ΓΔ: 1445.82 -0.25% Τζίρος: 24.31 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:09:44 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
Φωτο: Shutterstock

Επιχειρεί μία νέα προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης το Χρηματιστήριο

Υψηλότερα των 1.400 μονάδων παραμένει ο Γεν. Δείκτης, με σημαντικά κέρδη για αρκετές μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, όπου ξεχωρίζει η Ελλάκτωρ με άνοδο που ξεπερνά το 2%.

Ανάκαμψη για τις τραπεζικές μετοχές και πολύ καλή πορεία για αρκετούς τίτλους στην υψηλή κεφαλαιοποίηση είναι οι δύο βασικοί παράγοντες που οδηγούν σε υψηλότερα επίπεδα την εγχώρια αγορά, με το κλίμα στην Ευρώπη να παραμένει βελτιωμένο. 

Κέρδη 0,34% για τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600, με τον τραπεζικό κλάδο να πρωταγωνιστεί, ενώ συνεχίζεται η προσπάθεια επιστροφής σε ηρεμία για τη γαλλική αγορά, αν και ο CAC 40 εμφανίζει οριακή άνοδο 0,03%. 

Με θετικό πρόσημο το ξεκίνημα της συνεδρίασης για τον Γενικό Δείκτη, ο οποίος στις 11:25 εμφανίζει κέρδη 0,43% στις 1.410,15 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να φθάνει στα 12,7 εκατ. ευρώ, ενώ 74 μετοχές ενισχύονται έναντι 20 που υποχωρούν. Άνοδος 0,31% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να έχει ενίσχυση 0,73%. 

Στο +0,36% ο τραπεζικός δείκτης, καθώς η Alpha Bank έχει κέρδη 0,07%, η Eurobank υποχωρεί 0,13%, η Εθνική Τράπεζα έχει άνοδο 1,10%, ενώ 0,31% υψηλότερα κινείται η Πειραιώς

Αρκετές μετοχές στην υψηλή κεφαλαιοποίηση ακολουθούν πολύ καλή πορεία, με κέρδη άνω του 2% για τον τίτλο της Ελλάκτωρ. Κέρδη που ξεπερνούν το 1% εμφανίζουν οι μετοχές των Viohalco, ΔΕΗ, HelleniQ Energy, ElvalHalcor, Quest, Motor Oil, Jumbo και Sarantis. Άνοδος 0,15% για τον ΟΤΕ, ενώ ήπια ανοδική κίνηση στο +0,07% ακολουθεί η Coca-Cola HBC, ενώ οριακές απώλειες 0,07% εμφανίζει ο ΟΠΑΠ

Στη μέση κεφαλαιοποίηση κέρδη που ξεπερνούν το επίπεδο του 1% εμφανίζει η μετοχή του ΑΔΜΗΕ, μετά την ανακοίνωση για αύξηση των κερδών του άνω του 25% στο α' τρίμηνο του 2024. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Συνεχίζεται η πίεση στον Γενικό Δείκτη, συμπόρευση με την Ευρώπη

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση -0,72%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό -0,63%, οριακά αρνητική η πορεία του τραπεζικού δείκτη που σημειώνει πτώση 0,03%. 
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Πιέζεται σήμερα ο Γενικός Δείκτης, αναμονή αποφάσεων για το ρεύμα

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,60%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,33%, ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει πτώση 0,67% στις 1.282,69 μονάδες.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets, bonds, omologa
ΑΓΟΡΕΣ

Ανοδικά συνεχίζει ο Γενικός Δείκτης με στήριξη από τράπεζες, Motor Oil

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 73,13 εκατ. ευρώ, καθώς παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα σήμερα σε συναλλαγές σε πακέτα. Έχουν περάσει μέχρι στιγμής 16 πακέτα αξίας 23,6 εκατ., τα μεγαλύτερα στην Εθνική.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Ανοδικά το ΧΑ με ώθηση από τη Scope, αύξηση συναλλαγών λόγω πακέτων

Με ώθηση από την αναβάθμιση προοπτικών από τη Scope, ο Δείκτης προσεγγίζει πάλι τις 1.460 μονάδες. Μεγάλου ύψους συναλλαγές σε πακέτα, οι σημαντικότερες στη μετοχή της ΕΤΕ. Ανακάμπτει η Motor Oil μετά τις πιέσεις.