ΓΔ: 1471.63 -0.65% Τζίρος: 85.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Πτωτική κίνηση αλλά σε στενό εύρος και υποχώρηση του τζίρου στο ΧΑ

Στο «κόκκινο» το μεγαλύτερο μέρος της υψηλής κεφαλαιοποίησης, με ελάχιστες μετοχές να κινούνται με θετικό πρόσημο, ενώ η αξία των συναλλαγών κινείται σε αρκετά χαμηλά επίπεδα.

Με εύρος διακύμανσης λίγο πάνω από τις 8 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη και κυρίως με αρκετά «χαμηλή πτήση» για την αξία των συναλλαγών κινείται η εγχώρια αγορά, ενώ ανάλογες διαθέσεις επικρατούν και στην Ευρώπη, με τους επενδυτές να βρίσκονται, σταθερά, εν αναμονή των αποφάσεων της ΕΚΤ και κυρίως της συνέντευξης Τύπου της Κριστίν Λαγκάρντ. 

Οι επενδυτικές διαθέσεις στις διεθνείς αγορές είναι αρκετά «μαζεμένες» μετά τη διαμόρφωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ υψηλότερα από το αναμενόμενο τον Μάρτιο αλλά και τη δημοσιοποίηση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Fed, με περιορισμό της αισιοδοξίας για τη μείωση επιτοκίων και μείωση των στοιχημάτων των αγορών κυρίως για την αμερικανική τράπεζα. Πάντως συνεχίζεται η προσδοκία ότι τόσο η Fed όσο και η ΕΚΤ θα προχωρήσουν στην πρώτη μείωσή τους τον Ιούνιο. 

Πτώση 0,65% εμφανίζει ο γερμανικός DAX, με δεδομένες και εκτιμήσεις ότι οι γερμανικές επιχειρήσεις δεν είχαν καλή πορεία κερδοφορίας στο α' τρίμηνο του 2024, ενώ διεύρυνση απωλειών καταγράφεται και στα προθεσμιακά συμβόλαια της Wall Street, με τον S&P 500 να υποχωρεί 0,31%. 

Ο Γενικός Δείκτης παραμένει σε αρνητικό έδαφος για το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης, με το υψηλό ημέρας να είναι στις 1.421,78 μονάδες (+0,10%), ενώ στις 14:45 εμφανίζει απώλειες 0,55% στις 1.412,46 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 39 εκατ. ευρώ, ενώ επικρατούν οι πτωτικές μετοχές στις 80 έναντι 38 που κινούνται ανοδικά. Πτώση 0,44% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να κινείται 1% χαμηλότερα. 

Υπό πίεση οι τραπεζικές μετοχές με τον τραπεζικό δείκτη να υποχωρεί 0,71%, καθώς η Alpha Bank έχει απώλειες 0,64%, η Eurobank έχει πτώση 0,42%, η Εθνική Τράπεζα αποδυναμώνεται 0,96% και η Τράπεζα Πειραιώς υποχωρεί κατά 0,69%. 

Ελάχιστες οι μετοχές στην υψηλή κεφαλαιοποίηση με θετικό πρόσημο, με τον ΟΤΕ να ενισχύεται μόλις 0,14%, τον ΟΠΑΠ να έχει κέρδη 0,68%, ενώ στο +0,22% κινείται η Mytilineos, αν και ενδοσυνεδριακά έφθασε να ενισχύεται άνω του 1%. Πτώση 0,57% -αν και με μάζεμα σε σύγκριση με την ενδοσυνεδριακή υποχώρηση άνω του -1%- για τον τίτλο της Coca-Cola HBC, ενώ η ΔΕΗ υποχωρεί 0,58%. Υψηλότερα του -2% κινείται η μετοχή της Sarantis ενώ απώλειες που ξεπερνούν το -1% εμφανίζουν οι τίτλοι των Cenergy, Aegean, Viohalco, Ελλάκτωρ, HelleniQ Energy, ElvalHalcor και Quest

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ