ΓΔ: 1414.51 0.09% Τζίρος: 64.10 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:14:39 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
mask-tesla
Φώτο: Shutterstock

Στα χέρια του Μασκ τα ηνία του Twitter που αναλαμβάνει τη θέση του CEO

Μετά τις Space X, Neuralink και Boring Company ο ιδρυτής της Tesla θέλει να διοικήσει πλήρως και την σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, με τους αναλυτές να εκφράζουν την πεποίθηση πως αυτή η κίνηση θα πιέσει τον δισεκατομμυριούχο.

Ο Ίλον Μασκ, ο εκτελεστικός διευθυντής της Tesla , ανέφερε χθες σε έγγραφα ότι θα είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Twitter, της εταιρίας μέσων κοινωνικής δικτύωσης, την οποία μόλις εξαγόρασε για το ποσό των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αναλυτές της Γουόλ Στριτ έχουν δηλώσει ότι η κίνηση αυτή θα πιέσει στα όριά του τον δισεκατομμυριούχο.

Ο Μασκ, ο οποίος διοικεί επίσης την εταιρία παραγωγής πυραύλων SpaceX, την startup επιχείρηση νευροτεχνολογίας Neuralink, αλλά και την εταιρία διάνοιξης τούνελ Boring Company, απέλυσε την προηγούμενη εβδομάδα τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Twitter Παράγκ Αγκραουάλ, αλλά και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της διοίκησής της.

Το μετοχικό κεφάλαιο της Tesla έχασε το 1/3 της αξίας του από τότε που ο Μασκ έκανε την πρόταση εξαγοράς της Twitter τον περασμένο Απρίλιο, σε σύγκριση με μία πτώση κατά 12% στον χρηματιστηριακό δείκτη S&P 500 κατά την ίδια χρονική περίοδο.

Ο Μασκ προηγουμένως άλλαξε το βιογραφικό του στο Twitter ως «Chief Twit» σε μία έμμεση αναφορά για την προγραμματισμένη κίνησή του. Η Twitter αρνήθηκε χθες να σχολιάσει αναφορικά με το χρονικό διάστημα για το οποίο ο Μασκ θα παραμείνει ως διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας ή θα προχωρήσει στο διορισμό κάποιου άλλου. Σε άλλα έγγραφα που κατατέθηκαν χθες ο Μασκ αποκάλυψε ότι έγινε ο μοναδικός διευθυντής της Twitter ως αποτέλεσμα της εξαγοράς.

«Τα ακόλουθα άτομα που ήταν διευθυντές της Twitter πριν από το χρόνο υλοποίησης της εξαγοράς δεν είναι πλέον διευθυντές της Twitter: Μπρετ Τέιλορ, Παράγκ Αγκραουάλ, Ομίντ Κορντεστάνι, Ντέιβιντ Ρόζενμπλατ, Μάρθα Λέιν Φοξ, Πάτρικ Πιτσέτ, Ίγκον Ντουρμπάν, Φέι-Φέι Λι και Μίμι Αλεμάγεχου», ανέφερε στα έγγραφα ο Μασκ.

Αμέσως μετά ο Μασκ ανέφερε σε μία ανάρτησή του ότι η κίνηση της διάλυσης του διοικητικού συμβουλίου της Twitter «είναι απλά προσωρινή», χωρίς να δημοσιοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες. Την προηγούμενη εβδομάδα η ολοκλήρωση της εξαγοράς της εταιρίας κοινωνικής δικτύωσης από τον Μασκ έναντι του τιμήματος των 44 δισ. δολαρίων έκλεισε μία πολύμηνη διαμάχη.

Αμέσως μετά την εξαγορά ο Μασκ κινήθηκε ταχύτατα για να βάλει την προσωπική σφραγίδα του στο Twitter, ενώ ο ίδιος απαξίωνε για μήνες το ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, υποστηρίζοντας ότι η Twitter ήταν αργή στην υιοθέτηση αλλαγών ή στην απενεργοποίηση των πλασματικών προφίλ χρηστών.

Οι ομάδες συνεργατών του Μασκ άρχισαν να έχουν συναντήσεις με μερικούς εργαζόμενους για να διερευνήσουν τον κώδικα του λογισμικού του Twitter, ώστε να κατανοήσουν διαστάσεις της λειτουργίας της αναφερόμενης πλατφόρμας, σύμφωνα με δύο πηγές που έχουν λάβει σχετική γνώση για το ζήτημα αυτό.

Στελέχη της Twitter δήλωσαν στο Reuters ότι είχαν μικρή επικοινωνία με τον Μασκ ή άλλα στελέχη της διοίκησης και προσπαθούν από τις ειδήσεις να καταλάβουν τι συμβαίνει στην εταιρία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

twitter
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Νέες δραστικές αλλαγές στο Twitter φέρνει ο Έλον Μασκ, ποιοι πλήττονται

Το Twitter άρχισε να αλλάζει γρήγορα εμφάνιση από την στιγμή που οι λογαριασμοί άρχισαν να χάνουν το μπλε τικ που είχαν αποκτήσει έπειτα από επαλήθευση της ταυτότητας του χρήστη και με βάση ορισμένους ακόμη όρους πιστοποίησης.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Έντονη ανησυχία για την πολιτική του Twitter μετά την εξαγορά του Μάσκ

Ήδη ο Ίλον Μασκ έχει καταφέρει να προκαλέσει αναστάτωση στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης μετά την ανάρτηση αβάσιμης θεωρίας για την επίθεση στον σύζυγο της Νάνσι Πελόζι. «Παγώνει» τις διαφημίσεις της στο Twitter προσωρινά η General Motors.