ΓΔ: 1472.58 -0.58% Τζίρος: 33.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:04:34 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Eurobank Eq.: Ξεκινά κάλυψη της Profile με τιμή- στόχο στα 6,50 ευρώ

Σύσταση «αγορά» δίνει για την εισηγμένη η χρηματιστηριακή, προβλέποντας ισχυρή αύξηση εσόδων και κερδών προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων στο διάστημα 2024 - 2027.

Με τιμή – στόχο τα 6,50 ευρώ και σύσταση «αγορά» ξεκινά την κάλυψη της Profile, η Eurobank Equities, σημειώνοντας ότι αποτελεί μία κορυφαία εταιρεία παροχής οικονομικού software διαθέτοντας ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο «λύσεων» για τους πελάτες της. 

Το επιχειρηματικό μοντέλο χαρακτηρίζεται από μια βάση επαναλαμβανόμενων εσόδων της τάξης του 60% χάρη στη μακροχρόνια φύση των ενεργών συμβάσεων και τα ποσοστά διατήρησης πελατών >95%, τα οποία υποστηρίζονται περαιτέρω από ένα εντυπωσιακό ανεκτέλεστο υπόλοιπο ύψους 130 εκατ. ευρώ (ουσιαστικά εξασφαλισμένα έσοδα για τα επόμενα 3 χρόνια).

Προβλέπεται περίπου 21% CAGR εσόδων την περίοδο 2024-27, καθώς η Profile, ενώ τα CAGR EBITDA θα αυξηθούν περίπου 28% την ίδια περίοδο, με υψηλότερα περιθώρια κέρδους (σε περίπου 28-30.

Η επιχείρηση είναι ουσιαστικά αυτοχρηματοδοτούμενη χάρη στην υψηλή βάση επαναλαμβανόμενων εσόδων και τα υγιή περιθώρια κέρδους, τα οποία επιτρέπουν στην εταιρεία να διατηρεί σταθερά επίπεδα Έρευνας και Ανάπτυξης, ενώ παράλληλα χτίζει «σεντούκι» για πιθανές εξαγορές και συγχωνεύσεις (με τη διοίκηση να εξετάζει εταιρείες-στόχους με έσοδα 30-50 εκατ. ευρώ). 

Οι εκτιμήσεις της Eurobank Equities

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Αγόρασε για να πουλήσει το 0,57% της Epsilon Net η ιταλική TeamSystems

Η ιταλική εταιρεία με ανακοίνωσή της ξεκαθαρίζει ότι η «αγορά έγινε αμιγώς για επιχειρηματικούς σκοπούς», αλλά τελικώς θα προχωρήσει σε πώληση του μεριδίου στην επικείμενη δημόσια πρόταση της General Atlantic.