ΓΔ: 1381.62 -1.36% Τζίρος: 84.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:32:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
Φωτο: Shutterstock

Χωρίς ορμή το Χρηματιστήριο, στοχευμένες τοποθετήσεις σε blue chips

Πέριξ των 1.410 μονάδων συνεχίζει να κινείται ο Γενικός Δείκτης, με πιέσεις για την Τράπεζα Πειραιώς. Ξεχωρίζουν ανοδικά ΟΠΑΠ, HelleniQ Energy, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και ΕΥΔΑΠ.

Το ενδιαφέρον τους σε πολύ συγκεκριμένες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους οι επενδυτές, με τον Γενικό Δείκτη να κινείται σε στενός εύρος διακύμανσης και τη διστακτικότητα να επικρατεί, κάτι που αποδεικνύει και η διατήρηση της αξίας των συναλλαγών σε αρκετά χαμηλή πορεία. 

Πτωτικό είναι το κλίμα στην Ευρώπη, με τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600 να υποχωρεί 0,24%, ενώ σταθεροποιητικά κινείται ο DAX με κέρδη μόλις 0,07%, εν αναμονή, εντός της εβδομάδας, μίας σειράς ιδιαίτερα θετικών μακροοικονομικών δεδομένων, τα οποία είναι καθοριστικά για τις κεντρικές τράπεζες και τις αποφάσεις τους για τυχόν μειώσεις επιτοκίων. 

Μόλις 5 μονάδες η διακύμανση για τον Γενικό Δείκτη που έχει κινηθεί μεταξύ του χαμηλού των 1.411,43 μονάδων (-0,13%) και του υψηλού των 1.416,43 μονάδων και στις 14:44 εμφανίζει πτώση 0,03% στις 1.412,77μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 37,4 εκατ. ευρώ, ενώ 56 μετοχές ενισχύονται, έναντι 61 που υποχωρούν. Στο -0,09% ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να κινείται 0,35% χαμηλότερα. 

Με την Τράπεζα Πειραιώς να δέχεται τις μεγαλύτερες πιέσεις και να εμφανίζει απώλειες 1,28%, ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί 0,61%. Αντίσταση στην πτώση από την Alpha Bank με κέρδη 0,32%, ενώ κατά 0,66% υποχωρεί η Eurobank και 0,83% αποδυναμώνεται η Εθνική Τράπεζα. Η Τρ. Πειραιώς παραμένει σταθερά στο επίκεντρο αφού έχουμε εισέλθει στο τελευταίο μίλι πριν από το placement, με το ενημερωτικό δελτίο να εγκρίνεται έως το τέλος της εβδομάδας και την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου να αναμένεται να ξεκινήσει η όλη διαδικασία. 

Ξεχωρίζουν ανοδικά οι μετοχές των ΟΠΑΠ, HelleniQ Energy, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και ΕΥΔΑΠ με κέρδη που ξεπερνούν το 1%. Διατηρούν την καλή τους εικόνα οι τίτλοι των Coca-Cola HBC με κέρδη 0,52%, ο ΟΤΕ με άνοδο 0,59%, ενώ στο +0,42% βρίσκεται η ΔΕΗ. Απώλειες που ξεπερνούν το -1% για Cenergy και Jumbo

Καλύτερη εικόνα για ορισμένες μετοχές στη μέση κεφαλαιοποίηση, με ράλι και κέρδη άνω του 3% για την Entersoft, ενώ άνω του +2% κινείται η μετοχή της Κρι Κρι. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: «Ζυγίζει» το γεωπολιτικό ρίσκο το Χρηματιστήριο

Βασικός στόχος, εκ νέου, να μην χαθεί το επίπεδο των 1.400 μονάδων, με τις διεθνείς αγορές να εμφανίζονται ψύχραιμες στην κλιμάκωση της έντασης στη Μ. Ανατολή και την τιμή του πετρελαίου να υποχωρεί.
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Διαθέσεις συσσώρευσης αναμένουν οι αναλυτές

Στο επίκεντρο οι μετοχές των ΔΕΗ και Mytilineos μετά τη νέα μεγάλη συμφωνία στον τομέα των ΑΠΕ. Θετικά μηνύματα από την ΕΚΤ αλλά και τον πληθωρισμό στη Γερμανία στηρίζουν τις αγοραστικές διαθέσεις στην Ευρώπη.