ΓΔ: 2054.59 0.59% Τζίρος: 114.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:22:01
Χρηματιστήριο Αθηνών εσωτερικό
Ο εσωτερικός χώρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών με ηλεκτρονικές οθόνες και δείκτες μετοχών.

Σταθεροποίηση για το Χρηματιστήριο, ξεχωρίζει ανοδικά η μετοχή του ΟΤΕ

Κέρδη που ξεπερνούν το 2% για τον τίτλο του ΟΤΕ, ενώ άνω του +1% ενισχύονται τόσο η ΔΕΗ όσο και η Ελλάκτωρ. Διάθεση κατοχύρωσης κερδών στις τράπεζες.

Με θετικό πρόσημο αλλά χωρίς μεγάλες εξάρσεις συνεχίζει να κινείται η εγχώρια αγορά, με σχετικό «μάζεμα» της αξίας των συναλλαγών και ιδιαίτερα επιλεκτικές κινήσεις τόσο από πλευράς αγοραστών όσο και από πλευράς πωλητών. 

Η πολύ καλή πορεία τεχνολογίας αλλά και μεταλλευτικού τομέα διατηρεί την ανοδική πορεία των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX να έχει κέρδη 0,78%, ενώ ήπια είναι η μεταβολή στα προθεσμιακά συμβόλαια της Wall Street, με τον S&P 500 να έχει άνοδο 0,08%. 

Ο Γενικός Δείκτης έχασε για πολύ μικρό χρονικό διάστημα το θετικό πρόσημο, με το χαμηλό ημέρας να είναι στις 1.417,34 μονάδες (-0,03%), ενώ το υψηλό διαμορφώθηκε στις 1.425,68 μονάδες (+0,56%) και πλέον στις 14:17 έχει άνοδο 0,15% στις 1.419,89 μονάδες. Στα 43,7 εκατ. ευρώ η αξία των συναλλαγών, με επικράτηση των πτωτικών μετοχών που φθάνουν στις 73 έναντι 48 που κινούνται με θετικό πρόσημο. Άνοδος 0,23% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να αποδυναμώνεται 0,24%. 

Παραμένει σε αρνητική τροχιά ο τραπεζικός δείκτης με απώλειες 0,33%, με μοναδική μετοχή που κινείται ανοδικά να είναι αυτή της Alpha Bank με κέρδη 0,38%. Πτώση 1,21% για τη Eurobank, με την Εθνική Τράπεζα να έχει απώλειες 0,21% και την Τράπεζα Πειραιώς να αποδυναμώνεται έστω και οριακά κατά 0,05%. 

Συνεχίζει την πολύ καλή του πορεία ο τίτλος του ΟΤΕ με κέρδη 2,51%, ενώ κέρδη 1,09% εμφανίζει η ΔΕΗ στον απόηχο της χθεσινής ανακοίνωσης για στροφή σε κερδοφόρα πορεία το 2023 και κυρίως τη διανομή μερίσματος και μάλιστα για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια. Κέρδη 1,58% για την Ελλάκτωρ. Στο +0,74% κινείται ο ΟΠΑΠ, ενώ σταθεροποιητική πορεία ακολουθεί η Coca-Cola HBC

Η αγορά μετά την κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους των απωλειών της προηγούμενης εβδομάδας φαίνεται να εισέρχεται σε φάση σταθεροποίησης, με δεδομένη και τη στάση αναμονής για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ σε διεθνές επίπεδο και φυσικά της αυριανής συνεδρίασης της ΕΚΤ. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστηριακή αγορά γραφικά
ΑΓΟΡΕΣ

Ανεβάζει στροφές το Χρηματιστήριο με οδηγό τις τράπεζες για δεύτερη ημέρα

Τρέχουν με 2,54% άνοδο οι τραπεζικές μετοχές, καθώς Alpha Bank, Πειραιώς και Optima ενισχύονται άνω του 2%, ενώ ξεχωρίζει η Εθνική με κέρδη που ξεπερνούν το 3%. Πάνω από 1% τα κέρδη για ΟΠΑΠ και ΔΑΑ.
Στατιστικά αγοράς μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

Ανεβάζει ταχύτητα ο Γενικός Δείκτης, ώθηση από τράπεζες που υπεραποδίδουν

Πάνω από 1% τα κέρδη για τις τραπεζικές μετοχές, παρά τις ισχυρές πιέσεις που ασκεί η αποκοπή μερίσματος της Τρ. Κύπρου. Στήριξη από ΟΤΕ και επιλεγμένα blue chips απέναντι στην πτώση ΟΠΑΠ, Motor Oil, ΤΙΤΑΝ, Jumbo, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Coca Cola HBC.