ΓΔ: 1424.04 0.16% Τζίρος: 185.19 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
Φωτο: Shutterstock

Συσσώρευση στο Χρηματιστήριο, διστακτικές κινήσεις των επενδυτών

Ξεχωρίζει, εκ νέου, ανοδικά με κέρδη άνω του 2% η μετοχή της Sarantis, ενώ υψηλότερα του 1% ενισχύονται ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή. Ήπιες μεταβολές, αλλά με αυξημένο τζίρο, για τράπεζες.

Ασκήσεις ισορροπίας στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να εμφανίζουν κάποιο δισταγμό και το μεγαλύτερο μέρος του τζίρου να συνεχίζει να επικεντρώνεται στη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς, στον απόηχο του placement και της αλλαγής βαρύτητάς της στου δείκτης FTSE - Russel. 

Το κλίμα στην Ευρώπη είναι, επίσης, σταθεροποιητικό εν αναμονή των στοιχείων για τον δείκτη τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ, αλλά και ομιλιών μελών της διοίκησης της ΕΚΤ. Μάλιστα ο διοικητής της ΤτΕ, κ. Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξή του στο Bloomberg, υποστήριξε ότι η ΕΚΤ θα πρέπει να κινηθεί πιο γρήγορα από την ΕΚΤ στις μειώσεις επιτοκίων

Κέρδη μόλις 0,03% εμφανίζει ο DAX, ενώ σαφώς καλύτερη είναι η εικόνα για τα προθεσμιακά συμβόλαια της Wall Street, με τον S&P 500 να κινείται 0,35% υψηλότερα. 

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε ανοδικά τη συνεδρίασης και στις 11:58 εμφανίζει απώλειες 0,15% στις 1.397,75 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να φθάνει στα 32,7 εκατ. ευρώ, ενώ 48 μετοχές ενισχύονται έναντι 47 που υποχωρούν. Στο +0,08% ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να κινείται 0,12% χαμηλότερα. 

Ήπια μεταβολή και πτώση 0,14% για τον τραπεζικό δείκτη, με την Alpha Bank να έχει απώλειες 0,44%, τη Eurobank να έχει πτώση 0,48%, την Εθνική Τράπεζα να υποχωρεί μόλις 0,09% και την Τράπεζα Πειραιώς να κινείται 0,14% χαμηλότερα. Οι όγκοι και οι τζίροι στον τραπεζικό κλάδο είναι εξαιρετικά υψηλοί και πιστοποιούν το μέγεθος και τη βαρύτητα των κεφαλαίων που δραστηριοποιούνται στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά πλέον, τα οποία δύνανται να αλλάξουν κατά πολύ το επίπεδο αλλά και το βάθος όλου του συστήματος.

Μία ακόμη συνεδρίαση ισχυρών κερδών για τη Sarantis στο +2,55%, με τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή να εμφανίζουν κέρδη που ξεπερνούν το 1%. Στο +0,48% η μετοχή του ΟΠΑΠ, μετά την ανακοίνωση για έσοδα ρεκόρ στο δ' τρίμηνο του περασμένου έτους και τη διανομή μερίσματος 1,85 ευρώ ανά μετοχή. Κέρδη 0,30% για τον ΟΤΕ, ενώ σταθεροποιητικά κινείται η Coca-Cola HBC. Απώλειες μόλις 0,09% για τη ΔΕΗ. Πτώση που ξεπερνά το -1% για Cenergy και Aegean

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ