Φώτο: Shutterstock

Με μικρές απώλειες έκλεισε η Wall Street στη σκιά της ανησυχίας για τον κοροναϊό

Οι αρνητικές εξελίξεις στην εξάπλωση του κοροναϊού οδήγησαν σε πτώση τους τρεις βασικούς δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης. Ανοδικά κινήθηκαν πετρέλαιο και χρυσός.

Απώλειες κατέγραψαν οι τρεις βασικοί δείκτες του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, την ώρα που επέστρεψε η ανησυχία στους επενδυτές για τις εξελίξεις στον κοροναϊό.

Αναλυτικότερα, ο Dow Jones σημείωσε πτώση κατά -0,43% ή 127 μονάδων στις 29.423, ενώ ο S&P κινήθηκε αρνητικά κατά -0,14% στις 3.374 μονάδες. Τέλος, ο Nasdaq κατέγραψε απώλειες -0,14% στις 9.711 μονάδες.

O λόγος την ανησυχίας ήταν ότι μια νέα μέθοδος διάγνωσης του Covid-19 αύξησε τον αριθμό των θανάτων πάνω από τους 1.300 και τον αριθμό των μολύνσεων λίγο κάτω από τις 60.000, προκαλώντας ανησυχίες ότι το ξέσπασμα μπορεί να είναι χειρότερο από ό, τι πολλοί φοβήθηκαν.

Η Κίνα επιβεβαίωσε επίσης 254 περισσότερους θανάτους από την ασθένεια και 15.152 νέα κρούσματα. Την ίδια ώρα, ο Λευκός Οίκος πιστεύει ότι η Κίνα εξακολουθεί να μην αναφέρει όλα τα κρούσματα και τους θανάτους, ενώ σημειώνει ότι δεν δέχεται προσφορές βοήθειας από τις ΗΠΑ.

Η αύξηση του αριθμού των μολύνσεων εκτός της ηπειρωτικής Κίνας επιδείνωσε τους φόβους της μετάδοσης, με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων να επιβεβαιώνουν την 15η περίπτωση μόλυνσης ενός ατόμου στις Η.Π.Α. με τον ιό.

Οι ειδήσεις αυτές δημιούργησαν από την αρχή της συνεδρίασης ανησυχία στους επενδυτές και παρά την προσπάθεια αντίδρασης που παρατηρήθηκε ενδοσυνεδριακά, τελικά και οι τρεις βασικοί δείκτες κατέγραψαν απώλειες, υποχωρώντας από τα ιστορικά υψηλά που είχαν σημειώσει χθες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, οι μετοχές των Walmart (+1,3%) και Procter & Gamble (+1,2%) κατέγραψαν την πιο μεγάλη άνοδο ενώ, στον αντίποδα, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Cisco Systems (-5%) και Dow Inc (-2,2%).

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε και σήμερα ανοδικά σε σχέση με το ευρώ, ενισχυμένο κατά +0,3% 1,0842 δολ. από 1,0874 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά εμπορευμάτων, την ανοδική του πορεία συνέχισε για τρίτη ημέρα το πετρέλαιο, το οποίο ανακάμπτει από τα χαμηλά έτους, σημειώνοντας άνοδο 0,5% στα 51,42 δολάρια ανά βαρέλι ενώ και η τιμή του χρυσού κατέγραψε άνοδο, κατά +0,5% στα 1.578 δολ. την ουγγιά.

Τέλος, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε σήμερα κατά δύο μονάδες βάσης στο 1,61%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ