ΓΔ: 1390.69 -0.71% Τζίρος: 147.16 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Χρηματιστήριο Αθηνών

Ράλι στο ΧΑ με διπλασιασμό τιμών «βλέπει» Αμερικανός διαχειριστής

Μεγάλη άνοδο των ελληνικών μετοχών προβλέπει ο Αμερικανός διαχειριστής κεφαλαίων, Φίλιπ Ριντ, ιδρυτής του Helms Fund. Εκτιμά ότι είναι υποτιμημένες οι τράπεζες και η ΔΕΗ, ενώ αποδίδει εύσημα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Μεγάλη άνοδο στο ελληνικό Χρηματιστήριο, ακόμη και διπλασιασμό τιμών, προβλέπει ο Αμερικανός διαχειριστής κεφαλαίων, Φίλιπ Ριντ (Philip Reade), ιδρυτής του Helms Fund, που έχει τοποθετήσει σχεδόν το ήμισυ των κεφαλαίων του σε μετοχές ελληνικών εταιρειών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Forbes, ο Ριντ «βλέπει» άνοδο μέχρι και 100% στις τιμές των ελληνικών μετοχών, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι οι τραπεζικές μετοχές διαπραγματεύονται σε πολύ χαμηλές τιμές, σε σχέση με τη λογιστική τους αξία και εύκολα θα μπορούσαν να κερδίσουν 50% - 100%.

Για την ΔΕΗ, ο Ριντ εκτιμά ότι θα μπορούσε να υπερδιπλασιάσει τη χρηματιστηριακή της αξία, χάρη στα θεμελιώδη μεγέθη της, που είναι βελτιωμένα μετά και την απόφαση της κυβέρνησης για την αύξηση των τιμολογίων στο ρεύμα, κάτι που θα οδηγήσει σχεδόν σε τριπλάσια EBITDA.

Εξηγώντας την αισιοδοξία του, ο διαχειριστής κεφαλαίων σημειώνει το ρόλο που παίζει η πολιτική της νέας κυβέρνησης. «Ο νέος πρωθυπουργός πραγματικά εννοεί όσα λέει», επισημαίνει για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τονίζει τις δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις που προωθούνται, αλλά και τις πρωτοβουλίες για την εξυγίανση των τραπεζών. Είναι «πολύ λογικός και φιλικός στην αγορά», λέει για τον Κ. Μητσοτάκη.

Το Helms Fund έχει μετοχές ελληνικών τραπεζών, καθώς και μεγάλη θέση στη ΔΕΗ. Η επενδυτική του στρατηγική δεν είναι να αγοράζει όταν όλοι πανικοβάλλονται, αλλά να εντοπίζει περιπτώσεις χωρών που βγαίνουν από μια κρίση και να αγοράζει τις πιο εμπορεύσιμες μετοχές τους. Στόχος είναι να συλλάβει τις μετατοπίσεις του «ψυχολογικού κύκλου», δηλαδή να επωφεληθεί από μεταστροφές των αγορών από την απαισιοδοξία στην ευφορία.

Αυτή την περίοδο, το fund έχει θέσεις και στην αγορά της Τουρκίας, σε τράπεζες, τηλεπικοινωνίες, αεροπορικές εταιρείες και εταιρείες λιανεμπορίου. «Είναι μια ενδιαφέρουσα αγορά, αν και πιο ασταθής» από την Ελλάδα, λέει ο Ριντ, που δηλώνει επίσης ότι είναι ενθουσιασμένος με τις προοπτικές της Χιλής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Διαθέσεις... bull στο χρηματιστήριο με ρεκόρ και ενδιαφέρον από ξένους

Πάνω από τις 1.360 μονάδες για πρώτη φορά από το Μάρτιο του 2014 έκλεισε χθες το ΧΑ, πρωταγωνιστές οι μετοχές της πραγματικής οικονομίας. Μεγάλος αριθμός εισηγμένων στο συνέδριο ΕΧΑΕ - JP Morgan στη Νέα Υόρκη.
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Πρόβα αναβάθμισης στο ΧΑ: Ρεκόρ τζίρου και προβλέψεις για 1.400 μονάδες

Στα υψηλότερα επίπεδα της ιστορίας για μια «κανονική» συνεδρίαση εκτινάχτηκε η αξία των συναλλαγών. «Άλλαξαν πίστα» οι αποτιμήσεις τραπεζών και ΔΕΗ. Τι δηλώνουν στο BD οι χρηματιστές Β. Χαρατσής, Ηλ. Ζαχαράκης.
ΑΓΟΡΕΣ

Πώς αντιμετωπίζει το Χρηματιστήριο Αθηνών τη νέα παγκόσμια αναταραχή

Τα νέα τραπεζικά επεισόδια με την SVB και την Credit Suisse Group «δυναμιτίζουν» μια από τις αγαπημένες επιλογές των επενδυτών για φέτος, τις ευρωπαϊκές τράπεζες και φυσικά τους ελληνικούς τραπεζικούς τίτλους.