ΓΔ: 1400.61 -1.12% Τζίρος: 124.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shuttestock

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Πιθανότητα κίνησης σε περιβάλλον συσσώρευσης

Στο επίκεντρο της προσοχής παραμένει η Τρ. Πειραιώς, εν αναμονή του placement του ΤΧΣ. Ολοκληρώνεται σήμερα η δημόσια προσφορά για το ομόλογο της Intralot.

Σε νέα υψηλά Dow Jones και S&P 500 στη Wall Street και ανάλογη εικόνα σε αρκετούς ευρωπαϊκούς δείκτες, γεγονός που αποδεικνύει ότι η διάθεση για ανάληψη ρίσκου έχει επιστρέψει στις αγορές. 

Η χθεσινή υποαπόδοση του Χρηματιστήριου Αθηνών, κρίνεται από τη μία πλευρά ως ελεγχόμενη, καθώς η τελική πτώση για τον Γενικό Δείκτη ήταν ήπια και από την άλλη αναγκαία ώστε η αγορά να μην βρεθεί σε υπεραγορασμένα επίπεδα. 

Την ίδια ώρα οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή του placement της Τρ. Πειραιώς, με χθεσινό δημοσίευμα του Reuters να αναφέρει ότι το πιθανότερο το ΤΧΣ θα προσφέρει το σύνολο της συμμετοχής του, ήτοι 27%, ενώ εκτιμάται ότι η όλη διαδικασία θα ξεκινήσει εντός της πρώτης εβδομάδας του Μαρτίου. 

Παραμένει στο επίκεντρο η μετοχή του ΟΤΕ, μετά την ανακοίνωση των μεγεθών για το 2023, με τον επικεφαλής της εταιρείας στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές να σημειώνει ότι η εισηγμένη θα εμφανίσει αύξηση μεγεθών αλλά και θα προχωρήσει σε νέες επενδύσεις εντός του τρέχοντος έτους.

Ολοκληρώνεται σήμερα  η δημόσια προσφορά για το retail ομόλογο της Intralot ύψους 130 εκατ. ευρώ. Το εύρος της απόδοσης 6%-6,40% οδήγησε χθες και προχθές σε ισχυρό ενδιαφέρον από τους ιδιώτες επενδυτές. Σήμερα, είναι η μέρα των θεσμικών επενδυτών, με τα στελέχη της εταιρείας να αναμένουν εξίσου μεγάλη συμμετοχή.

Οριακές μεταβολές καταγράφονται στα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με DAX και FTSE 100 να υποχωρούν μόλις 0,02%, ενώ κέρδη 0,16% εμφανίζει ο CAC 40. 

Ήπια ανοδική κίνηση, μετά το χθεσινό ράλι λόγω Nvidia, για τα προθεσμιακά συμβόλαια της αμερικανικής αγοράς, με τον S&P 500 να έχει κέρδη 0,09%. Χθες σε νέα επίπεδα ρεκόρ έκλεισαν τόσο ο Dow Jones όσο και ο S&P 500. Πιο συγκεκριμένα ο Dow Jones είχε κέρδη 1,18% στις 39.069,11 μονάδες, πετυχαίνοντας το 13ο ρεκόρ του εντός του 2024. Άνοδος 2,11% για τον S&P 500 στις 5.087,03 μονάδες και επίτευξη του 12ου ρεκόρ από τις αρχές του έτους, ενώ πρωταγωνιστικός ο ρόλος του Nasdaq με κέρδη 2,98% στις 16.041,62 μονάδες. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Διαθέσεις συσσώρευσης αναμένουν οι αναλυτές

Στο επίκεντρο οι μετοχές των ΔΕΗ και Mytilineos μετά τη νέα μεγάλη συμφωνία στον τομέα των ΑΠΕ. Θετικά μηνύματα από την ΕΚΤ αλλά και τον πληθωρισμό στη Γερμανία στηρίζουν τις αγοραστικές διαθέσεις στην Ευρώπη.
ΑΓΟΡΕΣ

«Αυτοσυγκράτηση» στο ΧΑ με, εκ νέου, επιλεκτικές τοποθετήσεις

Στενό εύρος διακύμανσης για τον Γενικό Δείκτη, με περιορισμένο αριθμό μετοχών στην υψηλή κεφαλαιοποίηση να εμφανίζουν σημαντικές μεταβολές. Πιέσεις για Coca-Cola και Aegean, ξεχωρίζει ανοδικά η Mytilineos.