ΓΔ: 1968.74 0.34% Τζίρος: 272.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: Shutterstock

Ασθενείς ανοδικές τάσεις στο ξεκίνημα της συνεδρίασης του ΧΑ

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της ΑΔΜΗΕ (+1,49%), της Τιτάν (+1,00%) και της Ελλάκτωρ (+0,93%). 

Ασθενείς ανοδικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης. O Γενικός Δείκτης στις 10:55, διαμορφώνεται στις 923,98 μονάδες σημειώνοντας μικρή άνοδο 0,18%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 2,45 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει οριακή άνοδο σε ποσοστό 0,02%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,12%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της ΑΔΜΗΕ (+1,49%), της Τιτάν (+1,00%) και της Ελλάκτωρ (+0,93%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ (-1,20%), της Coca Cola HBC (-0,50%) και της Τέρνα Ενεργειακή (-0,35%).

 Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Πρώτων Υλών (+2,46%) και της Τεχνολογίας (+0,86%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τροφίμων (-0,41%) και των Ταξιδιών (-0,18%).

Ανοδικά κινούνται 33 μετοχές, 22 πτωτικά και 12 παραμένουν σταθερές. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Αλουμύλ +5,38% και Παπουτσάνης +2,99%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Νάκας -11,90% και Ιντεάλ(κ) - 4,17%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Το μεγάλο deal στην ενέργεια, το «μπάσιμο» της CrediaBank και «μάχες» για την Avramar

Ανατροπές στην ενέργεια με το deal ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ - Motor Oil, νέα προϊόντα φέρνει η CrediaBank, μέτοχοι και τράπεζες στα χαρακώματα για την Avramar, οικογενειακά μαγαζιά στο ΧΑ και πώς (δεν) γκρεμίζονται αυθαίρετα στις παραλίες.
Στατιστικά αγοράς μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

Ασταμάτητο το τρένο του χρηματιστήριου, ατμομηχανή οι τραπεζικές μετοχές

Ούτε σήμερα κινήθηκε διορθωτικά η αγορά και ο Γενικός Δείκτης απέχει λιγότερο από 2% από τις 2000 μονάδες, μετά την άνοδο κατά 0,34%. Υπεραπόδοση για τις τράπεζες, διορθωτικές κινήσεις σε αρκετά blue chips.
ΑΓΟΡΕΣ

Τραπεζικό ράλι «βλέπουν» οι αναλυτές: Ποιες είναι οι νέες τιμές στόχοι

Παρά τη μεγάλη άνοδο που έχει ήδη σημειωθεί φέτος, οι τιμές θα συνεχίσουν την ίδια πορεία, καθώς οι αποτιμήσεις συγκλίνουν με αυτές των ευρωπαϊκών τραπεζών. Τι εκτιμούν πέντε επενδυτικοί οίκοι και χρηματιστηριακές εταιρείες.