ΓΔ: 1275.5 0.03% Τζίρος: 67.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:05 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ZARA

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στα ύψη ο τζίρος της Inditex (Zara), ξεπέρασε τα 600 εκατ. το 2022

Τρία νέα σημεία πρόσθεσε στο δίκτυο του ο ισπανικός όμιλος Inditex στην χώρα μας μέσα στο 2023, ενώ περισσότερα προγραμματίζονται για το 2024. Τον Απρίλιο τα εγκαίνια του νέου concept των αλυσίδων Zara και Zara Home στον Πύργο Πειραιά.
ΔΙΕΘΝΗ

Σκληρός πόλεμος στο fast fashion: Πώς η Zara κερδίζει την H&M

Αν και οι δύο κολοσσοί έχουν παρεμφερές επιχειρηματικό μοντέλο, η αλυσίδα Zara κερδίζει μεγαλύτερα δημογραφικά κοινά, καθώς θέτει την ποικιλία και την ποιότητα στο επίκεντρο. Επίσης, διαθέτει ιδιόκτητα εργοστάσια.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Second Hand: Έρχεται και στην Ελλάδα η τάση που κυριαρχεί στην Ευρώπη

Δύο αλυσίδες second hand στην Ελλάδα, η Humana και η Mania. Διεθνώς η κατηγορία τρέχει 11 φορές ταχύτερα από τον υπόλοιπο χώρο της ένδυσης και έως το 2027 αναμένεται να διπλασιαστεί. Στο παιχνίδι μπαίνει και η Zara.
ΔΙΕΘΝΗ

Ματαιώθηκαν οι απεργίες στα καταστήματα Zara μετά την αύξηση μισθού 25%

Οι περίπου 1.000 εργαζόμενοι του ομίλου Inditex στην Ισπανία είχαν απεργήσει τη Black Friday και είχαν προαναγγείλει απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στις γιορτές ζητώντας μεγαλύτερες μισθολογικές αυξήσεις.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Άλμα πωλήσεων 39% και διπλάσια κέρδη για τη Zara Hellas το 2021

Οι επτά αλυσίδες του ισπανικού ομίλου, που λειτουργούν στην Ελλάδα κάτω από την ομπρέλα της ΙΤΧ Ελλάς, παρουσίασαν αύξηση πωλήσεων και κερδών τη χρονιά που πέρασε. Προβλέπουν γρήγορη επιστροφή στα μεγέθη προ πανδημίας.
ΔΙΕΘΝΗ

Αύξηση κερδών 80% κατέγραψε η Inditex (Zara) το πρώτο τρίμηνο φέτος

Ο ισπανικός όμιλος είδε τα έσοδα του να διευρύνονται κατά 36% το πρώτο τρίμηνο ενώ η καθαρή κερδοφορία του βελτιώθηκε κατά 80%, καθώς η κίνηση στα φυσικά καταστήματα επανήλθε σε προ πανδημίας επίπεδα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Μάχη» στο εμπόριο με τον πληθωρισμό, υπό πίεση τα περιθώρια κέρδους

Πώς παίζουν άμυνα μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, γιατί δεν μπορούν να περάσουν στους καταναλωτές τις αυξήσεις στα κόστη. Τι δηλώνουν στο Business Daily παράγοντες του επιχειρηματικού κόσμου.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στο εμπόριο ρούχων από δεύτερο χέρι μπαίνει ο σουηδικός όμιλος H&M

Η H&M λανσάρει υπηρεσία μεταπώλησης στο ψηφιακό της κατάστημα, επιτρέποντας στους καταναλωτές να πωλούν και να αγοράζουν μεταχειρισμένα είδη όχι αποκλειστικά από τα δικά του brands αλλά και από ανταγωνιστές.