ΓΔ: 2623.91 -0.18% Τζίρος: 315.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Οθόνη χρηματιστηρίου μετοχών
Φώτο: Shutterstock

Υποχώρηση λόγω και κατοχύρωσης κερδών για τις ευρωπαϊκές αγορές

Μαζεύουν μέρος των κερδών τους οι επενδυτές, εν αναμονή και των στοιχείων για την πορεία του αμερικανικού ΑΕΠ με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι ο ρυθμός ανάπτυξης άνω του 5% για το γ' τρίμηνο.

Πτωτική κίνηση για τις ευρωπαϊκές αγορές, μετά την αντίστοιχη υποχώρηση στη χθεσινή συνεδρίαση της Wall Street, με τους επενδυτές να προχωρούν και σε κατοχύρωση κερδών λίγο πριν την ολοκλήρωση ενός θετικού έτους για τις μετοχές. 

Απώλειες 0,34% για τον Stoxx 600, με τον DAX να υποχωρεί 0,29%, ενώ απώλειες 0,12% εμφανίζει ο FTSE 100 και ο CAC 40 κινείται 0,20% χαμηλότερα. Πιέσεις και για την περιφέρεια με τον FTSE MIB να αποδυναμώνεται 0,26% και τον ΙΒΕΧ 35 να κινείται 0,23% χαμηλότερα. 

Αντίθετα ανοδική πορεία ακολουθούν τα futures της Wall Street, με τον Dow Jones να ενισχύεται 0,35%, τον S&P 500 να κινείται 0,46% υψηλότερα και τον Nasdaq να έχει κέρδη 0,61%.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν έδειξαν ότι η Βρετανία εμφάνισε υψηλότερο του αναμενόμενου δημοσιονομικό έλλειμμα τον Νοέμβριο, αυξάνοντας την πίεση στα δημόσια οικονομικά και υπογραμμίζοντας τα περιορισμένα περιθώρια για φοροελαφρύνσεις προεκλογικά από την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ρίσι Σουνάκ.

Οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή των στοιχείων για την πορεία του αμερικανικού ΑΕΠ στο γ’ τρίμηνο, με εκτίμηση ότι ο ρυθμός ανάπτυξης θα φθάσει στο 5,2% σε ετήσια βάση. 

Με θετικό βηματισμό η αγορά πετρελαίου, με το brent να ενισχύεται 0,39% στα 80,01 δολάρια, ενώ το αμερικανικό αργό έχει άνοδο 0,35% στα 74,48 δολάρια. Παραμένει σε ισχυρή άνοδο το φυσικό αέριο, με το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιανουαρίου να ενισχύεται άνω του 5% στα 35,345 ευρώ. 

Οριακή η μεταβολή για την αγορά πολυτίμων μετάλλων, με τον χρυσό να έχει κέρδη 0,02% στα 2.048,05 δολάρια, ενώ ο άργυρος υποχωρεί 0,24% στα 24,5 δολάρια. 

Μεικτές τάσεις στις ασιατικές αγορές, με τον ιαπωνικό Nikkei να υποχωρεί 1,62%, ενώ αντίθετα οριακά κέρδη 0,02% εμφάνισε ο Hang Seng στην αγορά του Χονγκ Κονγκ και ο κινεζικός Shanghai Composite να ενισχύεται 0,57%. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτίριο Euronext πρόσοψη
ΑΓΟΡΕΣ

Άνοδο καταγράφουν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών

Οι ευρωπαϊκές μετοχές κατέγραψαν νέα ιστορικά υψηλά, με τον δείκτη STOXX 600 να ενισχύεται 0,9% στις 655,2 μονάδες, λόγω έντονου ενδιαφέροντος για τον τεχνολογικό κλάδο, που σημείωσε άνοδο 2,2%. Δυναμική πορεία για τέταρτο μήνα.
Γραφική χρηματιστηρίου πτώσης
ΑΓΟΡΕΣ

Διατηρούνται οι πιέσεις στον ΓΔ, απομακρύνεται από τις 2.500 μονάδες

Διευρύνει την πτώση στις 2.471,56 μονάδες ο Γενικός Δείκτης υποχωρώντας κατά 1,41%, εξαιτίας των πιέσεων που εντείνονται από τις διεθνείς αγορές. Διατηρούνται οι πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Απώλειες για τον Γενικό Δείκτη μετά το 3ήμερο ράλι εν αναμονή της ΕΚΤ

Στις 2.472,63 μονάδες σημειώνοντας απώλειες 1,36% ο Γενικός Δείκτης. Ισχυρές πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές και φόντο τη γεωπολιτική αβεβαιότητα, καθώς οι επενδυτές κατοχυρώνουν τα πρόσφατα κέρδη.