ΓΔ: 1458.87 0.45% Τζίρος: 40.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:57:35 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Σε προσεκτικό ανοδικό προσανατολισμό βρίσκεται το Χρηματιστήριο

Ισχυρά κέρδη για αρκετά blue chips, με την Alpha Bank να κινείται υψηλότερα του +2%, ενώ άνω του +1% κινούνται ΕΛΠΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Viohalco και Sarantis. «Φλερτάρει» με τις 1.290 μον. ο Γεν. Δείκτης.

Συνεχίζει την... ήσυχη άνοδό της η εγχώρια αγορά, η οποία παραμένει σε υψηλό 3,5 μηνών τα οποία άγγιξε αρχικά χθες και έχοντας καλύψει όλες τις απώλειες που είχε κατά το δίμηνο Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου, με την άνοδό του (μέχρι χθες) από την αρχή του 2023 να φθάνει στο 38%, δηλαδή μία από τις μεγαλύτερες σε διεθνές επίπεδο. 

Σημείο - κλειδί αποτελούν οι δηλώσεις τόσο του Τζερόμ Πάουελ όσο και της Κριστίν Λαγκάρντ αναφορικά με τις προθέσεις τους για τη νομισματική πολιτική των επόμενων μηνών και κατά πόσο θα επιβεβαιώσουν την αισιοδοξία των αγορών για πραγματοποίηση των πρώτων μειώσεων στο α' τρίμηνο του 2024 ή θα τις διαψεύσουν. Με δεδομένη αυτήν την αναμονή οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνται με σταθεροποιητικές διαθέσεις, με τον DAX να ενισχύεται 0,2%, ενώ ανάλογο είναι το κλίμα και για τα futures της Wall Street, όπου ο S&P 500 έχει κέρδη 0,14%. 

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε ανοδικά τη συνεδρίαση και εμφανίζει εικόνα αρκετά πιο θετική από αυτούς της Ευρώπης, ενώ στις 11:48 έχει κέρδη 0,48% στις 1.289,25 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να φθάνει στα 16,3 εκατ. ευρώ και 65 μετοχές εμφανίζουν άνοδο, έναντι 28 που κινούνται πτωτικά. Ενίσχυση 0,65% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να κινείται 0,23% υψηλότερα. 

Στο +0,89% ο τραπεζικός δείκτης, με τους αγοραστές να επιστρέφουν και την Alpha Bank να ενισχύεται 2,01%, τη Eurobank να έχει άνοδο 0,87%, την Εθνική Τράπεζα να κινείται 0,36% υψηλότερα και την Τράπεζα Πειραιώς να ενισχύεται 0,51%. Μετά από μία μικρή περίοδο στασιμότητας, που ακολούθησε το απόλυτα επιτυχημένο placement της Εθνικής Τράπεζας, όλα δείχνουν ότι ο τραπεζικός κλάδος είναι, εκ νέου, έτοιμος να αναλάβει τον ηγετικό του ρόλο στην αγορά. 

Υπερτερούν οι ανοδικές μετοχές στην υψηλή κεφαλαιοποίηση με τη μετοχή των ΕΛΠΕ, που ταλαιπωρήθηκε ελαφρώς μετά την ολοκλήρων του placement για το 11%, να ενισχύεται 1,13%, ενώ πολύ καλή πορεία ακολουθεί ο τίτλος του ΟΠΑΠ με κέρδη 1,78% και τη ΔΕΗ στο +1,12%. Άνοδος 0,30% για την Coca-Cola HBC, με σταθεροποίηση για τον ΟΤΕ. Κέρδη που ξεπερνούν το +1% για Viohalco και Sarantis

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Ανοδικά το ΧΑ με ώθηση από τη Scope, αύξηση συναλλαγών λόγω πακέτων

Με ώθηση από την αναβάθμιση προοπτικών από τη Scope, ο Δείκτης προσεγγίζει πάλι τις 1.460 μονάδες. Μεγάλου ύψους συναλλαγές σε πακέτα, οι σημαντικότερες στη μετοχή της ΕΤΕ. Ανακάμπτει η Motor Oil μετά τις πιέσεις.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Υποτονικές κινήσεις στην αγορά που διατηρεί επαφή με τις 1.450 μονάδες

Δεν καταφέρνει ο Δείκτης να ακολουθήσει τον βηματισμό των ευρωπαϊκών αγορών. Κέρδη άνω του 1% από ΤΙΤΑΝ και Coca Cola HBC στηρίζουν τον Γενικό Δείκτη που επιβραδύνει από το «βαρίδι» της Εθνικής που υποχωρεί 1,5%.