ΓΔ: 2059.39 -0.75% Τζίρος: 209.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φώτο: Shutterstock

Πτωτικά κινείται ο Γενικός Δείκτης υπό την πίεση των τραπεζών

O Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 914,92 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,53%. Πτώση 1,17% καταγράφει και ο τραπεζικός δείκτης.

Ήπιες πτωτικές τάσεις επικρατούν στη χρηματιστηριακή αγορά. O Γενικός Δείκτης στις 15:05 διαμορφώνεται στις 914,92 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,53%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 26,382 εκατ. ευρώ. Πτώση 1,17% καταγράφει ο τραπεζικός δείκτης.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,58%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,12%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ (+0,80%) και της Πειραιώς (+0,25%). Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Viohalco (-2,84%), της Eurobank (-1,98%), της Ελλάκτωρ (-1,97%) και της Εθνικής (-1,77%).

Από τους επιμέρους δείκτες, άνοδο σημειώνει μόνο ο δείκτης των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+0,93%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Βιομηχανικών Προϊόντων (-1,43%).

Το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η MIG και η Eurobank με 3.845.214 και 2.001.721 μετοχές, αντιστοίχως. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν ο ΟΤΕ με 6,62 εκατ. και ο Μυτιληναίος με 2,42 2κατ.

Ανοδικά κινούνται 26 μετοχές, 74 πτωτικά και 20 παραμένουν σταθερές. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Κλωστήρια Ναυπάκτου +22,67% και Τρία 'Αλφα (π) +20,00%. Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Ακρίτας -17,18% και ΑΝΕΚ -14,71%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ψηφιακή καινοτομία τεχνολογία
ΑΓΟΡΕΣ

Ποια είναι η Trek Development που κάνει ντεμπούτο στην ΕΝ.Α Plus στις 17/11

Η Trek Development, με ισχυρή παρουσία σε τεχνολογίες, ενέργεια και smart cities από το 1995, ενισχύει τη διεθνή της δραστηριότητα με νέο αναπτυξιακό πλάνο. Τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου ξεκινά η διαπραγμάτευση της μετοχής της στην ΕΝ.Α του ΧΑ.
Χρηματιστήριο
MARKET MAKER

Οι long είναι εδώ, το ράλι του ΑΔΜΗΕ, οι αυξήσεις στο νερό και οι τράπεζες

Δυνατή κίνηση το τελευταίο διάστημα από το ΧΑ αλλά και σνησυχία για τον κίνδυνο «ατυχήματος» στις ΗΠΑ στον τομέα της τεχνολογίας. Tεχνολογικές μετοχές δέχονται πιέσεις και η πορεία των ξένων αγορών μπορεί να μας επηρεάσει σήμερα.
Χρηματιστήριο μετοχές γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

Σκαρφαλώνει υψηλότερα ο Γενικός Δείκτης, νέα κέρδη +1,04% και αυξημένο τζίρο

Στις 2.074,96 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης που ενισχύθηκε κατά 1,04%. Ο ενεργειακός κλάδος συνεχίζει να έχει αγοραστές και η ΔΕΗ καταγράφει νέα πολυετή υψηλά. Ώθηση στη μετοχή του ΑΔΜΗΕ, πτώση 3% για ΟΤΕ.
Χρηματιστήριο Αθηνών
ΑΓΟΡΕΣ

«Σκληρές μάχες» στη μετοχή της Metlen, ισχυρή αντίδραση σήμερα

Η μετοχή το προηγούμενο διάστημα λόγω δέχθηκε ισχυρές πιέσεις λόγω των φημών, οι οποίες επιβεβαιώθηκαν, για έξοδο της μετοχής από τον MSCIGreece. Αντιδρά η αγορά μετά τις αγορές μετοχών από τον Ευάγγελο Μυτιληναίο.