ΓΔ: 2726.49 1.07% Τζίρος: 327.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φωτο: Shutterstock

Με οδηγό τις τράπεζες το ΧΑ ακολουθεί την Ευρώπη σε ανοδική πορεία

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,68%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,34%, ο τραπεζικός δείκτης κινείται ανοδικά σε ποσοστό 1,42%.

Ανοδικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στη χρηματιστηριακή αγορά η οποία προσεγγίζει τα επίπεδα των 1.310 μονάδων, εν μέσω ήπιας ανοδικής κίνησης των ευρωπαϊκών αγορών.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 1.309,72 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,64%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 22,69 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,68%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,34%, ο τραπεζικός δείκτης κινείται ανοδικά σε ποσοστό 1,42%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Elvalhalcor (+4,93%), της Viohalco (+2,17%), της Εθνικής (+2,66%) και της Σαράντης (+2,07%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές του ΟΤΕ (-0,37%) και της Τερνα Ενεργειακή (-0,19%).

Το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Eurobank και η Alpha Bank με 1.048.124 και 781.911 μετοχές, αντιστοίχως.

Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν η Εθνική με 3,56 εκατ. ευρώ και η Eurobank με 1,69 εκατ. ευρώ.

Ανοδικά κινούνται 45 μετοχές, 48 πτωτικά και 14 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Q&R +9,91% και Αγροτικός Οίκος Σπύρου +9,38%.

Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Βιοτέρ -8,33% και Χαϊδεμένος -8,22%.

Την ίδια ώρα ανοδικά κινούνται οι αγορές και στην Ευρώπη, με τον πανευρωπαϊκό δείκτη STOXX 600 να σημειώνει άνοδο 0,34% στις 476 μονάδες, μετά το χαμηλό τριών εβδομάδων που είχε καταγράψει στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Ο γερμανικός DAX κινείται ανοδικά σε ποσοστό 0,31% στις 16,590  μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,4% στις 7,441 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,13% στις 7,692 μονάδες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστήριο μετοχές γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

Η μεγάλη αναβάθμιση της αγοράς πλησιάζει, τι μπορεί να συμβεί στις 18 Σεπτεμβρίου

Η μεγάλη στιγμή της αναβάθμισης του ελληνικού Χρηματιστηρίου πλησιάζει και οι Ηλίας Ζαχαράκης και Μάνος Χατζηδάκης αναλύουν τι μπορεί να συμβεί μετά το rebalancing της 18ης Σεπτεμβρίου.
Ταύρος χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Οι τράπεζες έστειλαν τον Γενικό Δείκτη σε νέα υψηλά 17 ετών

Σε νέα υψηλά 17 ετών ο Γενικός Δείκτης που έκλεισε στις 2.726,49 μονάδες με άνοδο 1,07% και τζίρο πάνω από 327 εκατ. ευρώ. Αυξημένες οι ροές λόγω της επικείμενης αναβάθμισης, στήριξη από το κλίμα των διεθνών αγορών.
ηλεκτρονικός πίνακας μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Η άνοδος του πετρελαίου δοκιμάζει τις αγορές

Μικτή εικόνα στις διεθνείς αγορές, με τα futures σε Wall Street και Ευρώπη να κινούνται ανοδικά, ενώ οι ασιατικές αγορές υποχωρούν υπό την πίεση των υψηλών τιμών του πετρελαίου και των αποδόσεων των ομολόγων.