ΓΔ: 1275.09 0.14% Τζίρος: 322.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets, bonds, omologa
Πηγή: Shutterstock

Με οδηγό τη μετοχή της Coca-Cola HBC η άνοδος στο Χρηματιστήριο

Ράλι για τον τίτλο της Coca-Cola HBC με κέρδη που ξεπερνούν το 4%, ενώ καλή πορεία ακολουθεί και η μετοχή του ΟΤΕ. Πρωταγωνίστρια τζίρου η Εθνική Τράπεζα.

Το ράλι για τη μετοχή της Coca-Cola HBC, καθώς σήμερα ξεκίνησε το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών, συνολικού ύψους 400 εκατ. ευρώ, αποτελεί τη βασική αιτία της ανοδικής πορείας για το Χρηματιστήριο Αθηνών, ενώ συμβολή σε αυτήν έχει και η μετοχή του ΟΤΕ.

Την ίδια ώρα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος παραμένει η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, καθώς αύριο εισάγονται στην αγορά οι νέες μετοχές μετά το placement, με τον τζίρο να παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα και τον τίτλο να έχει συχνή εναλλαγή πρόσημων. 

Σταθεροποίηση για τις ευρωπαϊκές αγορές, με τον Stoxx 600 να υποχωρεί 0,08%, ενώ κέρδη 0,16% εμφανίζει ο DAX. Ήπια πτωτική κίνηση για τα προθεσμιακά συμβόλαια της Wall Street, με τον S&P 500 να υποχωρεί 0,14%. 

Ανοδική πορεία από το ξεκίνημα της συνεδρίασης για τον Γενικό Δείκτη, ο οποίος έφθασε έως το μέχρι στιγμής ενδοσυνεδριακό υψηλό των 1.259,12 μονάδων (+0,84%), ενώ στις 14:20 εμφανίζει κέρδη 0,23% στις 1.2551,52 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών εκ νέου αυξημένη στα 95,9 εκατ. ευρώ και 53 μετοχές να εμφανίζουν κέρδη, έναντι 52 που κινούνται πτωτικά. Άνοδος 0,22% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να κινείται 0,26% υψηλότερα. 

Στο -0,65% ο τραπεζικός δείκτης, με αρκετές εναλλαγές πρόσημων για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας η οποία βρίσκεται στο +0,06% και τα 6,244 ευρώ, ενώ η αξία των συναλλαγών φθάνει στα 51,7 εκατ. ευρώ και η μετοχή έχει κινηθεί μεταξύ του χαμηλού των 6,182 ευρώ (-0,93%) και του υψηλού των 6,3020 ευρώ (+0,99%). Πτώση 0,89% για την Alpha Bank, με τη Eurobank να υποχωρεί 1,64% και την Τράπεζα Πειραιώς να κινείται 0,59% υψηλότερα. Ιδιαίτερα σημαντική η αυριανή συνεδρίαση τόσο για τη μετοχή της ΕΤΕ όσο και εν γένει για τις τράπεζες, καθώς εισάγονται στην αγορά οι νέες μετοχές για την τράπεζα μετά το εντυπωσιακό placement. Εντυπωσιακή πορεία για το νέο senior preffered ομόλογο από τη Eurobank, με στόχο τη συγκέντρωση ποσού 500 εκατ. ευρώ και τις προσφορές να ξεπερνούν τα 1,6 δισ.. 

Η επιβεβαίωση από τον ΟΤΕ ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την πώληση της Telekom Romania Mobile δίνει ώθηση στη μετοχή η οποία εμφανίζει κέρδη 1,87%. Σε διαδικασία ράλι ο τίτλος της Coca-Cola HBC με κέρδη 4,50%, ενώ άνοδο 0,49% εμφανίζει η ΔΕΗ και ο ΟΠΑΠ κινείται 0,34% χαμηλότερα, εν αναμονή της ανακοίνωσης των μεγεθών του μετά το κλείσιμο της αγοράς.  Κέρδη 2,63% για τον τίτλο της Epsilon Net μετά την επίτευξη υπερδιπλασιασμού των κερδών προ φόρων στο 9μηνο.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Αναμένεται rotation και επιλεκτικές τοποθετήσεις

Στο επίκεντρο τα ΕΛΠΕ μετά το επιτυχημένο placement του 10%, αλλά και ο ΑΔΜΗΕ μετά τα ιδιαίτερα θετικά μεγέθη 9μηνου. Σήμερα εισάγονται και οι νέες μετοχές της Attica Group, αποτέλεσμα της απορρόφησης της ΑΝΕΚ.
ΑΓΟΡΕΣ

Βήμα σημειωτόν για το Χρηματιστήριο, στήριξη από την Coca-Cola HBC

Παραμένουν προσεκτικοί οι επενδυτές, ενώ η πολύ καλή πορεία δεικτοβαρών μετοχών διατηρεί το θετικό πρόσημο για τον Γεν. Δείκτη. Ξεχωρίζουν, εκ νέου, μετοχές της μικρής και μέσης κεφαλαιοποίησης.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Κινήσεις χαμηλού ρίσκου στο Χρηματιστήριο, επενδυτική στάση αναμονής

Ήπιες οι μεταβολές για τον Γενικό Δείκτη, με ισχυρά κέρδη για τον τίτλο της Jumbo, ενώ πιέσεις δέχονται ορισμένοι τίτλοι στην υψηλή κεφαλαιοποίησης. «Ανάσες» για μικρή και μέση κεφαλαιοποίηση.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Πιθανή διόρθωση λόγω και αρνητικού διεθνούς κλίματος

Αρνητική στροφή των διαθέσεων σε Ασία, Ευρώπη και Wall Street, ενώ στο επίκεντρο θα βρεθούν οι μετοχές των ΕΛΠΕ, εν αναμονή του placement για το 10%, αλλά και του ΑΔΜΗΕ λόγω ανακοίνωσης μεγεθών γ' τριμήνου/9μηνου.