ΓΔ: 1480.09 -1.09% Τζίρος: 161.72 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: epsilonnet.gr

Αγόρασε για να πουλήσει το 0,57% της Epsilon Net η ιταλική TeamSystems

Η ιταλική εταιρεία με ανακοίνωσή της ξεκαθαρίζει ότι η «αγορά έγινε αμιγώς για επιχειρηματικούς σκοπούς», αλλά τελικώς θα προχωρήσει σε πώληση του μεριδίου στην επικείμενη δημόσια πρόταση της General Atlantic.

Αρκετά ερωτηματικά προκαλεί η κίνηση της ιταλικής εταιρείας TeamSystems σε ό,τι αφορά την αγορά μικρού μεριδίου της Epsilon Net, το οποίο, όμως, ετοιμάζεται να πουλήσει κατά τη διαδικασία της Δημόσιας Προσφοράς. 

Αρχικά η Epsilon Net, με ανακοίνωσή της στην ιστοσελίδα του Χρηματιστήριου Αθηνών, γνωστοποίησε ότι η TeamSystems προχώρησε σε αγορά το 0,57% των μετοχών της εισηγμένης. Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωση τονίζεται ότι: «Η  Epsilon Net A.E. (η "Εταιρεία") ανακοινώνει, σύμφωνα με το Άρθρο 24, παράγραφος 2(β) του Ν. 3461/2006, πως η εταιρεία TeamSystem S.p.A. (η "TS"), από τις 02.05.2024 έως και τις 10.05.2024, απέκτησε μέσω χρηματιστηριακών συναλλαγών συνολικά 307.190 κοινές ονομαστικές μετοχές εκδόσεως της εταιρείας Epsilon Net A.E. (η "Εταιρεία"), έναντι ανώτατου τιμήματος 12,00 Ευρώ ανά μετοχή. Κατόπιν αυτών των αποκτήσεων, η TS κατέχει ποσοστό περίπου 0,57% των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας κατά την 10.05.2024». 

Πριν, όμως, συμπληρωθούν ούτε καν 30 λεπτά, με δεύτερη ανακοίνωσή της η ελληνική εταιρεία, διευκρινίζει ότι η TeamSystems είναι έτοιμη να πωλήσει αυτό το ποσοστό κατά τη διαδικασία της Υποχρεωτικής Δημόσιας Προσφοράς. Όπως τονίζεται στη δεύτερη ανακοίνωση: «Η  Epsilon Net A.E. (η "Εταιρεία") γνωστοποιεί ότι έλαβε από την  εταιρεία TeamSystem S.p.A. (η "TS"), την παρακάτω ανακοίνωση: ­"Σε συνέχεια της γνωστοποίησής μας προς εσάς σχετικά με την απόκτηση από εμάς ποσοστού 0,57% των μετοχών της Epsilon Net S.A. (η Εταιρεία), θέλουμε να σας ενημερώσουμε (υπό το φως της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης (ΥΔΠ) που έχει υποβληθεί για την  απόκτηση μετοχών εκδόσεως της Εταιρείας) ότι η επένδυσή μας διενεργήθηκε για γενικούς επιχειρηματικούς σκοπούς. Προτιθέμεθα πλέον να πωλήσουμε οποιεσδήποτε μετοχές της Εταιρείας τις οποίες κατέχουμε στο όχημα που υπέβαλε την ΥΔΠ, δηλ. στην Ginger Digital BidCo Μονοπρόσωπη Α.Ε., κατά ή πριν από τον διακανονισμό της ΥΔΠ, ή να προσφέρουμε αυτές τις μετοχές στην ΥΔΠ.”».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η TeamSystems είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες λογισμικού για επιχειρήσεις στην Ευρώπη. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ