ΓΔ: 1424.04 0.16% Τζίρος: 185.19 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
Φωτό: Shutterstock

Επικράτηση των πωλητών με μειωμένο τζίρο για το Χρηματιστήριο

Ρευστοποιήσεων συνέχεια για τραπεζικές μετοχές αλλά και αρκετούς ακόμη τίτλους κυρίως στην υψηλή κεφαλαιοποίηση. Ξεχωρίζουν ανοδικά ΟΠΑΠ και AutoHellas.

Με βασικό χαρακτηριστικό τον ιδιαίτερα μαζεμένο τζίρο η εγχώρια αγορά συνεχίζει να κινείται σε πτωτική τροχιά, με τους πωλητές να επικεντρώνονται τόσο στις τραπεζικές μετοχές όσο και σε ορισμένους ακόμη τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης, στην οποία ελάχιστες είναι οι μετοχές που κρατούν το θετικό πρόσημο. 

Σε αρνητική πορεία παραμένει και η Ευρώπη, αν και με μικρότερες απώλειες σε σύγκριση με το ΧΑ, με τον DAX να υποχωρεί 0,3%, ενώ σταθεροποιητικά συνεχίζουν να κινούνται, μετά όμως από σημαντικές απώλειες στη χθεσινή συνεδρίαση, τα futures της Wall Street, με τον S&P 500 να ενισχύεται 0,2%. 

Ο Γενικός Δείκτης από το ξεκίνημα της συνεδρίασης κινείται με αρνητικό πρόσημο και διακύμανση λίγο πάνω από τις 10 μονάδες, ενώ στις 14:25 εμφανίζει απώλειες 0,70% στις 1.472,21 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να είναι ιδιαίτερα περιορισμένη και να διαμορφώνεται στα 39,4 εκατ. ευρώ, ενώ ξεκάθαρη είναι η επικράτηση των πτωτικών μετοχών που φθάνουν στις 72 έναντι 24 που κινούνται ανοδικά. Υποχώρηση 0,82% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης και πτώση 0,87% για τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης. 

Παραμένει σταθερή η διάθεση ρευστοποιήσεων στις τραπεζικές μετοχές με δεδομένο ότι είναι και ο κλάδος που έχει υπεραποδόσει στην εγχώρια αγορά με τον τραπεζικό δείκτη να υποχωρεί 1,33%. Απώλειες 1,90% για την Alpha Bank, με τη Eurobank να έχει πτώση 2,15%, την Εθνική Τράπεζα να αποδυναμώνεται 0,77% και την Τράπεζα Πειραιώς να κινείται 0,61% χαμηλότερα. 

Ξεχωρίζει στο «κόκκινο» ταμπλό της υψηλής κεφαλαιοποίησης η μετοχή του ΟΠΑΠ με κέρδη άνω του 1%, ενώ ανάλογη πορεία ακολουθεί και αυτή της AutoHellas, ενώ ήπια κέρδη εμφανίζουν οι τίτλοι των ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και Quest. Στον αντίποδα πληθώρα μετοχών εμφανίζουν πτώση που ξεπερνά το -1% και συγκεκριμένα αυτό συμβαίνει με Cenergy, Aegean, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Ελλάκτωρ και Motor Oil. Πτώση 0,37% για την Coca-Cola HBC, με τον ΟΤΕ να υποχωρεί 0,15%, ενώ σταθεροποιητική κίνηση ακολουθεί η ΔΕΗ

Το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές είναι ξεκάθαρο ότι επηρεάζει και την εγχώρια, ενώ βασικός λόγος που το προκαλεί είναι η ανησυχία ότι η Fed όχι μόνο δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να ακολουθήσει το παράδειγμα της ΕΚΤ και να προχωρήσει σε μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο, αλλά πιθανώς να μην κάνει κάτι τέτοιο έως και το τέλος  του 2024. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ