Χρηματιστήριο Αθηνών

Ράλι στο ΧΑ με διπλασιασμό τιμών «βλέπει» Αμερικανός διαχειριστής

Μεγάλη άνοδο των ελληνικών μετοχών προβλέπει ο Αμερικανός διαχειριστής κεφαλαίων, Φίλιπ Ριντ, ιδρυτής του Helms Fund. Εκτιμά ότι είναι υποτιμημένες οι τράπεζες και η ΔΕΗ, ενώ αποδίδει εύσημα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Μεγάλη άνοδο στο ελληνικό Χρηματιστήριο, ακόμη και διπλασιασμό τιμών, προβλέπει ο Αμερικανός διαχειριστής κεφαλαίων, Φίλιπ Ριντ (Philip Reade), ιδρυτής του Helms Fund, που έχει τοποθετήσει σχεδόν το ήμισυ των κεφαλαίων του σε μετοχές ελληνικών εταιρειών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Forbes, ο Ριντ «βλέπει» άνοδο μέχρι και 100% στις τιμές των ελληνικών μετοχών, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι οι τραπεζικές μετοχές διαπραγματεύονται σε πολύ χαμηλές τιμές, σε σχέση με τη λογιστική τους αξία και εύκολα θα μπορούσαν να κερδίσουν 50% - 100%.

Για την ΔΕΗ, ο Ριντ εκτιμά ότι θα μπορούσε να υπερδιπλασιάσει τη χρηματιστηριακή της αξία, χάρη στα θεμελιώδη μεγέθη της, που είναι βελτιωμένα μετά και την απόφαση της κυβέρνησης για την αύξηση των τιμολογίων στο ρεύμα, κάτι που θα οδηγήσει σχεδόν σε τριπλάσια EBITDA.

Εξηγώντας την αισιοδοξία του, ο διαχειριστής κεφαλαίων σημειώνει το ρόλο που παίζει η πολιτική της νέας κυβέρνησης. «Ο νέος πρωθυπουργός πραγματικά εννοεί όσα λέει», επισημαίνει για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τονίζει τις δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις που προωθούνται, αλλά και τις πρωτοβουλίες για την εξυγίανση των τραπεζών. Είναι «πολύ λογικός και φιλικός στην αγορά», λέει για τον Κ. Μητσοτάκη.

Το Helms Fund έχει μετοχές ελληνικών τραπεζών, καθώς και μεγάλη θέση στη ΔΕΗ. Η επενδυτική του στρατηγική δεν είναι να αγοράζει όταν όλοι πανικοβάλλονται, αλλά να εντοπίζει περιπτώσεις χωρών που βγαίνουν από μια κρίση και να αγοράζει τις πιο εμπορεύσιμες μετοχές τους. Στόχος είναι να συλλάβει τις μετατοπίσεις του «ψυχολογικού κύκλου», δηλαδή να επωφεληθεί από μεταστροφές των αγορών από την απαισιοδοξία στην ευφορία.

Αυτή την περίοδο, το fund έχει θέσεις και στην αγορά της Τουρκίας, σε τράπεζες, τηλεπικοινωνίες, αεροπορικές εταιρείες και εταιρείες λιανεμπορίου. «Είναι μια ενδιαφέρουσα αγορά, αν και πιο ασταθής» από την Ελλάδα, λέει ο Ριντ, που δηλώνει επίσης ότι είναι ενθουσιασμένος με τις προοπτικές της Χιλής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Στον... κατήφορο οι τραπεζικές μετοχές, πλησιάζουν σε διψήφιο ποσοστό πτώσης

Σε κακό διεθνές κλίμα, ο τραπεζικός δείκτης συνέχισε σήμερα την καθοδική του πορεία, με τις σωρευτικές απώλειες από την αρχή του έτους να ξεπερνούν το 9%. Υποτονικό αγοραστικό ενδιαφέρον, κάμψη του Δείκτη κατά 0,86%.
DEH_HQ
ΑΓΟΡΕΣ

Έπεισε τους επενδυτές η «νέα» ΔΕΗ, μεγάλες τοποθετήσεις στη μετοχή

Πέρασε το τεστ των ξένων επενδυτών το business plan και η μετοχή «απογειώνεται» με σημαντικά αυξημένο τζίρο. Ρεαλιστικό το σενάριο για λειτουργική κερδοφορία 700 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την Pantelakis Sec.