ΓΔ: 1414.61 -1.66% Τζίρος: 49.72 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:16:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Ευθυγραμμίζεται με το διεθνές αρνητικό κλίμα το Χρηματιστήριο

Συνεχίζονται οι πιέσεις για τις τραπεζικές μετοχές αλλά και αρκετά ακόμη blue chips. Ξεχωρίζει ανοδικά η μετοχή του ΟΠΑΠ με κέρδη που ξεπερνούν το 1%.

Πτωτική πορεία, σε ευθυγράμμιση με το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές, λόγω των ανησυχιών για απροθυμία της Fed να προχωρήσει σε μείωση επιτοκίων εντός του 2024, ακολουθεί το Χρηματιστήριο Αθηνών, με «κόκκινο» σχεδόν όλο το ταμπλό της υψηλής κεφαλαιοποίησης, αλλά και «αντίσταση» στην πτώση από τη μετοχή του ΟΠΑΠ. 

Απώλειες 0,39% εμφανίζει ο DAX, ενώ τα futures της Wall Street, μετά τις χθεσινές σημαντικές απώλειες για τους βασικούς δείκτες, κινούνται σταθεροποιητικά με τον S&P 500 να έχει άνοδο 0,19%. 

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε αρνητικά τη συνεδρίαση και στις 11:48 εμφανίζει απώλειες 0,59% στις 1.472,86 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 13,4 εκατ. ευρώ, ενώ 47 μετοχές υποχωρούν έναντι 26 που εμφανίζουν κέρδη. Πτώση 0,68% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να κινείται 0,44% χαμηλότερα. 

Συνεχίζεται η διάθεση κατοχύρωσης κερδών για τις τραπεζικές μετοχές, με τον τραπεζικό δείκτη να αποδυναμώνεται 1,06%. Πτώση 1,08% για την Alpha Bank, με τη Eurobank να έχει απώλειες 1,53%, την Εθνική Τράπεζα να υποχωρεί 0,84% και την Τράπεζα Πειραιώς να σημειώνει πτώση 0,82%. 

Ξεχωρίζει ανοδικά η μετοχή του ΟΠΑΠ με κέρδη που ξεπερνούν το 1%, ενώ οριακή άνοδο 0,06% εμφανίζει η Coca-Cola HBC, με τον ΟΤΕ να κινείται σταθεροποιητικά και την τετράδα των μετοχών με θετικό πρόσημο να κλείνει η Quest στο +0,18%. Πτώση που ξεπερνά το -1% για τις μετοχές των Cenergy, Viohalco, Ελλάκτωρ και Motor Oil. Απώλειες 0,52% για τη ΔΕΗ, ενώ στο -0,48% κινείται η Aegean μετά και την ανακοίνωση των μεγεθών της για το α' τρίμηνο.

Η αγορά, όπως έκανε και στις προηγούμενες κομβικές υπερβάσεις, των 1.400, 1.300 και 1.200 μονάδων, η κατοχύρωση των οποίων δεν ήταν εύκολη, έμεινε μόνο μία συνεδρίαση πάνω από το όριο ψυχολογίας των 1.500 μονάδων, επιβεβαιώνοντας ότι θα χρειαστεί περισσότερες δυνάμεις και καλύτερες συναλλαγές για μια πειστική κατοχύρωση αυτής της περιοχής.

Από τη μία υπάρχουν κάποια σημάδια κόπωσης, κάτι που αποτυπώνεται στο τζίρο, από την άλλη οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων αλλά και η κυοφορία deals και άλλων εξελίξεων, προσδίδουν νέο ενδιαφέρον στη χρηματιστηριακή διαδικασία, με σημαντικές επιλεκτικές αγορές, αλλά και ρευστοποιήσεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Νέες ισχυρές πιέσεις σε Γαλλία - Γερμανία, διευρύνονται οι απώλειες και στο ΧΑ

«Βουτιά» με πτώση άνω του -2% σημειώνει το γαλλικό χρηματιστήριο. Καλύτερη η εικόνα στην Αθήνα ωστόσο σταδιακά οι πωλητές επικρατούν. Απώλειες άνω του -1% για τον ΓΔ με Alpha και Πειραιώς να δέχονται τις ισχυρότερες πιέσεις.
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Πτωτική κίνηση για το Χρηματιστήριο, «βαραίνει» το κλίμα σε Ευρώπη

Σημαντικές πιέσεις που ξεπερνούν το -2% για την Εθνική Τράπεζα, ενώ υψηλότερα του -1% υποχωρούν Πειραιώς, Metlen και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Σε πτωτική πορεία και οι ευρωαγορές, με νέα ενίσχυση αποδόσεων για ομόλογα.