ΓΔ: 1424.04 0.16% Τζίρος: 185.19 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Οι τραπεζικές μετοχές ωθούν το ΧΑ προς το επίπεδο των 1.500 μον.

Ανοδικό ξέσπασμα για τις τραπεζικές μετοχές, με τους επενδυτές να επιβραβεύουν τόσο τα μεγέθη που ανακοίνωσαν όσο και την προοπτική για καταβολή μερισμάτων. Ξεχωρίζει ανοδικά και η ElvalHalcor.

Η εκρηκτική άνοδος των τραπεζικών μετοχών, μία ημέρα μετά τη συμπλήρωση των ανακοινώσεων για τα μεγέθη α' τριμήνου, με τα κέρδη για τους τέσσερις συστημικούς ομίλους να ξεπερνούν το ένα δισ. ευρώ, ήταν ο καταλύτης που έψαχνε η εγχώρια αγορά ώστε να σπάσει το φράγμα των 1.500 μονάδων. 

Ξένοι και εγχώριοι επενδυτές ξεπέρασαν, ως φαίνεται, και τους τελευταίους δισταγμούς τους και επιστρέφουν ως αγοραστές στην αγορά, η οποία υπεραποδίδει έναντι της Ευρώπης, όπου ο DAX υποχωρεί κατά 0,23%, ενώ ήπια πτωτική κίνηση ακολουθούν και τα προθεσμιακά συμβόλαια της αμερικανικής αγοράς με τον S&P 500 να αποδυναμώνεται 0,05%. 

Από το ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης φάνηκαν οι αγοραστικές διαθέσεις, αν και αρκετά προσεκτικές αρχικά, των επενδυτών, με τον Γενικό Δείκτη στις 12:43 να εμφανίζει κέρδη 0,85% στις 1.503,59 μονάδες, ενώ στα 41,2 εκατ. ευρώ διαμορφώνεται η αξία των συναλλαγών, με 54 μετοχές να κινούνται ανοδικά, έναντι 48 που υποχωρούν. Κέρδη 1,11% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να ενισχύεται 0,74%. 

Επιβεβαιώνεται απόλυτα και στη σημερινή συνεδρίαση ο ηγετικός ρόλος του τραπεζικού κλάδου, με τη μετοχή της Alpha Bank να ενισχύεται 2,01%, τη Eurobank να έχει κέρδη 3,57%, την Εθνική Τράπεζα να έχει άνοδο 3,26% και την Τρ. Πειραιώς να κινείται 1,06% υψηλότερα. Ο τραπεζικός δείκτης βρίσκεται στο +2,63% και παράλληλα οι αναλυτές συνεχίζουν να τονίζουν, όπως καταγράφηκε σε ένα μπαράζ εκθέσεων το τελευταίο διάστημα, ότι οι ελληνικές τραπεζικές μετοχές διαθέτουν ισχυρά περιθώρια για περαιτέρω άνοδο παρά το εντυπωσιακό ράλι του 2023. 

Πέραν των τραπεζών συνεχίζει το ράλι και η μετοχή της ElvalHalcor με τα κέρδη της να ξεπερνούν το 3%, ενώ άνω του 1% κινούνται οι τίτλοι των ΔΕΗ, Ελλάκτωρ και Viohalco. Στο +0,62% η μετοχή της Coca-Cola HBC, ενώ σταθεροποιητική πορεία ακολουθεί ο ΟΤΕ και ο ΟΠΑΠ υποχωρεί 0,32%. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ