ΓΔ: 1480.09 -1.09% Τζίρος: 161.72 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Ανοδική αντίδραση για το Χρηματιστήριο, μετά τη διήμερη πτώση

Επιστροφή των αγοραστών κυρίως για τις τραπεζικές μετοχές, όπου ξεχωρίζει η Εθνική Τράπεζα με άνοδο που ξεπερνά το 2%, ενώ υπάρχουν και επιλεκτικά «πονταρίσματα» σε blue chips.

Ανοδική κίνηση με εικόνα καλύτερη της Ευρώπης για την εγχώρια αγορά, μετά το διήμερο της ελεγχόμενης πτώσης, με τον Γενικό Δείκτη να φαίνεται ότι στοχεύει με περισσότερη αυτοπεποίθηση το επίπεδο των 1.500 μονάδων, αν και η αξία των συναλλαγών είναι αρκετά μαζεμένη, σε μία ένδειξη ότι οι αγοραστές έχουν, μεν, επιστρέψει αλλά είναι πολύ προσεκτικοί. 

Το θετικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές, με τον DAX να ενισχύεται 0,4% αποδίδεται σε θετικά εταιρικά μεγέθη α' τριμήνου, ενώ σταθερή είναι η αναμονή των στοιχείων για τον αμερικανικό πληθωρισμό σήμερα το μεσημέρι. Οριακές οι μεταβολές για τα futures της Wall Street, με τον S&P 500 να έχει πτώση μόλις 0,01%. 

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε αρκετά δυναμικά τη συνεδρίαση ενώ στις 11:37 έχει κέρδη 0,65% στις 1.481,36 μονάδες, αλλά η αξία των συναλλαγών παραμένει μαζεμένη στα 14,6 εκατ. ευρώ, με 57 μετοχές να έχουν άνοδο και 37 να υποχωρούν. Άνοδος 0,71% για τον δείκτη μεγάλης κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να κινείται 0,35% υψηλότερα. 

Επιστροφή των αγοραστών στις τραπεζικές μετοχές με την Εθνική Τράπεζα να ξεχωρίζει και να έχει κέρδη που ξεπερνούν το 2%, ενώ στο +0,93% κινείται ο τίτλος της Alpha Bank. Κέρδη 0,84% για τη Eurobank και 0,10% για την Τράπεζα Πειραιώς, με αποτέλεσμα ο τραπεζικός δείκτης να κινείται 1,10% υψηλότερα. 

Επικράτηση των ανοδικών μετοχών στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, με κέρδη άνω του 1% για ΔΕΗ και Jumbo, άνοδος 1% για τον ΟΤΕ, με την Coca-Cola HBC να ενισχύεται οριακά κατά 0,06%, ενώ ο ΟΠΑΠ κινείται 0,58% υψηλότερα. Χωρίς «εξάρσεις» υποδέχονται οι επενδυτές την είσοδο της Optima Bank και του ΔΑΑ στον MSCI Small Cap, με τη μετοχή της τράπεζας να κινείται σταθεροποιητικά, ενώ αυτή του αεροδρομίου εμφανίζει κέρδη 0,99%. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Evaggelos Mytilineos, Mytilineos
ΑΓΟΡΕΣ

Mytilineos: Placement του 3,1% των μετοχών από τον Ευ. Μυτιληναίο

Τη συναλλαγή, που έχει στόχο την ενίσχυση του free float και της εμπορευσιμότητας έχουν αναλάβει η Citi και η Morgan Stanley. Οι ίδιες τράπεζες έχουν αναλάβει και τον σχεδιασμό ενδεχόμενης παράλληλης εισαγωγής στο Λονδίνο.