ΓΔ: 2726.49 1.07% Τζίρος: 327.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
Φωτό: Shutterstock

Σταθεροποίηση στις ευρωαγορές, υποχωρεί μετά το ρεκόρ ο χρυσός

Ξεπέρασε το επίπεδο των 2.100 δολαρίων ο χρυσός, αν και σταδιακά αποκλιμακώνεται από αυτό. Προσεκτικές κινήσεις των επενδυτών στην Ευρώπη, με νέο ράλι για το bitcoin.

Θετικά αλλά με αρκετά ήπιες διακυμάνσεις κινούνται τα κορυφαία ευρωπαϊκά χρηματιστήριο, με το bticoin να διαμορφώνεται σε υψηλό 19 μηνών, ο χρυσός αποκλιμακώνεται αν και έφθασε σε νέο επίπεδο - ρεκόρ. 

Ο Stoxx 600 υποχωρεί μόλις 0,08%, με τον DAX να ενισχύεται 0,24%, ενώ απώλειες 0,13% σημειώνει ο FTSE 100 και ο CAC 40 κινείται 0,10 υψηλότερα. Οριακή μεταβολή στο +0,06% για τον FTSE ΜΙΒ, ενώ καλύτερη είναι η εικόνα για τον ΙΒΕΧ 35 με κέρδη 0,46%. 

Αρκετά ήπιες οι μεταβολές και για τα προθεσμιακά συμβόλαια της Wall Street, με τον Dow Jones να έχει πτώση 0,11%, τον S&P 500 να υποχωρεί 0,19%, ενώ 0,23% χαμηλότερα κινείται ο  Nasdaq.

«Βρισκόμαστε σε μια ζώνη αβεβαιότητας» με πολλά οικονομικά δεδομένα μπροστά μας πριν από τη συνεδρίαση πολιτικής της Fed την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε ο Τομ Λι, επικεφαλής της έρευνας στην Fundstrat. 

Σε νέο ιστορικό υψηλό έφθασε ο χρυσός καθώς διαμορφώθηκε έως και στα 2.110,8 δολάρια, λόγω της γεωπολιτικής αβεβαιότητας με τους αναλυτές να υποστηρίζουν ότι θα διατηρηθεί κοντά στο επίπεδο των 2.000 δολαρίων. Μετά το ρεκόρ το πολύτιμοι μέταλλο υποχωρεί έστω και κατά το οριακό 0,12% στα 2.087,35 δολάρια. Μεγαλύτερες οι πιέσεις για τον άργυρο με απώλειες που ξεπερνούν το 1% στα 25,5 δολάρια. 

Σημαντική η υποχώρηση για την αγορά πετρελαίου, με το brent να έχει απώλειες 1,22% στα 77,91 δολάρια, ενώ το αμερικανικό αργό έχει πτώση 1,20% στα 73,17 δολάρια. Ακόμη μεγαλύτερες είναι οι πιέσεις για το φυσικό αέριο με την πτώση για το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιανουαρίου 2024 να αποδυναμώνεται άνω του 3% στα 42 ευρώ. 

Με πτώση στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι κορυφαίες ασιατικές αγορές, με τον ιαπωνικό Nikkei να έχει πτώση 0,73%, τον Hang Seng στην αγορά του Χονγκ Κονγκ να αποδυναμώνεται 1,17% και τον κινεζικό Shanghai Composite να έχει απώλειες 0,29%. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστήριο μετοχές γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

Η μεγάλη αναβάθμιση της αγοράς πλησιάζει, τι μπορεί να συμβεί στις 18 Σεπτεμβρίου

Η μεγάλη στιγμή της αναβάθμισης του ελληνικού Χρηματιστηρίου πλησιάζει και οι Ηλίας Ζαχαράκης και Μάνος Χατζηδάκης αναλύουν τι μπορεί να συμβεί μετά το rebalancing της 18ης Σεπτεμβρίου.
Ταύρος χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Οι τράπεζες έστειλαν τον Γενικό Δείκτη σε νέα υψηλά 17 ετών

Σε νέα υψηλά 17 ετών ο Γενικός Δείκτης που έκλεισε στις 2.726,49 μονάδες με άνοδο 1,07% και τζίρο πάνω από 327 εκατ. ευρώ. Αυξημένες οι ροές λόγω της επικείμενης αναβάθμισης, στήριξη από το κλίμα των διεθνών αγορών.
ηλεκτρονικός πίνακας μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Η άνοδος του πετρελαίου δοκιμάζει τις αγορές

Μικτή εικόνα στις διεθνείς αγορές, με τα futures σε Wall Street και Ευρώπη να κινούνται ανοδικά, ενώ οι ασιατικές αγορές υποχωρούν υπό την πίεση των υψηλών τιμών του πετρελαίου και των αποδόσεων των ομολόγων.