ΓΔ: 2014.47 0.04% Τζίρος: 199.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
agores, markets, metoxes, xrimatistirio
Φωτο: Shutterstock

Νέα «έκρηξη» τζίρου για τις τράπεζες, ισχυρά κέρδη για αρκετά blue chips

Ράλι για ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, ενώ ισχυρά ανοδικά κινούνται οι μετοχές των Mytilineos, Motor Oil, Quest, Jumbo και Sarantis. Μετρημένες οι κινήσεις για τις τράπεζες παρά τον εντυπωσιακό τζίρο.

Μία ακόμη συνεδρίαση που άνω του 50% του τζίρου αφορά τις τέσσερις τραπεζικές μετοχές, με προεξέχουσα αυτή της Τράπεζας Πειραιώς είναι η σημερινή στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με ορισμένα blue chips της πραγματικής οικονομίας να ξεχωρίζουν ανοδικά.

Σε περιβάλλον ιδιαίτερα ήπιων διακυμάνσεων παραμένουν οι ευρωπαϊκές αγορές, εν αναμονή των στοιχείων για τον δείκτη τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ, με τον DAX να έχει κέρδη 0,12%. Παραμένει καλύτερη η εικόνα για τα futures της Wall Street, με τον S&P 500 να έχει κέρδη 0,32%. 

Σχετικά στενό εύρος διακύμανσης για τον Γενικό Δείκτη λίγο πάνω από τις οκτώ μονάδες, με το χαμηλό ημέρας να είναι στις 1.397,23 μονάδες (-0,19%), ενώ στις 14:53 βρίσκεται στο +0,47% και τις 1.406,53 μονάδες. Στα 97,1 εκατ. ευρώ η αξία των συναλλαγών  ενώ 49 μετοχές ενισχύονται, έναντι 68 που κινούνται με απώλειες. Κέρδη 0,51% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να υποχωρεί 0,38%. 

Στο -0,08% ο τραπεζικός δείκτης, με πτώση 0.62% για την Alpha Bank, ενώ η Eurobank υποχωρεί 0.17%, η Εθνική Τράπεζα ενισχύεται 0,29% και η Τράπεζα Πειραιώς κινείται σταθεροποιητικά. Νέα ψήφος εμπιστοσύνης για τον τραπεζικό τομέα από τον οίκο αξιολόγησης DBRS, ο οποίος εκτιμά ότι οι προοπτικές παραμένουν ισχυρές και για το τρέχον έτος, αν και επισημαίνει και ορισμένα σημεία του κλάδου που χρειάζονται περαιτέρω βελτίωση ώστε να υπάρξει σύγκλιση με τα αντίστοιχα δεδομένα των ευρωπαϊκών τραπεζών. 

Ράλι για τις μετοχές του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, με τον τίτλο της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή να έχει κέρδη 5,46%, ενώ αυτός της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ενισχύεται κατά 3,25%. Άνοδος που ξεπερνά το 2% για Mytilineos, Motor Oil και Quest, ενώ υψηλότερα του +1% κινούνται οι μετοχές των Jumbo και Sarantis. Κέρδη 0,28% για την Coca-Cola HBC, με τον ΟΠΑΠ στο +0,30% και τον ΟΤΕ να ενισχύεται ακριβώς κατά το ίδιο ποσοστό, ενώ στο -0,09% βρίσκεται η ΔΕΗ. Απώλειες που ξεπερνούν το -1% εμφανίζουν οι Cenergy, Aegean, Lamda και Ελλάκτωρ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστήριο και παγκόσμιος χάρτης
ΑΓΟΡΕΣ

Μεταβλητότητα στο Χρηματιστήριο με τις ενεργειακές μετοχές να ξεχωρίζουν

Για μία ακόμα συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης, δοκίμασε τις 2.000 μονάδες και λόγω της βελτίωσης του κλίματος στο εξωτερικό προς τις τελευταίες ώρες των συναλλαγών, κατάφερε και πάλι να κλείσει πάνω από το εν λόγω σημείο.
πτώση χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Οι διεθνείς πιέσεις σπρώχνουν κάτω από τις 2.000 μονάδες τον Γενικό Δείκτη

Αρνητικό κλίμα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί 0,73% στις 1.998,91 μονάδες. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι τράπεζες, ενώ η Aktor και η Coca Cola HBC κινούνται ανοδικά.
Χρηματιστήριο μετοχών πίνακας
MARKET MAKER

Πάνω - κάτω δείκτες και ψυχολογία, ποιες μετοχές άντεξαν και σενάρια για ΑΔΜΗΕ

Τα σενάρια για αύξηση κεφαλαίου σε ΑΔΜΗΕ, ο ΟΤΕ και η ανακούφιση από Ρουμανία, η Theon που δυστυχώς δεν είναι στο Χ.Α., τα νούμερα της Εθνικής, η υπερβολή στη Jumbo και η «βουτιά» στη Wall Street..
ηλεκτρονικός πίνακας μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

Εισαγόμενες πιέσεις στο Χρηματιστήριο, απώλειες -0,50% για τον Γενικό Δείκτη

Κατάφερε να κρατήσει τις 2.000 μονάδες ο Γενικός Δείκτης και με πρωταγωνίστριες τις μετοχές της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, της Metlen και τις Aegean περιόρισε τις απώλειες στο 0,50% κλείνοντας στις 2.013,59 μονάδες.