο συνεργασίας αφορά στη μεταφορά τεχνογνωσίας μεταξύ των πλευρών, στη σύμπραξη ελληνικών, ισραηλινών και διεθνών επιχειρήσεων, που συνεργάζονται με τα δύο τεχνολογικά πάρκα, στην κάλυψη θέσεων εργασίας έντασης γνώσης, που θα δημιουργήσουν όσες ισραηλινές και πολυεθνικές εταιρίες θα εγκατασταθούν στο Thess INTEC, καθώς και στη δικτύωση του Πανεπιστημίου Ben Gurion με την ελληνική ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας ομάδας στελεχών του Τhess INTEC στο Ισραήλ πραγματοποιήθηκαν πολλές συναντήσεις με εκπροσώπους εταιριών τεχνολογίας και καινοτομίας, επενδυτικών funds, παραγωγικών μονάδων και κρατικών φορέων, θέτοντας -σύμφωνα με την ανακοίνωση- τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του Κέντρου Καινοτομίας και Τεχνολογίας Θεσσαλονίκης σε νέες βάσεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Mylonas, Ethniki Trapeza, ETE
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Δέκα βραβεία από την Εθνική για την καινοτομία και την τεχνολογία

Η Εθνική Τράπεζα συνεχίζει εδώ και 12 χρόνια να στηρίζει την καινοτομία και το πρόγραμμα NBG Business Seeds αποτελεί ένα ζωντανό και δυναμικό κανάλι εντοπισμού και ανάδειξης καινοτόμων εγχειρημάτων.
smart-cities
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ο κρίσιμος ρόλος των πόλεων στην εξέλιξη του ψηφιακού μετασχηματισμού

O Βαγγέλης Γκορίλας, Ηead of Public Sector της Vodafone Ελλάδας τόνισε πως τα δίκτυα 5G, το IoΤ (Intelligent of Thinks) και τα big data είναι μέρος των λύσεων στα προβλήματα που δημιουργούν στις πόλεις κλιματική αλλαγή, ενεργειακή κρίση και αστικοποίηση.