ΓΔ: 1222.4 -1.12% Τζίρος: 48.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:18:14 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

TIKTOK

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

TikTok: Δημιουργεί Κέντρο Ελληνικών Εκλογών μέσα στην εφαρμογή

Το Kέντρο θα παρέχει πληροφορίες και θεσμικές πηγές, σχετικές με τις εκλογές και θα παραπέμπει στους επίσημους ιστότοπους του υπουργείου Εσωτερικών. Πρόσβαση θα παρέχεται επίσης σε δημοφιλή hashtags εκλογών.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Oι 10 φιλεργατικές πολιτικές που υλοποίησε η κυβέρνηση της ΝΔ

«Υπάρχει μια φήμη ότι φιλεργατικές πολιτικές είναι μόνο οι αριστερές πολιτικές. Είμαι εδώ για να το διαψεύσω» δηλώνει ο πρωθυπουργός και αναφέρεται στις πολιτικές τις κυβέρνησης, σε βίντεο του στο TikTok.
ΑΠΟΨΕΙΣ

Οι Κινέζοι... εντός των τειχών: Το Tik Tok είναι μόνο η αρχή

Πώς χρησιμοποιεί η Κίνα το διαδίκτυο για να απειλήσει τη δημοκρατία και να υλοποιήσει σχέδια για παγκόσμια κυριαρχία. Επιτακτική ανάγκη να αμυνθούν οι δυτικές κοινωνίες. Γράφει ο Μιχάλης Γκλεζάκος*.
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανικό πρόστιμο 14,5 εκατ. ευρώ στο TikTok για παραβίαση δεδομένων

Το Γραφείο Επιτρόπου Πληροφοριών στη Βρετανία υπολόγισε πως το TikTok επέτρεψε μέχρι και σε 1,4 εκατομμύριο παιδιά κάτω των 13 ετών να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα του εκθέτοντας τα προσωπικά δεδομένα των παιδιών σε κινδύνους.
ΔΙΕΘΝΗ

Μπλοκάρει το TikTok και η Γαλλία από τα τηλέφωνα των δημοσίων υπαλλήλων

Κλιμακώνεται ο πόλεμος της ΕΕ κατά της κινεζικής εφαρμογής, με στόχο την διασφάλιση της κυβερνοασφάλειας. Η ιταλική αρχή ανταγωνισμού ξεκίνησε έρευνα σε βάρος του TikTok, με την υποψία ότι δεν εφαρμόζει τους δικούς του κανόνες ελέγχου.
ΔΙΕΘΝΗ

Το Πεκίνο καλεί τις ΗΠΑ να σταματήσουν τις αναίτιες επιθέσεις στο TikTok

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal και άλλες αμερικανικές εφημερίδες, ο Λευκός Οίκος έχει θέσει τελεσίγραφο στην εφαρμογή πως αν το TikTok παραμείνει στην ιδιοκτησία της κινεζικής ByteDance, θα απαγορευθεί στις ΗΠΑ.
ΔΙΕΘΝΗ

Ανησυχία πως η εφαρμογή Tik Tok απειλεί την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ

Ο διευθυντής του FBI μιλώντας στην Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας επισήμανε ότι η κινεζική κυβέρνηση ενδεχομένως να χρησιμοποιεί τη διάσημη εφαρμογή ώστε να διχάσει τους Αμερικανούς πολίτες σχετικά με την Ταϊβάν και άλλα ζητήματα.
ΔΙΕΘΝΗ

Μπλόκο και από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην κινεζική εφαρμογή Tik Tok

Μετά την απόφαση της Κομισιόν και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απαγόρευσε στο προσωπικό του να χρησιμοποιεί τη δημοφιλή εφαρμογή και τους συνέστησε να την απεγκαταστήσουν από το κινητό τους υπό τον φόβο παρακολουθήσεων από το Πεκίνο.