ΓΔ: 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 03:34:08
Σούπερ μάρκετ Αθήνας
Φωτο: Shutterstock

Πάσχα: Κατεβάζουν ρολά για τρεις ημέρες τα σούπερ μάρκετ σε όλη την Ελλάδα

Εκτός από την Κυριακή του Πάσχα, στις 5 Μαΐου, που είναι δεδομένο ότι είναι κλειστά τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ, αυτά θα παραμείνουν κλειστά και την Δευτέρα 6 Μαΐου και την Τρίτη 7 Μαΐου.

Λόγω της μεταφοράς της Πρωτομαγιάς την Τρίτη του Πάσχα, δηλαδή στις 7 Μαΐου, τα σούπερ μάρκετ θα κατεβάσουν ρολά το Μεγάλο Σάββατο και θα ξανά λειτουργήσουν την Τετάρτη 8 Μαΐου, όπερ σημαίνει για τρεις ημέρες δεν θα μπορούμε να ψωνίσουμε.

Έτσι, εκτός από την Κυριακή του Πάσχα, στις 5 Μαΐου, που είναι δεδομένο ότι είναι κλειστά τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ, αυτά θα παραμείνουν κλειστά και την Δευτέρα 6 Μαΐου και την Τρίτη 7 Μαΐου.

Πώς θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά τη Μεγάλη Εβδομάδα

Σε ό,τι αφορά στο ωράριο της Μεγάλης Εβδομάδας, όλα τα μαγαζιά θα λειτουργήσουν με συνεχές ωράριο από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ από Μεγάλη Δευτέρα έως και Μεγάλη Πέμπτη ενώ για την Μεγάλη Παρασκευή τα μικρά μαγαζιά προτείνεται από τους εμπορικούς συλλόγους να λειτουργήσουν από τη 1 το μεσημέρι έως και τις 7 το απόγευμα ενώ ο ΣΕΛΠΕ προτείνει στα μέλη του να λειτουργήσουν από τη 1 το μεσημέρι έως και τις 9 το βράδυ.

Για το Μεγάλο Σάββατο ο ΣΕΛΠΕ προτείνει λειτουργία των καταστημάτων από τις 9 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ ενώ οι εμπορικοί σύλλογοι προτείνουν ωράριο από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι. Την Κυριακή του Πάσχα την Δευτέρα και την Τρίτη τα καταστήματα θα είναι κλειστά. Αναλυτικά πώς διαμορφώνεται το εορταστικό ωράριο

  • Μ. Δευτέρα 29/04 έως Μ. Πέμπτη 02/05 09:00 – 21:00 , 09:00 – 21:00 (πολυκαταστήματα),
  • Μ. Παρασκευή 03/05 13:00 – 19:00 , 13:00-21:00 (πολυκαταστήματα),
  • Μ. Σάββατο 04/05 09:00 – 15.00 , 09:00-21:00 (πολυκαταστήματα).
  • Οι αργίες
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καλάθι τροφίμων πληθωρισμός
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ελλάδα με χαμηλότερο πληθωρισμό τροφίμων από τον μέσο όρο της ΕΕ

Η Ελλάδα καταγράφει χαμηλότερο πληθωρισμό στα τρόφιμα σε σχέση με τον μέσο όρο της ΕΕ, σύμφωνα με στοιχεία Eurostat και ΙΕΛΚΑ, με τις τιμές στα σούπερ μάρκετ να παραμένουν σχετικά σταθερές.
eurozone-rise-on-inflation
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Mε 7% ο πληθωρισμός στα σούπερ μάρκετ, τα απαραίτητα αγοράζουν οι καταναλωτές

Η αύξηση του τζίρου κατά 7,3% στο ενδεκάμηνο Ιανουαρίου -Νοεμβίου την ώρα που ο πληθωρισμός αυξάνεται με ρυθμό 2,5% και οι καταναλωτές περιορίζουν τις πωλήσεις τους δείχνει την ακρίβεια που επικρατεί στο ράφι