ΓΔ: 1424.77 1.21% Τζίρος: 176.45 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Musk, Tesla, ilektrika autokinita
Φωτο: Shutterstock

Μασκ: Μειώνει το προσωπικό της Tesla κατά 10%, επειδή έχει κακό προαίσθημα

Σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τίτλο «παύση όλων των προσλήψεων παγκοσμίως», ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας δήλωσε ότι είχε ένα «σούπερ κακό προαίσθημα» για την οικονομία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Έλον Μασκ έχει ένα «εξαιρετικά κακό προαίσθημα» για την οικονομία και θέλει να περικόψει περίπου το 10% των θέσεων εργασίας στην εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ανέφερε σε ένα email προς τα στελέχη την Πέμπτη, σύμφωνα με το Reuters.

Το μήνυμα ήρθε δύο ημέρες αφότου ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο είπε στους υπαλλήλους να επιστρέψουν στους χώρους εργασίας ή να εγκαταλείψουν την εταιρεία.

Η Tesla απασχολούσε περίπου 100.000 άτομα στο τέλος του 2021, σύμφωνα με την ετήσια κατάθεσή της στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Ωστόσο η Tesla δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για σχόλια.

Σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τίτλο «παύση όλων των προσλήψεων παγκοσμίως», ο Μασκ δήλωσε ότι είχε ένα «σούπερ κακό προαίσθημα» για την οικονομία.

Την Τρίτη, ο Μασκ είπε στο προσωπικό να επιστρέψει στους χώρους εργασίας ή να εγκαταλείψει την εταιρεία, ένα αίτημα που έχει ήδη αντιμετωπίσει αντιδράσεις στη Γερμανία, όπου η εταιρεία έχει ένα νέο εργοστάσιο. 

«Όλοι στην Tesla είναι υποχρεωμένοι να περνούν τουλάχιστον 40 ώρες στο γραφείο την εβδομάδα», έγραψε ο Μασκ στο εν λόγω email.

«Αν δεν εμφανιστείτε, θα υποθέσουμε ότι έχετε παραιτηθεί».

Ο Μασκ ενεπλάκη επίσης την Πέμπτη σε μια διαμάχη στο Twitter με τον Αυστραλό δισεκατομμυριούχο της τεχνολογίας και συνιδρυτή της Atlassian Plc Σκοτ Φάρκχαρ, ο οποίος γελοιοποίησε την οδηγία σε μια σειρά από tweets ως «σαν κάτι βγαλμένο από τη δεκαετία του 1950»

Ο Μασκ έγραψε στο twitter: «Ο Μασκ δεν έχει καμία σχέση με το τι είναι αυτό που λες: "οι υφέσεις εξυπηρετούν μια ζωτικής σημασίας οικονομική λειτουργία καθαρισμού» σε απάντηση σε ένα tweet του Φάρκχαρ, ο οποίος ενθάρρυνε τους υπαλλήλους της Tesla να εξετάσουν τις θέσεις εργασίας εξ αποστάσεως.

Στα τέλη Μαΐου, όταν ένας χρήστης του Twitter τον ρώτησε αν η οικονομία πλησιάζει σε ύφεση, ο Μασκ είπε: «Ναι, αλλά αυτό είναι στην πραγματικότητα κάτι καλό. Βρέχει χρήματα για τους ανόητους για πάρα πολύ καιρό. Κάποιες χρεοκοπίες πρέπει να συμβούν».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

mask-tesla
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ο Μασκ αναζητεί στοιχεία για τους πλασματικούς λογαριασμούς του Twitter

Ο Μασκ έχει δηλώσει ότι αποχωρεί από τη συμφωνία για την εξαγορά της εταιρίας επειδή η Twitter τον παραπλάνησε. Κλήτευσε τον πρώην υπεύθυνο ασφαλείας της Twitter ζητώντας έγγραφα για τους πλασματικούς λογαριασμούς της πλατφόρμας.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Σε ποιους χρήστες του Twitter σκέφτεται να επιβάλλει χρεώσεις ο Μασκ

Ο δισεκατομμυριούχος έχει ανακοινώσει πως θέλει να ενισχύσει την πλατφόρμα του Twitter με νέες δυνατότητες ενώ έχει προτρέψει τους μεγαλύτερους επικριτές του να παραμείνουν στην πλατφόρμα.