ΓΔ: 2717.53 0.36% Τζίρος: 146.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:11:38
Φώτο: Shutterstock

Η πρόγνωση του καιρού για αύριο 11 Αυγούστου 2026

Με ζέστη και ισχυρούς βοριάδες έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο αναμένεται ο καιρός για αύριο Τρίτη 11 Αυγούστου. Στους 37°C θα φτάσει η θερμοκρασία, ενώ τοπικοί όμβροι αναμένονται στα βόρεια ορεινά.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Τρίτη 11 Αυγούστου στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τη θερμοκρασία να διατηρείται σε υψηλά επίπεδα και τους βοριάδες να φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με την τελευταία πρόγνωση της ΕΜΥ, λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις αναμένονται τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά, ενώ στα βόρεια ορεινά υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 4 έως 5 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ. Στο Αιγαίο οι βοριάδες θα ενισχυθούν τοπικά έως τα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας ο υδράργυρος θα φτάσει τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ τοπικά στα δυτικά ηπειρωτικά θα αγγίξει τους 37 βαθμούς.

Έτσι, το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα παραμείνει η ζέστη, με τις υψηλότερες θερμοκρασίες να καταγράφονται στα ηπειρωτικά, ενώ στο Αιγαίο το ισχυρό μελτέμι θα διατηρήσει διαφορετική εικόνα, με ανέμους που κατά τόπους θα φτάνουν τα 7 μποφόρ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θάλασσα με σύννεφα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καιρός: Τοπικές βροχές στην Κρήτη και άνοδος της θερμοκρασίας

Με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη και σταδιακή βελτίωση θα κυλήσει ο καιρός σήμερα Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στα ηπειρωτικά, ενώ οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 6 μποφόρ.
Πλημμύρα σε δρόμο
ΔΙΕΘΝΗ

Ινδία: Πάνω από 56 νεκροί από σφοδρές βροχοπτώσεις στο βορρά

Τουλάχιστον 56 νεκροί και πάνω από 1.000 κατεστραμμένα σπίτια στο Ούταρ Πραντές της Ινδίας, λόγω σφοδρών βροχοπτώσεων και καταιγίδων. Το κρατίδιο πλήττεται συχνά από τέτοια φαινόμενα στη διάρκεια των μουσώνων.