ΓΔ: 1986.89 -0.58% Τζίρος: 257.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
Φωτο: Shutterstock

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Διαθέσεις συσσώρευσης και επιλεκτικές κινήσεις

Σταθερά εν αναμονή του placement της Τράπεζας Πειραιώς οι επενδυτές, ενώ στρέφουν την προσοχή τους τόσο στις ανακοινώσεις μεγεθών όσο και σε κινητικότητα για νέα deals.

Διατήρηση των διαθέσεων συσσώρευσης, διαχείρισης των μέχρι σήμερα κεκτημένων και των προσεκτικών τοποθετήσεων από τους επενδυτές αναμένουν και για τη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών οι αναλυτές, με δεδομένο ότι η αγορά παραμένει σε στάση αναμονής για το placement της Τράπεζας Πειραιώς

Παράλληλα από την επόμενη εβδομάδα ξεκινά και μία σταθερή ροή ανακοινώσεων μεγεθών των εισηγμένων για το 2023, ενώ συνεχίζεται η φημολογία για ορισμένα deals, με το επίκεντρο στους τίτλους των Quest και Entersoft

Κάτι παραπάνω από θετικά τα μεγέθη που ανακοίνωσε η Ideal, με αύξηση εσόδων κατά 120% και κερδών προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) κατά 101%. 

Ήπιες διακυμάνσεις υποδεικνύουν για το ξεκίνημα της συνεδρίασης τα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX να υποχωρεί 0,09%, ενώ σε ανάλογη πορεία κινούνται τόσο ο FTSE 100 όσο και ο CAC 40. Ανάλογη η εικόνα και για τα προθεσμιακά συμβόλαια της Wall Street, με τον S&P 500 στο -0,08%. Σταθεροποιητική ήταν η χθεσινή συνεδρίαση της αμερικανικής αγοράς καθώς σταδιακά «ξεφουσκώνει» ο ενθουσιασμός από τα εντυπωσιακά μεγέθη της Nvidia. Πιο συγκεκριμένα ο Dow Jones υποχώρησε 0,25% στις 38.972,41 μονάδες, με τον S&P 500 να έχει κέρδη 0,17% στις 5.078,18 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινήθηκε 0,37% υψηλότερα στις 16.035,30 μονάδες. 

Διαθέσεις συσσώρευσης «βλέπει» για τις αγορές στο προσυνεδριακό της σχόλιο η Eurobank Equities καθώς «οι επενδυτές αναμένουν σημαντικά μακροοικονομικά στοιχεία τα οποία θα διαμορφώσουν τις προσδοκίες για το ρυθμό μείωσης των επιτοκίων».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Euronext και Χρηματιστήριο
ΑΓΟΡΕΣ

Χαμηλώνει στο 50%+1 μετοχή την πρότασή της για την ΕΧΑΕ η Euronext

Η Euronext σπεύδει να εκμεταλλευτεί την αλλαγή του πλαισίου από την κυβέρνηση μειώνοντας το όριο αποδοχής για την εξαγορά της ΕΧΑΕ από 67% σε 50%+1 μετοχή, χωρίς παράταση της περιόδου αποδοχής που διαρκεί από 6 Οκτωβρίου ως 17 Νοεμβρίου 2025.
Γραφική χρηματιστηρίου πτώσης
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Εβδομαδιαίες απώλειες -0,42%, προβλημάτισαν αποτελέσματα - ξένες αγορές

Στις 1.986,89 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης με πτώση 0,57%. Κινήσεις αύξησης ρευστότητας από τους επενδυτές στην πλειονότητα των μετοχών, πλην ενεργειακού κλάδου, όπου οι εξελίξεις διατήρησαν τις επιλεκτικές τοποθετήσεις.
πτώση χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Το αρνητικό κλίμα στις ευρωαγορές πιέζει το ΧΑ, στήριγμα η Coca Cola HBC

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς το αρνητικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές και οι πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές οδηγούν τον Γενικό Δείκτη κάτω από τις 2.000 μονάδες.
Διάγραμμα χρηματιστηρίου μετοχών
MARKET MAKER

Το ρεκόρ της Τιτάν, η αδυναμία της Εθνικής και η Intralot ξανά στα 1,10 ευρώ

Η μεταβλητότητα στις αγορές παραμένει υψηλή και οι επενδυτές έχουν γίνει πιο απαιτητικοί. Έτσι μία μη ικανοποίηση έστω και μικρή στα νούμερα κάποιων εταιρειών μπορεί να φέρει δυνατές πιέσεις.
agores, markets, metoxes, xrimatistirio
ΑΓΟΡΕΣ

Απώλειες 0,80% στο X.A. λόγω αποτελεσμάτων και διεθνών πιέσεων

Δεν κατάφερε να κρατήσει τις 2.000 μονάδες ο Γενικός Δείκτης και έκλεισε στις 1.998,38 μονάδες με απώλειες 0,80%. Τα αποτελέσματα της Εθνικής και η έξοδος της Metlen από τον MSCI σε συνδυασμό με το κλίμα στις διεθνείς αγορές έφεραν απώλειες.