ΓΔ: 2569.82 1.56% Τζίρος: 262.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Βροχή σε τζάμι αυτοκινήτου
Σταγόνες βροχής σε τζάμι αυτοκινήτου, με θολό αστικό τοπίο στο φόντο.

Καιρός: Η πρόγνωση για αύριο, Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2026

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες την Τρίτη, με χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες και ανέμους έως 7 μποφόρ. Χιόνια το βράδυ στα ορεινά της Θεσσαλίας.

Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2026 αναμένονται φαινόμενα σε σημαντικό μέρος της χώρας. Χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Άνεμοι έως 7 μποφόρ στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά, στα βορειοανατολικά, ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στη Χαλκιδική, στο Αιγαίο και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα οι οποίες από το μεσημέρι θα αυξηθούν ενώ πιθανότητα τοπικών βροχών υπάρχει κυρίως για υπόλοιπα τμήματα της κεντρικής και νότιας χώρας. Προς το βράδυ στη Θεσσαλία θα σημειωθούν χιονοπτώσεις σε περιοχές με υψόμετρα άνω των 1300-1500 μέτρων.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές έως το πρωί και ενδεχομένως προς το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και στα δυτικά κατά διαστήματα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 7 έως 17, στη Θεσσαλία από 8 έως 18, στην Ήπειρο από 6 έως 18, στην Στερεά και στην Πελοπόννησο από 10 έως 20, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 19, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 11 έως 17, στις Κυκλάδες από 10 έως 19, και στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη από 13 έως 20 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ και από το μεσημέρι 4 έως 6 μποφόρ. Στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, σταδιακά όμως έως το απόγευμα θα γίνουν βόρειοι ίδιας έντασης. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και από το μεσημέρι 5 έως 7 μποφόρ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πλημμυρισμένος δρόμος νερού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρόδος: Σε Red Code έως 29/10 λόγω κινδύνου πλημμυρών

Η Ρόδος και τα Δωδεκάνησα τίθενται σε Red Code λόγω αυξημένου κινδύνου πλημμυρών έως 29 Οκτωβρίου. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται. Οι πολίτες καλούνται να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθούν οδηγίες αρχών.
Κεραυνός στη θάλασσα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέο Έκτακτο Δελτίο καιρού με ισχυρές καταιγίδες και την 28η Οκτωβρίου

Σε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων αναβαθμίστηκε το Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εξέδωσε χθες η ΕΜΥ, και σύμφωνα με αυτό προβλέπονται βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές.
Αεροδρόμιο στο ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Άμστερνταμ: Ακυρώσεις πτήσεων στο αεροδρόμιο λόγω θυελλωδών ανέμων

Το αεροδρόμιο Schiphol στο Άμστερνταμ ακύρωσε δεκάδες πτήσεις λόγω της καταιγίδας Boelo και των θυελλωδών ανέμων, επηρεάζοντας κυρίως πτήσεις προς ευρωπαϊκές πόλεις όπως Παρίσι, Ρώμη και Δουβλίνο, ενώ υπήρξαν και καθυστερήσεις στις αφίξεις.
Κεραυνός στη θάλασσα
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας προς τους πολίτες λόγω επικείμενης επιδείνωσης του καιρού

Η ΓΓΠΠ καλεί τους πολίτες να λάβουν μέτρα αυτοπροστασίας λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, να ασφαλίζουν αντικείμενα, να ελέγχουν υδρορροές και να αποφεύγουν χειμάρρους ή υπαίθριες δραστηριότητες κατά τη διάρκεια κακοκαιρίας.