ΓΔ: 1450.5 -1.44% Τζίρος: 62.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:43:30 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Ζητούμενο η διατήρηση της ανοδικής αντίδρασης

Δεν αποκλείουν κάποιες διορθωτικές κινήσεις οι αναλυτές, με δεδομένο ότι ορισμένες μετοχές βρίσκονται σε υπεραγορασμενα επίπεδα, ενώ τονίζουν την ανάγκη να υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση του τζίρου.

Με νέο υψηλό 13 ετών φλερτάρει πλέον το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο με αρκετή ταχύτητα κατόρθωσε να σβήσει τις απώλειες που προκλήθηκαν, κυρίως, λόγω της αναζωπύρωσης του γεωπολιτικού ρίσκου, με το momentum να δείχνει ότι οι αγοραστές έχουν επιστρέψει στην αγορά. 

Η αναβάθμιση των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Standard & Poor's ήταν μία ευχάριστη έκπληξη, ενώ έβαλε εκ νέου στο «παιχνίδι» της αγοράς τον τραπεζικό τομέα, ο οποίος είχε δεχθεί αρκετές πιέσεις, σε μία, πάντως, δικαιολογημένη εξέλιξη με δεδομένο ότι οι τραπεζικές μετοχές είναι αυτές που έχουν «τρέξει» περισσότερο από τα υπόλοιπα blue chips. 

Οι επενδυτές στρέφουν το ενδιαφέρον τους και στις ανακοινώσεις μεγεθών των εισηγμένων, ενώ σήμερα δημοσιοποιούν μεγέθη οι Alpha Trust, Πλαστικά Θράκης και Intrakat. 

Θετικό αλλά χωρίς εξάρσεις το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές, με τα προθεσμιακά συμβόλαια να υποδεικνύουν ήπια ανοδικές τάσεις και τον DAX να ενισχύεται 0,11%. Οριακές οι διακυμάνσεις για τα futures της Wall Street, με τον S&P 500 να υποχωρεί 0,06%. 

Με ανοδικές διαθέσεις κινήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση η αμερικανική αγορά, καθώς ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,67% και έκλεισε στις 38.239,98 μονάδες, ενώ ο S&P 500 είχε κέρδη 0,87% στις 5.010,60 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq εμφάνισε άνοδο 1,11% και έκλεισε στις 15.451,31 μονάδες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ