ΓΔ: 1400.61 -1.12% Τζίρος: 124.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
Φωτο: Shutterstock

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Διαθέσεις συσσώρευσης και επιλεκτικές κινήσεις

Σταθερά εν αναμονή του placement της Τράπεζας Πειραιώς οι επενδυτές, ενώ στρέφουν την προσοχή τους τόσο στις ανακοινώσεις μεγεθών όσο και σε κινητικότητα για νέα deals.

Διατήρηση των διαθέσεων συσσώρευσης, διαχείρισης των μέχρι σήμερα κεκτημένων και των προσεκτικών τοποθετήσεων από τους επενδυτές αναμένουν και για τη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών οι αναλυτές, με δεδομένο ότι η αγορά παραμένει σε στάση αναμονής για το placement της Τράπεζας Πειραιώς

Παράλληλα από την επόμενη εβδομάδα ξεκινά και μία σταθερή ροή ανακοινώσεων μεγεθών των εισηγμένων για το 2023, ενώ συνεχίζεται η φημολογία για ορισμένα deals, με το επίκεντρο στους τίτλους των Quest και Entersoft

Κάτι παραπάνω από θετικά τα μεγέθη που ανακοίνωσε η Ideal, με αύξηση εσόδων κατά 120% και κερδών προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) κατά 101%. 

Ήπιες διακυμάνσεις υποδεικνύουν για το ξεκίνημα της συνεδρίασης τα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX να υποχωρεί 0,09%, ενώ σε ανάλογη πορεία κινούνται τόσο ο FTSE 100 όσο και ο CAC 40. Ανάλογη η εικόνα και για τα προθεσμιακά συμβόλαια της Wall Street, με τον S&P 500 στο -0,08%. Σταθεροποιητική ήταν η χθεσινή συνεδρίαση της αμερικανικής αγοράς καθώς σταδιακά «ξεφουσκώνει» ο ενθουσιασμός από τα εντυπωσιακά μεγέθη της Nvidia. Πιο συγκεκριμένα ο Dow Jones υποχώρησε 0,25% στις 38.972,41 μονάδες, με τον S&P 500 να έχει κέρδη 0,17% στις 5.078,18 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινήθηκε 0,37% υψηλότερα στις 16.035,30 μονάδες. 

Διαθέσεις συσσώρευσης «βλέπει» για τις αγορές στο προσυνεδριακό της σχόλιο η Eurobank Equities καθώς «οι επενδυτές αναμένουν σημαντικά μακροοικονομικά στοιχεία τα οποία θα διαμορφώσουν τις προσδοκίες για το ρυθμό μείωσης των επιτοκίων».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Διαθέσεις συσσώρευσης αναμένουν οι αναλυτές

Στο επίκεντρο οι μετοχές των ΔΕΗ και Mytilineos μετά τη νέα μεγάλη συμφωνία στον τομέα των ΑΠΕ. Θετικά μηνύματα από την ΕΚΤ αλλά και τον πληθωρισμό στη Γερμανία στηρίζουν τις αγοραστικές διαθέσεις στην Ευρώπη.
ΑΓΟΡΕΣ

«Αυτοσυγκράτηση» στο ΧΑ με, εκ νέου, επιλεκτικές τοποθετήσεις

Στενό εύρος διακύμανσης για τον Γενικό Δείκτη, με περιορισμένο αριθμό μετοχών στην υψηλή κεφαλαιοποίηση να εμφανίζουν σημαντικές μεταβολές. Πιέσεις για Coca-Cola και Aegean, ξεχωρίζει ανοδικά η Mytilineos.