ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:15:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Απροθυμία «γενναίων» κινήσεων από τους επενδυτές στο Χρηματιστήριο

Ξεχωρίζει ανοδικά η μετοχή της Eurobank με κέρδη που ξεπερνούν το 1%, ενώ σημαντικές πιέσεις δέχονται Alpha, Πειραιώς αλλά και ορισμένα ακόμη blue chips.

«Άρνηση» του MSCI να εντάξει το Χρηματιστήριο Αθηνών στη λίστα παρακολούθησης, με προοπτική την αναβάθμισή του σε ώριμη αγορά, κλείσιμο παραγώγων και rebalancing δεικτών φαίνεται ότι αποτελούν ένα τρίπτυχο που διατηρεί τη νευρικότητα στο ΧΑ, με τους επενδυτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις κινήσεις τους. 

Παράλληλα φαίνεται να «χωνεύουν» όχι τόσο την πώληση της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή στη Masdar, που όπως είναι φυσικό και λόγω του μεγέθους της συμφωνίας αλλά και του «χαρακτήρα» του αραβικού ομίλου θα έχει σημαντικά οφέλη τόσο για την αγορά όσο και για την οικονομία, αλλά περισσότερο την αναπάντεχη απόφαση της κυβέρνησης για έκτακτη φορολόγηση στα διυλιστήρια. 

Αρνητικό το κλίμα στην Ευρώπη, μετά την ανακοίνωση για υποχώρηση του δείκτη μεταποίησης ΡΜΙ, ενώ πιο χαλαρή πορεία ακολούθησε και αυτός υπηρεσιών για την ευρωζώνη, με τον DAX να υποχωρεί 0,49%. Στον αντίποδα συνεχίζεται η πτώση για τις αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης, με αυτή του 10ετούς γαλλικού, που βρέθηκε στο «μάτι του κυκλώνα» να υποχωρεί στο 3,1%. Πτωτικά και τα futures της Wall Street, με τον S&P 500 να υποχωρεί 0,12%. 

Το ανοδικό ξεκίνημα για τον Γενικό Δείκτη δεν κράτησε τη δυναμική του, με αποτέλεσμα στις 14:03 να βρίσκεται στο -0,32% και τις 1.417,42 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να φθάνει στα 45 εκατ. ευρώ, ενώ 35 μετοχές ενισχύονται, έναντι 64 που υποχωρούν. Πτώση 0,27% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να αποδυναμώνεται 0,35%. 

Στο -0,75% ο τραπεζικός δείκτης, με την μετοχή της Eurobank να ξεχωρίζει ανοδικά και να έχει κέρδη 1,06%. Αντίθετα πτώση 1,45% εμφανίζει η Alpha Bank, με την Εθνική Τράπεζα να υποχωρεί 0,15% και την Πειραιώς να κινείται 1,34% χαμηλότερα. 

Ελάχιστες οι μετοχές στην υψηλή κεφαλαιοποίηση με θετικό πρόσημο, με τον ΟΤΕ να έχει κέρδη 0,22%, τη ΔΕΗ οριακή άνοδο 0,09%, ενώ στο +0,05% βρίσκεται η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή. Απώλειες που ξεπερνούν το -1% για Ελλάκτωρ, ElvalHalcor, ΕΥΔΑΠ, Lamda και AutoHellas. «Στάσιμες» οι μετοχές των ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Coca-Cola HBC, ενώ παραμένουν υπό πίεση οι τίτλοι των διυλιστηρίων με τη HelleniQ Energy να υποχωρεί 0,94% και τη Motor Oil να αποδυναμώνεται 0,40%. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Συνεχίζεται η πίεση στον Γενικό Δείκτη, συμπόρευση με την Ευρώπη

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση -0,72%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό -0,63%, οριακά αρνητική η πορεία του τραπεζικού δείκτη που σημειώνει πτώση 0,03%. 
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Πιέζεται σήμερα ο Γενικός Δείκτης, αναμονή αποφάσεων για το ρεύμα

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,60%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,33%, ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει πτώση 0,67% στις 1.282,69 μονάδες.