ΓΔ: 2014.47 0.04% Τζίρος: 199.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
agores, markets, metoxes, xrimatistirio
Φωτο: Shutterstock

Σταθερά σε περιβάλλον επιλεκτικών ρευστοποιήσεων το Χρηματιστήριο

Παραμένει σε κλοιό πιέσεων η Τιτάν με απώλειες άνω του -3%, ενώ πτώση που ξεπερνά το -2% εμφανίζουν οι μετοχές των Eurobank, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή. Στήριγμα από Coca-Cola HBC.

Με τις περισσότερες μετοχές στην υψηλή κεφαλαιοποίηση να έχουν «κόκκινο» πρόσημο, αλλά την Coca-Cola HBC να ξεχωρίζει ανοδικά και τον ΟΤΕ να «μαζεύει» τα αρχικά σημαντικά του κέρδη, οι πωλητές συνεχίζουν να έχουν το «πάνω χέρι» αλλά προχωρούν σε αρκετά προσεκτική κατοχύρωση κερδών, με το εύρος διακύμανσης για τον Γενικό Δείκτη να είναι λίγο υψηλότερο από τις 9 μονάδες. 

Σε σταθερή «άπνοια» οι ευρωπαϊκές αγορές, με ιδιαίτερα μικρή διακύμανση και τον Stoxx 600 να έχει κέρδη μόλις 0,01%, ενώ ο DAX υποχωρεί 0,2%. Ίδια η εικόνα και στα futures της Wall Street, με τον S&P 500 να έχει άνοδο 0,02%. Υπενθυμίζεται ότι οι επενδυτές αναμένουν τα αυριανά στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ τον Απρίλιο, αλλά και αυτά για ΑΕΠ και απασχόληση στην ευρωζώνη. 

Με αρνητικό πρόσημο για το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης ο Γενικός Δείκτης, αν και κατόρθωσε να γυρίσει έστω και για μικρό χρονικό διάστημα σε θετική πορεία, με το υψηλό ημέρας στις 1.476,45 μονάδες, ενώ το χαμηλό ήταν στις 1.467,05 μονάδες (-0,61%) και στις 14:34 εμφανίζει 0,25% απώλειες στις 1.472,48 μονάδες. Σταθερά αρκετά περιορισμένη η αξία των συναλλαγών στα 50 εκατ. ευρώ, με 74 μετοχές να κινούνται πτωτικά και 50 να ενισχύονται. Πτώση 0,23% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να υποχωρεί 0,30%. 

Μοιρασμένα τα πρόσημα στις τραπεζικές μετοχές με τον κλαδικό δείκτη να υποχωρεί 0,21%, λόγω κυρίως των σημαντικών πιέσεων, με απώλειες 2,12% που έχει η Eurobank, ενώ η Alpha Bank υποχωρεί οριακά 0,06%. Υπενθυμίζεται ότι οι δύο τράπεζες ανακοινώνουν τα μεγέθη α' τριμήνου την Τετάρτη 15/5. Αντίθετα θετική πορεία ακολουθούν Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς με κέρδη 0,74% και 0,47% αντίστοιχα. 

Στήριγμα για τον Γενικό Δείκτη η πορεία της Coca-Cola HBC με κέρδη 1,14%, ενώ ο ΟΤΕ μετά την ανακοίνωση θετικών μεγεθών για το α' τρίμηνο παραμένει σε θετική τροχιά αλλά περιορίζει την άνοδό του - που ενδοσυνεδριακά ξεπέρασε το 1%- στο 0,43%. Στο +0,43% ο ΟΠΑΠ, με τη ΔΕΗ να υποχωρεί 0,35%. Παραμένει υπό μεγάλη πίεση η μετοχή της Τιτάν με απώλειες άνω του -3%, ενώ πτώση που ξεπερνά το -2% συνεχίζουν να εμφανίζουν οι τίτλοι των ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, με τη Mytilineos να υποχωρεί υψηλότερα του -1%, με ανάλογη εικόνα να έχουν και οι μετοχές των Quest και Lamda.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστήριο και παγκόσμιος χάρτης
ΑΓΟΡΕΣ

Μεταβλητότητα στο Χρηματιστήριο με τις ενεργειακές μετοχές να ξεχωρίζουν

Για μία ακόμα συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης, δοκίμασε τις 2.000 μονάδες και λόγω της βελτίωσης του κλίματος στο εξωτερικό προς τις τελευταίες ώρες των συναλλαγών, κατάφερε και πάλι να κλείσει πάνω από το εν λόγω σημείο.
πτώση χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Οι διεθνείς πιέσεις σπρώχνουν κάτω από τις 2.000 μονάδες τον Γενικό Δείκτη

Αρνητικό κλίμα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί 0,73% στις 1.998,91 μονάδες. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι τράπεζες, ενώ η Aktor και η Coca Cola HBC κινούνται ανοδικά.
Χρηματιστήριο μετοχών πίνακας
MARKET MAKER

Πάνω - κάτω δείκτες και ψυχολογία, ποιες μετοχές άντεξαν και σενάρια για ΑΔΜΗΕ

Τα σενάρια για αύξηση κεφαλαίου σε ΑΔΜΗΕ, ο ΟΤΕ και η ανακούφιση από Ρουμανία, η Theon που δυστυχώς δεν είναι στο Χ.Α., τα νούμερα της Εθνικής, η υπερβολή στη Jumbo και η «βουτιά» στη Wall Street..
ηλεκτρονικός πίνακας μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

Εισαγόμενες πιέσεις στο Χρηματιστήριο, απώλειες -0,50% για τον Γενικό Δείκτη

Κατάφερε να κρατήσει τις 2.000 μονάδες ο Γενικός Δείκτης και με πρωταγωνίστριες τις μετοχές της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, της Metlen και τις Aegean περιόρισε τις απώλειες στο 0,50% κλείνοντας στις 2.013,59 μονάδες.