ΓΔ: 1404.11 -0.20% Τζίρος: 85.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Οι «επιθετικές« ρευστοποιήσεις στις τράπεζες οδηγούν χαμηλότερα το ΧΑ

Απώλειες που αγγίζουν το -2% για τον τραπεζικό δείκτη, με μεγαλύτερες πιέσεις για Alpha Bank και Eurobank. Παραμένει υπό πίεση η Motor Oil, επιστροφή με πτώση άνω του -4% σε διαπραγμάτευση για Intracom.

Με τους πωλητές να έχουν επικεντρωθεί στη ρευστοποίηση κερδών στις τραπεζικές μετοχές το Χρηματιστήριο Αθηνών συνεχίζει την πτωτική του πορεία, με τη μετοχή της Intracom να επιστρέφει κανονικά στις συναλλαγές, μετά την προσωρινή άρση διαπραγμάτευσης, την οποία προκάλεσε η τελική επιβεβαίωση από την εταιρεία ότι προχωρά στην εξαγορά της Ευρώπης Ασφαλιστική.

Σε πτωτική πορεία συνεχίζουν να κινούνται και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με διατήρηση των ανοδικών τάσεων για τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων, καθώς οι αγορές όλο και περισσότερο εκτιμούν ότι η Fed δεν πρόκειται να προχωρήσει, σύντομα, σε μείωση επιτοκίων, ενώ αντίθετα στοιχηματίζουν υπέρ της μείωσης κατά 0,25% από την ΕΚΤ στη συνεδρίαση της ερχόμενης Πέμπτης.

Απώλειες 0,65% για τον DAX, ενώ στην αγορά ομολόγων η απόδοση για το γερμανικό 10ετές φθάνει στο 2,6% και για το αμερικανικό διαμορφώθηκε έως και το 4,577%. Ενισχυμένη και αυτή για το ελληνικό 10ετές που άγγιξε, ενδοσυνεδριακά, το επίπεδο του 3,643%. Πτωτική η πορεία και για τα futures της Wall Street, με τον S&P 500 να αποδυναμώνεται 0,56%. 

Σε ένα τέτοιο διεθνές περιβάλλον, με τα ξένα χαρτοφυλάκια να μην εμφανίζονται πρόθυμα για νέες αγορές, ο Γενικός Δείκτης συνεχίζει να υποχωρεί και στις 13:55 εμφανίζει απώλειες 1,10% στις 1.455,43 μονάδες, με το χαμηλό ημέρας στις 1.455,06 μονάδες (-1,13%) και το υψηλό στις 1.470,31 μονάδες (-0,09%). Στα 60,1 εκατ. ευρώ η αξία των συναλλαγών, με ξεκάθαρη επικράτηση των πτωτικών μετοχών στις 77 έναντι 40 που κινούνται ανοδικά. Απώλειες 1,21% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να κινείται 0,86% χαμηλότερα. 

Σταθερή η διάθεση για πωλήσεις στις τραπεζικές μετοχές, με τον τραπεζικό δείκτη να υποχωρεί 1,99%. Πτώση 2,56% για την Alpha Bank, με τη Eurobank να αποδυναμώνεται 2,24%, την Εθνική Τράπεζα να υποχωρεί 1,64%, ενώ 1,84% χαμηλότερα κινείται η Τράπεζα Πειραιώς

Πέραν των τραπεζών αρκετές μετοχές στην υψηλή κεφαλαιοποίηση βρίσκονται υπό πίεση, με τη Motor Oil να εμφανίζει πτώση που αγγίζει το -3%, ενώ απώλειες 1,56% έχει η ΔΕΗ και ο ΟΤΕ κινείται 1,35% χαμηλότερα. Άνω του -1% η υποχώρηση για Τιτάν, HelleniQ Energy, ΕΥΔΑΠ και AutoHellas, με την Coca-Cola HBC να αποδυναμώνεται 0,68%. Μεταξύ των λίγων μετοχών με θετικό πρόσημο ο ΟΠΑΠ, εν αναμονή και της ανακοίνωσης των μεγεθών α' τριμήνου, μετά το κλείσιμο της αγοράς, καθώς ενισχύεται 0,74%. 

Επιστροφή σε διαπραγμάτευση με βουτιά που ξεπερνά το -4% για τον τίτλο της Intracom.  

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Νέα προσπάθεια για επίτευξη ανοδικής αντίδρασης

Οι τάσεις που θα επικρατήσουν στις ευρωπαϊκές αγορές και κυρίως σε αυτήν της Γαλλίας αναμένεται να καθορίσουν τις διαθέσεις και στην εγχώρια αγορά, με στόχο να μην χαθούν συγκεκριμένα επίπεδα στήριξης για τον Γεν. Δείκτη.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Ντόμινο στην Ευρώπη από τη Γαλλία, «βουτιά» 2,19% στο χρηματιστήριο

Πιέσεις κυρίως στις τραπεζικές μετοχές σε όλη την Ευρώπη μετά την προειδοποίηση του Γάλλου ΥΠΟΙΚ για κρίση αν κερδίσει η Λεπέν. Ρευστοποιήσεις σε όλο το ταμπλό στην Αθήνα με τζίρο 141 εκατ., απώλειες 3,74% για τις τράπεζες.