ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:15:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
Φωτό: Shutterstock

Χάνει την ορμή του το Χρηματιστήριο, στροφή σε σταθεροποίηση

Η διαμόρφωση του Γεν. Δείκτη, ενδοσυνεδριακά, άνω των 1.500 μονάδων φαίνεται ότι ενεργοποιεί πωλητές. Συνεχίζει να ξεχωρίζει με κέρδη άνω του 3% η ElvalHalcor, ενώ άνω του 2% κινείται η Eurobank.

«Έπιασε» αλλά δεν κράτησε το επίπεδο των 1.500 μονάδων η εγχώρια αγορά, καθώς πάνω από αυτό το επίπεδο άρχισαν να εμφανίζονται διαθέσεις για κατοχύρωση κερδών, αν και αρκετά προσεκτικές, με τον Γενικό Δείκτη να χάνει την αρχική δυναμική του. 

Το κλίμα στην Ευρώπη παραμένει πτωτικό, με αρκετούς δείκτες πάντως να βρίσκονται κοντά σε πολυετή ή ιστορικά υψηλά και τον DAX να υποχωρεί 0,37%. Οι αγορές προεξοφλούν ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο, μετά και την επιβεβαίωση για τη σταθεροποιητική διάθεση του πληθωρισμού, αλλά οι αμφιβολίες για τη Fed παραμένουν, γεγονός που φαίνεται να προβληματίζει αρκετά. Αυτός ο προβληματισμός και η απροθυμία για επιθετικές κινήσεις αποτυπώνεται και στα προθεσμιακά συμβόλαια της αμερικανικής αγοράς, με τον S&P 500 να έχει κέρδη μόλις 0,01%. 

Ο Γενικός Δείκτης ξεπέρασε ενδοσυνεδριακά τις 1.500 μονάδες, με το υψηλό ημέρας να είναι στο επίπεδο των 1.505,35 μονάδων, αλλά από το επίπεδο αυτό και μετά άρχισε να «μαζεύει» τα κέρδη του, ενώ στις 14:21 βρίσκεται στο +0,13% και τις 1.493,73 μονάδες. Αρκετά καλή εμφανίζεται, προς ώρας, η αξία των συναλλαγών που φθάνει στα 66,5 εκατ. ευρώ, ενώ ισορροπία καταγράφεται μεταξύ ανοδικών και πτωτικών μετοχών, με τις πρώτες να φθάνουν στις 53 και τις δεύτερες στις 55. Κέρδη 0,34% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να κινείται 0,55% υψηλότερα. 

Παραμένουν σε θετική πορεία οι τραπεζικές μετοχές, αλλά έχουν περιορίσει σημαντικά την άνοδό τους, η οποία ενδοσυνεδριακά θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί, κυρίως για τη Eurobank, ως εκρηκτική. Άνοδος 1,53% για την Alpha Bank, με τη Eurobank να έχει κέρδη 2,14%, την Εθνική Τράπεζα να ενισχύεται 1,20% και την Τράπεζα Πειραιώς να φθάνει στο +0,47%. Ενίσχυση 1,46% για τον τραπεζικό δείκτη. 

Όπως έδειξαν και τα στοιχεία για το α' τρίμηνο οι τράπεζες επιβεβαίωσαν, για μία ακόμη φορά, ότι βρίσκονται σε ανοδική πορεία, με τα κέρδη τους να ξεπερνούν το ένα δισ. ευρώ, ωθούμενα από τα επιτοκιακά έσοδα κατά κύριο λόγο, ενώ οι αναλυτές -εγχώριοι και ξένοι- παραμένουν «ταύροι» για τις μετοχές τους, εκτιμώντας ότι -παρά το ράλι του 2023- εξακολουθούν να διαθέτουν μεγάλα περιθώρια περαιτέρω ανόδου. 

Πρωταγωνιστής της σημερινής συνεδρίασης η μετοχή της ElvalHalcor, με σταθερά κέρδη άνω του 3%, ενώ άνω του 1% κινείται και ο τίτλος της Ελλάκτωρ. Θετική εικόνα -αν και εδώ έχοντας περιορίσει την αρχική άνοδο- για τη μετοχή της ΔΕΗ με κέρδη 0,52%. Στάσιμη η Coca-Cola HBC, ενώ πτωτικά κινούνται ΟΤΕ και ΟΠΑΠ με απώλειες 0,35% και 0,26% αντίστοιχα. Υψηλότερα του -2% η πτώση για Cenergy, ενώ απώλειες που ξεπερνούν το -1% εμφανίζουν οι μετοχές των HelleniQ EnergyQuest, Mytilineos και Motor Oil

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Η ανοδική αντίδραση των τραπεζών οδηγεί σε υψηλότερα επίπεδα το ΧΑ

Κέρδη που ξεπερνούν το 1% για τον τραπεζικό δείκτη, με τον τίτλο της Εθνικής Τράπεζας να ξεχωρίζει με άνοδο υψηλότερη του 2%. Ράλι και άνοδος άνω του 5% για Ελλάκτωρ. Βελτίωση της αξίας συναλλαγών.