ΓΔ: 1449.4 -0.63% Τζίρος: 71.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
Φωτό: Shutterstock

Μεταβλητότητα και αναζήτηση κατεύθυνσης για το Χρηματιστήριο

Εναλλαγές πρόσημων για την εγχώρια αγορά, με την Coca-Cola HBC να αποτελεί, εκ νέου, στήριγμα για την πορεία του Γενικού Δείκτη. Σημαντικό trading για τράπεζες.

Με αρκετές εναλλαγές πρόσημων το ξεκίνημα της συνεδρίασης για το Χρηματιστήριο Αθηνών, με αρκετό trading στις τραπεζικές μετοχές και μία νέα προσπάθεια να υπάρξει επιστροφή της ηρεμίας, μετά τις σημαντικές πιέσεις της προηγούμενης εβδομάδας. 

Με θετικό βηματισμό οι ευρωπαϊκές αγορές, αλλά χωρίς εξάρσεις, με ανοδική πορεία για το γαλλικό χρηματιστήριο και τον CAC 40 να έχει κέρδη 0,35%, ενώ 0,25% υψηλότερα κινείται ο DAX. Ήπιες οι μεταβολές για τα futures της Wall Street, με τον S&P 500 να έχει άνοδο 0,11%. 

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε με κέρδη τη συνεδρίαση, για να τα χάσει στο πρώτο 15λεπτο, ενώ πλέον στις 11:38 έχει άνοδο 0,28% στις 1.410,85 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να φθάνει στα 14,9 εκατ. ευρώ, ενώ 59 μετοχές ενισχύονται, έναντι 40 που κινούνται με απώλειες. Κέρδη 0,26% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να έχει πτώση μόλις 0,06%. 

Στο -0,20% ο τραπεζικός δείκτης, με την Alpha Bank να υποχωρεί 0,58%, τη Eurobank να αποδυναμώνεται 0,83%, την Εθνική Τράπεζα να έχει κέρδη 0,13%, ενώ η Πειραιώς κινείται 0,33% χαμηλότερα. 

Νέα στήριξη για τον Γενικό Δείκτη από τον τίτλο της Coca-Cola HBC με κέρδη 1,27%, ενώ άνοδο 0,52% εμφανίζει ο ΟΤΕ, με τον ΟΠΑΠ να έχει ενίσχυση 0,27%, ενώ αντίθετα πτώση 0,38% εμφανίζει η ΔΕΗ. Κέρδη άνω του 1% για τη Lamda, μετά και την ανακοίνωση ότι απέκτησε μερίδιο 2% ο εφοπλιστής κ. Γ. Προκοπίου, ενώ ανάλογη είναι η εικόνα και για τη Motor Oil, στο απόηχο και δημοσιευμάτων σε ρουμανικά ΜΜΕ ότι προχώρησε στην αγορά δύο φωτοβολταϊκών στη Ρουμανία. Στον αντίποδα απώλειες που ξεπερνούν το -1% εμφανίζει ο τίτλος της Aegean

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Συνεχίζεται η πίεση στον Γενικό Δείκτη, συμπόρευση με την Ευρώπη

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση -0,72%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό -0,63%, οριακά αρνητική η πορεία του τραπεζικού δείκτη που σημειώνει πτώση 0,03%. 
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Πιέζεται σήμερα ο Γενικός Δείκτης, αναμονή αποφάσεων για το ρεύμα

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,60%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,33%, ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει πτώση 0,67% στις 1.282,69 μονάδες.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets, bonds, omologa
ΑΓΟΡΕΣ

Ανοδικά συνεχίζει ο Γενικός Δείκτης με στήριξη από τράπεζες, Motor Oil

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 73,13 εκατ. ευρώ, καθώς παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα σήμερα σε συναλλαγές σε πακέτα. Έχουν περάσει μέχρι στιγμής 16 πακέτα αξίας 23,6 εκατ., τα μεγαλύτερα στην Εθνική.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Ανοδικά το ΧΑ με ώθηση από τη Scope, αύξηση συναλλαγών λόγω πακέτων

Με ώθηση από την αναβάθμιση προοπτικών από τη Scope, ο Δείκτης προσεγγίζει πάλι τις 1.460 μονάδες. Μεγάλου ύψους συναλλαγές σε πακέτα, οι σημαντικότερες στη μετοχή της ΕΤΕ. Ανακάμπτει η Motor Oil μετά τις πιέσεις.