ΓΔ: 2288.83 -2.82% Τζίρος: 389.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Χρηματιστηριακή αγορά γραφικά
Σε ανοδικούς ρυθμούς ο Γενικός Δείκτης

Ανοδική πορεία για τις ευρωαγορές, εν αναμονή ομιλίας Τζ. Πάουελ

Ενισχύονται οι ελπίδες των επενδυτών, μετά την υποχώρηση πληθωρισμού σε ευρωζώνη και ΗΠΑ, ότι οι πρώτες μειώσεις επιτοκίων θα έρθουν στο α' τρίμηνο του 2024.

Με θετικές διαθέσεις ξεκινούν τον Δεκέμβριο οι ευρωπαϊκές αγορές, περιμένοντας και ομιλία του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ, υπό την ελπίδα ότι θα δώσει κάποιες κατευθυντήριες γραμμές αναφορικά με τη μελλοντική νομισματική πολιτική της τράπεζας. 

Η υποχώρηση του πληθωρισμού σε ευρωζώνη και ΗΠΑ δημιουργεί ελπίδες ότι τόσο η ΕΚΤ όσο και η Fed θα προχωρήσουν αρκετά πιο νωρίς στις πρώτες μειώσεις επιτοκίων, οι οποίες πιθανώς να έρθουν και εντός του α’ τριμήνου του 2024. 

Κέρδη 0,47% για τον Stoxx 600, με τον DAX να ενισχύεται 0,52%, τον FTSE 100 να έχει άνοδο 0,57%, ενώ 0,35% υψηλότερα κινείται ο CAC 40. Ανάλογη εικόνα και για τις αγορές της περιφέρειας, με τον FTSE MIB στο +0,13% και τον ΙΒΕΧ 35 να έχει άνοδο 0,28%. 

Σταθεροποιητικές διαθέσεις μετά τον εκρηκτικό Νοέμβριο για τα futures της Wall Street, με τον Dow Jones να έχει κέρδη 0,11%, τον S&P 500 να υποχωρεί 0,02%, ενώ απώλειες 0,11% εμφανίζει ο Nasdaq.

Πτωτική κίνηση για την αγορά πετρελαίου, με αρκετά ερωτηματικά για τις κινήσεις του ΟΠΕΚ+, αν και όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει νέα μείωση της ημερήσιας παραγωγής. Πτώση 0,53% για το brent στα 80,44 δολάρια, ενώ το αμερικανικό αργό υποχωρεί 0,42% στα 75,62 δολάρια. Στον αντίποδα ανοδική είναι η πορεία για το φυσικό αέριο, με το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιανουαρίου να έχει άνοδο 2,8% στα 43,2 ευρώ. 

Μεικτές οι τάσεις για την αγορά πολυτίμων μετάλλων, με τον χρυσό να έχει κέρδη 0,17% στα 2.041,60 δολάρια, ενώ οριακές απώλειες 0,01% εμφανίζει ο άργυρος στα 25,29 δολάρια. 

Πιέσεις για τις κορυφαίες ασιατικές αγορές στην πρώτη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου, με τον Nikkei να υποχωρεί 0,11%, ενώ μεγαλύτερες απώλειες της τάξης του 1,07% είχε ο Hang Seng. Αντίθετα ήπια ανοδικά με κέρδη 0,06% κινήθηκε ο κινεζικός Shanghai Composite. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πτώση χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Πιέσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών με απώλειες σε τράπεζες και blue chips

Ισχυρές ρευστοποιήσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών υπό το αρνητικό κλίμα σε Ευρώπη και Wall Street. Πιέσεις σε τράπεζες και blue chips με απώλειες σε Τιτάν ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΔΕΗ και Motor Oil ενώ ξεχωρίζει η άνοδος της ΕΥΔΑΠ.
Χρηματιστήριο και νομίσματα
ΑΓΟΡΕΣ

Βουτιά στο Χρηματιστήριο Αθηνών με πιέσεις σε τράπεζες και blue chips

Ισχυρές πιέσεις στο Χρηματιστήριο στην έναρξη, με τον Γενικό Δείκτη στις 2.317,72 μονάδες (-1,60%) και τον τραπεζικό δείκτη στις 2.684,63 μονάδες (-2,15%). Απώλειες για τις συστημικές τράπεζες, ενώ ανοδικά κινούνται η ΕΥΔΑΠ, ο ΟΛΠ και η Coca-Cola HBC.
Χρηματιστήριο και νομίσματα
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ανοδικά με «οδηγό» τις τράπεζες και το ευρωπαϊκό κλίμα

Σε ανοδική τροχιά κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, με ώθηση από το θετικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Ξεχωρίζουν οι τράπεζες, με επιλεκτικές πιέσεις σε τίτλους της αγοράς.
Χρηματιστήριο και αγορές
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Σε ανοδικούς ρυθμούς ο Γενικός Δείκτης με ώθηση από τράπεζες

Με μικρή άνοδο ξεκίνησε η συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ακολουθώντας τη θετική τάση των ευρωπαϊκών αγορών. Ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,51% στις 2.357,79 μονάδες, με συναλλαγές 22,95 εκατ. ευρώ.